141 találat a(z) szüneteltetés cimkére

Egyéni vállalkozó kizárása kata alól Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozót kizártak a kata alól, mivel 100 000 Ft-ot meghaladó adótartozása volt az év utolsó napján. Lenne-e lehetősége ezen adózónak egyéni vállalkozását szüneteltetni, és egy bt. keretén belül katás beltagként tovább folytatni tevékenységét? Ha szünetelteti egyéni vállalkozását, mikortól léphet vissza a kata alá mint egyéni vállalkozó? Előre is köszönöm válaszát!

Evás egyéni vállalkozó szüneteltetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Evás egyéni vállalkozó szünetelteti tevékenységét 2017. márciustól. Kiesik-e az evakörből, ha újra élesíti a vállalkozását és a visszatérést megelőző évben nem volt bevétele? Meg kell-e tartani a bankszámláját a szüneteltetés alatt? Milyen bevallásokat kell a szüneteltetéskor beadni, ha nincs alkalmazottja? Köszönettel

Nyugdíjjal kapcsolatos kérdés Kérdés

Tisztelt Cím! Szeretném megkérdezni, hogy ha valaki öregségi nyugdíjba megy, akkor a mezőgazdasági őstermelői tevékenységét kell-e szüneteltetni arra az időszakra amíg a nyugdíjazás lezajlik? Vagy az őstermelői tevékenységet folytathatja mellette? Köszönettel: Vallerné Klári

Egyéni ügyvéd szünetelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget kérnék öntől. Egyéni ügyvéd 2017. 03. 01-jétől szünetelteti a tevékenységét (szülés miatt). Az ügyvédi kamarától megkapta az erre vonatkozó határozatot. Ő nem szerepel az egyéni vállalkozók névjegyzékében, így nem a webes ügysegéden történik az ügyintézése. Kérdésem, hogy a szünetelés nála hogy működik, vagy ilyenkor neki át kell alakulnia egyéni vállalkozóvá és ott elindítani a szünetelést, vagy létezik erre külön NAV-os nyomtatvány, vagy ilyenkor meg kell szüntetni az adószámát? Köszönöm segítségét!

Katabevallás szüneteltetés idején Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olyan egyéni vállalkozónak, aki 2016-ban egész évben szüneteltette az egyéni vállalkozását, kell nullás 16KATA nyomtatványt benyújtania?

Nyugdíj tilalma a közszférában végzett munka mellett: a szabályok megsemmisítését kéri a Kúria Cikk

Felfüggesztette egy nyugdíjjal kapcsolatos per tárgyalását a Kúria és kezdeményezte azoknak a szabályoknak a megsemmisítését az Alkotmánybíróságnál, amelyek kötelezővé teszik a közszférában dolgozók öregségi nyugdíjának szüneteltetését.

Egyéni vállakozás szüneteltetése 2017. január 1. után Kérdés

Megváltozott a szüneteltetés éveinek száma 2017. január 1-jétől, maximum 2 év lehet. Ha lejárt a 2 év, utána mennyi idő múlva lehet ismét szüneteltetni? 1 hónapot dolgozik, aztán ismét 2 év szüneteltetés lehet? Köszönöm előre is válaszát.

Egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Egyéni vállalkozás szüneteltetésének bejelentése után milyen bevallási nyomtatványokat kell beadni?

Így szüneteltethető az egyéni vállalkozás Cikk

2017. január 1-jétől az egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése legfeljebb 2 év lehet. Mi a teendő a szüneteltetés befejezésekor? Kell-e beadni és ha igen, hogyan és milyen bevallást? Lássuk az erre vonatkozó, jelenleg hatályos szabályozást!

Szüneteltetés Kérdés

Egy főállású egyéni vállalkozó jelenleg gyedet kap. Ha szüneteltetné a vállalkozását a gyed ideje alatt, akkor megszűnne a gyede? Válaszukat előre is köszönjük.

Katás vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozóként jelenleg táppénzen vagyok szív- és érrendszeri károsodással. A szervi károsodás mértéke 80%, egészségi állapot 20%, D minősítéssel megkezdődött a leszázalékolás. Választható az egyéni vállalkozás szüneteltetése, vagy meg kell szüntetni a katás vállalkozást?

Főállású kata, nyugdíjjárulék-alap, szolgálati járandóság Kérdés

Tisztelt Adózóna! Ha az öregségi nyugdíjkorhatárt be nem töltött, nyugellátásban vagy korhatár előtti ellátásban részesülő személy a Tbj. 5. § alapján biztosítási jogviszonyban áll, illetve egyéni vagy társas vállalkozóként az általa fizetendő nyugdíjjárulék-alapja meghaladja az év elején érvényes minimálbér tizennyolcszorosát, akkor a nyugdíj folyósítását szüneteltetni kell. A kérdésem az lenne, hogy egy szolgálati járandóságban részesülő, főállású katás egyéni vállalkozónak milyen összeg lesz a nyugdíjjárulék-alapja? A katatörvény10. § (3) bekezdés szerinti jövedelem beleszámít-e az éves keretösszeg számításába? Mikor kell szüneteltetni a szolgálati járandóságát a főállású katásnak? Válaszukat előre is köszönöm!

Egyéni vállalkozás szüneteltése, áfaelszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő, Egy normál szabályok szerint adózó katás egyéni vállalkozó szünetelteti a tevékenységét. A szünetelés időszakában vagy a szüneteltetés befejezését megelőző időszakra van-e lehetősége a vállalkozás érdekében felmerült beszerzésekhez kapcsolódó áfa levonására – anyagbeszerzés, nyomtatvány, irodaszer stb.? A szüneteltetés időszakában nem végezhet gazdasági tevékenységet; ez időszak alatt áfabevallást be kell nyújtania? Köszönettel.

Rehabilitációs ellátásban részesülő egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Ügyintéző! Alábbi ügyben kérném állásfoglalását: Egy egyéni vállalkozó jelenleg szünetelteti tevékenységét. Rehabilitációs ellátásban részesül. Mivel kevés összeget kap (kb. 30 ezer forintot), a szüneteltetett egyéni vállalkozói tevékenységét szeretné újból elindítani jövedelem-kiegészítés gyanánt. Azonban egészségügyi állapota miatt sűrűn beteg, folyamatosan nem tud munkavégzést folytatni. Ebben az esetben milyen járulékfizetési kötelezettség terheli? Tisztelettel: Tóth Mária

Áfalevonhatóság, bevallási időszak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaság tulajdonában lévő cégautó (személygépkocsi) totálkáros lett, és autómentő elszállította. Kérdésem az lenne, hogy az autómentésről kiállított számla áfatartalma teljes mértékben levonható, vagy csak részben? Áfás egyéni vállalkozó idei év májusában kezdte szüneteltetni a tevékenységét. Szeptemberben megszüntette a vállalkozását közvetlenül a szünetelésből. Éves áfabevalló volt az idei évben. Ebben az esetben a megszűnéskori áfabevallásában milyen bevallási időszakot kell szerepeltetnie? köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close