191 találat a(z) szerződés cimkére

Szakmunkástanuló szakmai gyakorlata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó fodrász szakmunkás tanulót vállalna gyakorlati képzésre. Milyen kötelezettségekkel jár a vállalkozó részéről a szakmai képzés? Milyen díjazás illeti meg a tanulót? Kell-e bejelenteni, bevallani a NAV felé? Kell-e az elméleti képzést végző intézménnyel szerződést kötni? Köszönöm a válaszát. Kozár Judit

Pontosítás, bt.-beltag munkaviszonya Kérdés

Tisztelt dr. Kéri Ádám! Köszönöm gyors válaszát ,és elnézést kérek valóban nem volt a kérdésem egyértelmű, amit most megpróbálok pótolni. A bt.-beltag megbízási jogviszonyban az ügyvezetői feladatokat látja el megbízási díj ellenében, ami jelen esetben 10 ezer forint volt havonta. Ezzel nem is volt semmi gond, amíg a beltag máshol 36 órát meghaladó munkaviszonnyal rendelkezett. Szeretné azonban a számítástechnikai-informatikus végzettséggel (erre értettem, hogy szakképzettséget igénylő munkakör) a saját cégén keresztül végezni a továbbiakban a munkát mint munkavállaló. Munkavállalóként kedvezőbb a járulékfizetés, mint ha beltagként, vezető tisztségviselőként fizetne. Mivel a 36 órát meghaladó munkaviszonya megszűnik a saját cégében már nem a 10 ezer forint után adózna. A kérdésem arra vonatkozott, hogy vezető tisztségviselőként köthet-e szerződést saját magával mint munkavállalóval, mert megengedett, vagy változtassa meg a társasági szerződést, és ne megbízási díjasként legyen ügyvezető, hanem munkaviszonyosként? Tisztelettel, L. Andrea

Egészségügyi szolgáltatási járulék átvállalása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik dolgozónk táppénzre jogosultság időtartamát kimerítette, és továbbra is keresőképtelen. Mi munkáltatóként átvállalnánk helyette az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetését. Szükséges-e járulékátvállalási szerződés kötése a munkáltató és munkavállaló között (és ha igen, kell-e csatolnia a munkavállalónak a 19T1011-es nyomtatványhoz), vagy elegendő-e a munkavállaló által postázott 19T1011-es nyomtatvány A lapjának 2-es pontjának aláírása a munkáltató részéről? Előre is köszönöm válaszát!

Szép summát adtak Marx kiadói szerződéséért és leveleiért egy árverésen Cikk

Több mint 120 ezer euróért (39 millió forintért) kelt el egy párizsi aukciósház árverésén az a szerződés, amelyet Karl Marx írt alá Tőke című kötet francia kiadásáról.

Társkereső oldalnál kutakodik a versenyhivatal Cikk

Versenyfelügyeleti eljárást indított a gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Academic Singles társkereső weboldallal szemben.

Vegye át SZÉP-kártyás szerződését, különben nem kaphat feltöltést januárban! Cikk

Az OTP Pénztárszolgáltató december elejéig valamennyi kártyabirtokos számára elküldte szerződését levélben vagy e-mailben. Azok a kártyabirtokosok, akik legkésőbb január 5-éig nem veszik át a szerződésüket, nem kaphatnak új munkáltatói feltöltést kártyájukra.

Itt a határidő, ha felmondaná kgfb-szerződését! Cikk

A szombat éjféli határidőig várhatóan 80 ezer kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződést mondanak fel, a vállalati flottaszerződéseket nem számítva – közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.

Megjelentek a 2019-re érvényes kötelezőfelelősségbiztosítás-tarifák Cikk

Egymillió gépjármű kötelező biztosítási díja emelkedik! 170 milliárd felett a biztosítók KGFB díjbevétele. Ma hajnalban 13 biztosító tette közzé január 1-jére szóló kötelező biztosítási díjait. Sajnos a 13-as szám most sem hoz szerencsét az érintett egymillió gépjármű-tulajdonosnak, akik újabb 15%-os átlagos drágulással számolhatnak. A díjak emelkedése miatt idén is mindenkinek érdemes ellenőriznie a számára ajánlott díjakat – áll a biztosítás.hu összehasonlító portál közleményében.

