67 találat a(z) személyszállítás cimkére

Gépjármű bérbeadása cégnek Kérdés

Személyszállításhoz kapcsolódó áfa levonása Kérdés

Személyszállítás áfája külföldi utak esetén Kérdés

Személyszállítás áfája Kérdés

Személyszállítás áfa Kérdés

Személyszállító vállalkozás – sofőr alvállalkozó Kérdés

Helyi személyszállítási közszolgáltatás Kérdés

Taxisok: nyugtaadási kötelezettség megsértése Cikk

Nemrégiben jelent meg az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló törvény, amely többek között a személyszállítási szolgáltatást végzők nyugtaadási kötelezettségének megsértésével kapcsolatos rendelkezést is tartalmaz.

Áfabevallás M lapok Kérdés

Szünetel a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között Cikk

Átmenetileg szünetel a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között, az Ivo Andric nemzetközi gyorsvonat július 14-étől nem közlekedik – közölte a MÁV hétfőn az MTI-vel.

Sérelmezik a személyszállító és a közúti árufuvarozók, hogy kihagyták őket Cikk

Az autóbuszos személyszállító és közúti árufuvarozó vállalkozások megmaradása a tét – hangsúlyozza közös közleményében két érdekképviselet arra, hogy eddig kihagyta őket a kormány a koronavírus-járvány gazdasági hatásai ellensúlyozó támogatásból, kedvezményekből.

Egyéb szárazföldi személyszállítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 47/2020. kormányrendelettel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy csak a 4932 Taxis személyszállításra vonatkozik a kedvezmény vagy igénybe tudja venni cégünk is, aki munkásokat szállít gyárakba. 4939 M.N.S. egyéb szárazföldi személyszállítás a tevékenységünk megnevezése. A gyárak sorra jelentik be a leállásukat. Köszönöm szépen a választ előre is!

Áfa visszaigénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 493903 Övtj kódú, vagyis nem menetrendszerű autóbuszos személyszállítással foglalkozó egyéni vállalkozó a vállalkozás részére egy 28+2 fő személyszállításra alkalmas buszt vásárolna. Kérdésem, vagyis inkább a megerősítését szeretném abban kérni hogy áfa-visszaigénylésre jogosult-e, vagyis nincs-e valamilyen olyan buktató, amire figyelnie kell? Köszönöm előre is a válaszát. Üdv.: Fazekasné

Egyre több a taxis egyéni vállalkozó Cikk

Egy év alatt 8 százalékkal nőtt a taxis egyéni vállalkozók száma, így jelenleg több mint 7500 egyéni vállalkozó közlekedik Magyarország útjain – áll az Opten MTI-hez eljuttatott közleményében.

Nemzetközi személyszállítás áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk (belföldi, áfatörvény hatálya alá tartozó, adóköteles tevékenységet végző, közösségi adószámmal rendelkező adóalany) nemzetközi személyszállítással szeretne foglalkozni. Kisbuszaink Németországon belül teljesítenének személyszállítást, a megrendelő közösségi számmal rendelkező német adóalany lesz. Amit szeretnénk megtudni: 1.) A számlát a megrendelő felé nulla áfával, „áfa területi hatályán kívüli” megjegyzéssel kell feltüntetni, vagy azért lesz adómentes, mivel a személyszállítás (útvonal) teljesítési helye Németország, így „reverse charge” megjegyzést kell feltüntetni? 2.) A megrendelővel időszakos elszámolásban állapodnánk meg. Ebben az esetben az áfatörvény 58. paragrafusa alapján állapítjuk meg a teljesítés időpontját? Vagy az elszámolási időszak utolsó napja kell, hogy legyen a számla teljesítési időpontja? 3.) Ha az év 12. hónapján havi cca. 10-12 ezer euró értékben teljesítjük a szolgáltatást, kell-e német adószámot kiváltanunk, és a továbbiakban német adóval terhelten számláznunk? 4.) Ha ugyanezt a szolgáltatást harmadik országban teljesítenénk, azt milyen áfakulccsal, áfára hivatkozással tehetjük meg? Válaszát előre is hálásan köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs