5 találat a(z) szén cimkére

Alkohol, üzemanyag, dohány: nő a jövedéki adó Cikk

A dohány jövedéki adójának emeléséről már a nyári adócsomag elfogadásakor döntött az Országgyűlés. Várhatóan a napokban benyújtandó kormányzati előterjesztés további termékek jövedéki adójának növelését javasolja.

Új réteg kaphat téli rezsicsökkentést Cikk

A kormány szerdai ülésén döntést hozott arról, hogy a kiépített gázhálózattal rendelkező településeken fával és szénnel fűtők is megkapják a téli rezsicsökkentést – tájékoztatta a kormányszóvivő csütörtökön az MTI-t.

Jövedéki adó szén importja után II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeptember 22-én már érdeklődtem, hogy közösségi adóalanytól beszerzett szén után milyen jövedékiadó-szabályok vannak érvényben 2017. július 01-től. A választ megkaptam, de továbbra sem egyértelmű számomra, hogy ha energiakereskedőként történik a szén vásárlása és értékesítése, akkor kit terhel a jövedéki adó. Harmadik országból történő import esetén a vámhatóság határozattal megállapította a behozatalt végző energiakereskedő részére a jövedéki adót a jövedéki adóról szóló törvény 6. és 7. paragrafusai alapján. A vámkezeléshez nyilatkozatot nem kellett adni, hogy energiafelhasználóként vagy energiakereskedőként történt a behozatal. Lehetséges, hogy import esetében mindenképpen meg kell fizetni a jövedéki adót az importálónak, miközben közösségi beszerzéskor csak abban az esetben, ha nem minősül energiakereskedőnek? Válaszát előre is köszönöm. Péter Zsuzsanna

Jövedéki adó szén importja után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közösség adószámmal rendelkező (áfaalany) gazdasági társaság tüzelőszenet importál közösségi tagállamból. Az importált termék után keletkezik-e jövedékiadó-fizetési kötelezettsége a 2017. július 01-től változott jövedékiadó-törvény alapján? Amennyiben igen, akkor – mikor keletkezik a jövedékiadó-fizetési kötelezettsége? – milyen gyakorisággal és milyen bevalláson kell a jövedéki adó összegét bevallani? – van-e valamilyen egyéb adatbejelentési kötelezettsége? A tüzelőszenet kereskedelmi célból szerzi be, azt továbbértékesíti belföldi adóalanyok és nem adóalanyok részére. Köszönöm.

Tűzifára, szénre lehet pályázni Cikk

Megjelent a pályázati kiírás a szociális célú tüzelőanyag-vásárlás támogatására, a települési önkormányzatok jövő héttől nyújthatják be pályázatukat – közölte a Belügyminisztérium kedden az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Vendéglátó egység nyitása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Garázskapucsere

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyéni vállalkozó szja-bevallása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close