10-15 százalékkal is nőhetnek a kgfb-díjak Cikk

A november elején kezdődő év végi kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) kampányban 10-15 százalékos díjemelkedés mellett 140-150 ezer szerződést váltó gépjármű-tulajdonosra számítanak a szakértők.

Kft. ügyvezető megbízási díjazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyszemélyes kft.-ben a tulajdonos az ügyvezető. Kötelező munkaviszonyban vagy megbízási viszonyban bejelenteni? Ha igen akkor a szerződést milyen módon lehet megírni? Megbízó és a megbízott ugyanaz lenne. Illetve ezt lehet ingyen végezni?

Cégautó eladása Kérdés

Magánszemélytől saját használatra beszerzett személygépkocsi eladásakor az adóalany kft.-nek fel kell számítani az áfát? A gépkocsi megvásárlásakor az eladó magánszemély nem állított ki számlát, csak szerződést.

Üzletszerzői jutalék Kérdés

Milyen címen és milyen összegű járulékot, illetve közterhet kell fizetnie annak a magánszemélynek, aki üzletszerzői jutalék címén kap jövedelmet egy külföldi cégtől? Van-e eltérés aszerint, hogy a külföldi cég EU-n belüli vagy kívüli? Kell-e, illetve milyen szerződést kell ehhez kötnie a magánszemélynek és a kifizetőnek? Köszönettel

Bérleti díj fizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az ipari célú bérleti szerződésben előre, minden hónap első napján kell a bérleti díjat rendezni. Ha a tárgyhó első napja hétvégére (szombatra vagy vasárnapra esik), akkor a fizetés határnapja is tolódik a hónap második vagy harmadik napjára? Vagy esetleg már az előző nap vagyis a megelőző hónap utolsó napján kell kifizetni a bérleti díjat? Válaszát tisztelettel köszönöm!

Egyéni vállalkozó által adott ajándék Kérdés

Egyéni vállalkozó ajándékba adja gyermekének a telephelyét. A telephely mint földterület nem volt a vállalkozásnak tulajdona, viszont támogatás útján több ingatlant is felépítettek rá, mezőgazdasági ingatlanokat. Ügyvéd előtt az ingatlan helyrajzi számra hivatkozva került ajándékba adásra. A földhivatal által ezen a helyrajzi számon több épület áll, mint említettem támogatások során épültek fel, amik viszont már az egyéni vállalkozásban nyilván vannak tartva mint tárgyi eszközök. Hogyan kell ezen épületek értékét meghatározni, mivel az ajándékozási szerződésben az egész egy összegben szerepel. Kell-e róla számlát kiállítani vagy elég az ajándékozási szerződés? Hogyan adózik az ajándékba adott ingatlan az egyéni vállalkozásban?

Megbízási szerződés felmondása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy ingatlanközvetítővel határozott idejű (6 hónap) kizárólagos ingatlanközvetítői tevékenységre szóló megbízási szerződést kötöttek, felmondható-e a szerződés két hónap után bármilyen indokkal, vagy azzal, hogy mindössze egy vevőt "sikerült" az irodának közvetíteni ez idő alatt? Vagy egyáltalán nem kell indokolni? Lehetséges, hogy valamilyen összeg megfizetésére kötelezze a megbízót az ingatlaniroda, ha az ingatlant csak a saját honlapján hirdette, és nem valószínű, hogy bármilyen költsége felmerült az ingatlan eladásával kapcsolatosan? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elszámolási időszak – áfa tv. 58. §

Kelemen László

adószakértő, jogász

Befogadott számlák a NAV-nál

Kelemen László

adószakértő, jogász

Számlakiállítás saját költség felhasználásról

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close