5 találat a(z) túlórakeret cimkére

Rabszolgatörvény: ellenzéki képviselők eltörölnék Cikk

Hatályon kívül helyeznék a munkatörvénykönyvének az évi 400 órás munkakerettel és a hároméves elszámolási időszakkal kapcsolatos passzusait a parlamentnek T/8190. számon benyújtott indítványuk szerint ellenzéki képviselők.

A karácsonyi hajrában egyre több munkáltató kéri a 400 óra túlórát Cikk

Az utóbbi hetekben jelzések érkeztek az érdekvédőkhöz, hogy az ősz eleje óta egyre több, nem kizárólag autóipari cégnél kérdezik, vállalnák-e a dolgozók a 400 óra túlórát – írja a magyarhang.hu.

A Magyar Idők úgy tudja: senkit nem érint a négyszáz túlóra Cikk

A Magyar Idők úgy tudja, az elvi lehetősége sincs meg a négyszáz túlóra ledolgoztatására azzal a munkavállalóval, akivel az év első napjaiban nem írattak alá erre vonatkozó szerződést.

Túlórakeret évközi ki- és visszalépő esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló év közben kilépett, majd 3 hónap múlva visszalépett. A túlórakeretet arányosítsam az új jogviszonytól, mintha előtte nem is itt dolgozott volna, vagy figyelembe kell venni az előző nálunk lévő munkaviszonyban keletkezett túlóráit is? Válaszát előre is köszönöm!

Túlórakeret időszámla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Német tulajdonban lévő társaság egy időszámla-rendszert szeretne a munkaügyi nyilvántartásában bevezetni, ami a következőképpen nézne ki: Minden dolgozó részére egy úgynevezett időszámlát nyitna, amelyben 40 óra túlórakeretet állapítana meg. Amennyiben a dolgozó ezt a 40 órát túllépné, abban az esetben a 40 óra feletti túlórát kifizetné. Ezt a túlórakeretet a munkavállaló lecsúsztathatja, és ezzel a felhalmozott túlóra csökken, de mínuszba nem mehet. Ezzel a munkavállaló túlórakeretben felhalmozott túlórája fel-le mozoghat. A keretben felhalmozott túlórát (maximum 40 óra) csak abban az esetben fizetnék ki, ha a munkavállalónak megszűnik a munkaviszonya. A Magyarországon érvényes jogszabályok lehetőséget adnak az ilyen vagy hasonló nyilvántartási és elszámolási rendszer bevezetésére? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close