56 találat a(z) törlés cimkére

Törölt egyesület végelszámolása Kérdés

Egyéni vállalkozás kezdete Kérdés

Áfalevonás adószám törlése idején beszerzett készlet után Cikk

Levonásba helyezheti-e annak a terméknek az áfáját az adózó, amelyet abban az időszakban szerzett be, amikor adószáma törölt állapotú volt? Olvasói kérdésre Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Egyesület törlése, zárómérlege Kérdés

Könyvelőként meddig kell megőrizni az ügyfelek dokumentumait? Cikk

Olvasónk azzal a problémával szembesült, hogy ügyfele teljes iratanyagának törlését kérte. Köteles a könyvelő a könyvelési anyagok megőrzésére? Ha igen, akkor mennyi ideig szükséges ezeket az iratokat akár papír alapon, akár digitálisan tárolni? Olvasói kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

A kata szigorításának gyakorlati problémái Cikk

2021. január 1-jétől jelentősen szigorodnak a kisadózók tételes adójának (kata) szabályai.

Egyszerűsített végelszámolásnál érvényes határidők Kérdés

Cégkaputörlés megszűnéskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy betéti társaság egyszerűsített végelszámolással megszűnt, a céget a cégbíróság törölte. Ebben az esetben kell-e törölni az ügyvezetőnél a cégkapu regisztrációt? Ha igen, akkor annak mi a menete, hol kell?

Szállítói kötelezettség leírása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2015. évi szállítói kötelezettséget ki kell vezetni 2018-ban, ha azt látom a tárolt cégkivonatban, hogy a törlés hatálya: 2019.01.12. Törlés módja: felszámolás. Vagy csak 2019-ben vezetem ki? A felszámolás ideje alatt a céget nem keresték meg, hogy a kötelezettséget fizesse ki. Köszönöm a segítséget. Pánti Etelka

Végelszámoló biztosítási jogviszonya végelszámolás lezárását követően Kérdés

Egyszerűsített végelszámolással megszűnő betéti társaság, a végelszámolás befejezését február 28-ai záró időponttal, február 28-án bejelentette az adóhivatalnak a 19T201T adatlapon. Február 28-án a záró adóbevallások adóhivatalnak történő megküldésével (1971,1908,1901 stb., 19HIPA ) és a beszámoló közzétételével (szintén február 28.) egyidejűleg a cégbíróságnak megküldte a tagok gyűlésének minta alapján elkészített jegyzőkönyvet és a vagyonfelosztási javaslatot. A tagok gyűléséről készült minta jegyzőkönyv 2. napirendipont határozat részében az áll, hogy "A tagok gyűlése a cég végelszámolói feladatait ellátó vezető tisztségviselőt a megbízatás alól a cég törlésével egyidejüleg felmenti". A NAV információs füzetében felhívja a figyelmet, hogy ha a végelszámoló társas tagnak minősül, akkor biztosított és a minimálbér figyelembe vételével járulékfizetésre kötelezett. Kérdésem: Jól gondolom, hogy a végelszámolás befejezésével (lásd február 28.) megszűnik a végelszámoló beltagnak a biztosítási jogviszonya, annak ellenére, hogy a tagok gyűlése jegyzőkönyv szerint a cég törlésének időpontjáig szól a megbízatása? (Ki tudja, mikor törli majd a cégbíróság, akár több hónap?) A bt. beltagnak egyelőre nincs másik biztosítási jogviszonya, ugye nem kell március 01-től a minimálbér után fizetni járulékokat? Amúgy nem is lenne miből, mert a vagyonfelosztási javaslatban is csak a megmaradt egyezer forint szétosztásáról kellett dönteni. A végelszámoló ingyen csinálta a végelszámolást.

Áfa-visszaigénylés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. adószámát 2018. 05. 25-ei dátummal törölték, mivel elmulasztotta a beszámolóját beadni. A beszámoló beadása után 2018. 09. 12-ei dátummal visszaállították az adószámot. Kérdésem: Levonásba helyezhető-e egy 2018. 03. 29-ei teljesítésű számla? A cég éves áfabevalló. Kérem, mielőbbi válaszukat. Köszönettel:

Bt. adószámának törlése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. a következőkben kért segítséget. Adószámát 2016-ban törölték NAV tartozás miatt. 2014-ben a bankszámla-vezető bankja is felmondta a szerződésüket. Az utolsó beszámolója illetve bevallása 2012-ben került beküldésre. Most rendezte tartozását és szeretné megszüntetni a bt.-t. A kérdésem a következő lenne, hogyan lehetne megszüntetni a bt.-t így , hogy az adószáma 3 éve törlésre került? Kell-e pótolni az elmaradt bevallásokat, beszámolókat?

Alapítvány egyszerűsített törlési eljárása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy alapítvány megszüntetésénél a bíróságon a folyamatban lévő eljárás típusa: egyszerűsített törlési eljárás, kezdete: 2018.09.12. Ezt megelőzte már a bíróságon egy közzététel. Azt olvastam, hogy ilyen esetben a bíróság jelenti be és kéri ki az igazolásokat minden hatóságtól. A könyvelőnek milyen bevallásokat kell beadni, és milyen időpontig? A kezdő időpont a megszűnés időpontja is, vagy az még később lesz? Köszönettel: Fidler Gáborné

Kata-bevétel törlés után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy alanyi adómentes katás egyéni vállalkozás működését a kormányhivatal egy 2018. 10. 10-én kelt levélben 2018. 10. 08-ai dátummal megszüntette. A vállalkozó október 20-án nyitotta meg az ügyfélkapus értesítőt erről, akkor szerzett tudomást a törlésről. A vállalkozó 2018. 10. 18-án még kiállított egy számlát a vállalkozásából, tekintettel arra, hogy nem tudta, hogy a vállalkozását megszüntették. Sajnos a vállalkozó nem kapta meg az értesítőt a hiánypótlásról. Jelenleg folyamatban van egy méltányossági kérelem a törlés visszavonására. Kérdés: jól gondoljuk, hogy azt a számlát, amit a törlés napját követően állított ki (magánszemélynek) egyrészről nem is állíthatta volna ki, másrészről az így megszerzett bevétel önálló tevékenységből származó jövedelemnek számít és 15% szja-t és 19,5% eho-t kell utána fizetni legkésőbb 2019. 01. 12-éig? Kérem legyen szíves levezetni, hogy 500 000 Ft bevétel esetében 10% költséghányad alkalmazásával a 67 500 Ft szja (450 000 x 15%) fizetési kötelezettség mellett milyen összegű eho-fizetési kötelezettség keletkezik!

Minimum 140 brüsszeli légijáratot törölnek Cikk

Kedden is folytatódik a csomagkezelők sztrájkja a brüsszeli Zaventem repülőtéren, a tervezett 620 járatból legkevesebb 140-et törölnek – közölte a légikikötő szóvivője.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Tandíj visszafizetése felmondás után

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Irodai adminisztrátor

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Felmondási idő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs