50 találat a(z) számlagyár cimkére

Óriási fogás: milliárdos számlagyárra csapott le a NAV Cikk

Összesen több mint négymilliárd forint áfatartalmú fiktív számlát állított ki az a bűnszervezet, melynek tagjaival és a számlákat felhasználó társaságok képviselőivel szemben vádemelést javasolnak a NAV pénzügyi nyomozói. Az ügyben hatvannégy gyanúsított szerepel – közölte Facebook-oldalán a NAV.

700 milliós áfacsalás! Lebukott a fiktív számlákat gyártó bűnbanda Cikk

Több mint hárommilliárd forintról állított ki fiktív számlákat az a bűnszervezet, amelyet az állami adóhatóság dél-alföldi pénzügyi nyomozói és Bács-Kiskun megyei revizorai felszámoltak. A bűnszervezet vezetőit és tagjait őrizetbe vették – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatla (NAV).

Számlagyárat épített ki, börtönnel fizet érte Cikk

Másodfokon négy év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy kecskeméti férfit, aki fiktív cégek felhasználásával számlagyárat hozott létre és így mintegy 756 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek.

Számlagyárosok előzetesben Cikk

Egy fiktív számlákkal üzletelő bűnszervezet tíz tagját állították elő a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és járőrei. A számlagyár által okozott kár 2,3 milliárd forint. Hét gyanúsított előzetes letartóztatásban van.

Számlagyárosok: vádemelést javasol a NAV Cikk

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a NAV pénzügyi nyomozói annak a számlagyárnak az ügyében, amely fiktív számlák kiállításával 220 millió forint kárt okozott a költségvetésnek. Az 53 gyanúsított közül a számlagyárat irányító három férfi lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

Számlagyár volt a nyomravezető a másfélmilliárdos csalási ügyben Cikk

Egy debreceni számlagyár vezette az utóbbi évek legnagyobb motorolaj hamisítóinak nyomára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozóit – közölte a NAV észak-alföldi bűnügyi igazgatója kedden sajtótájékoztatón Debrecenben.

Rajtaütés hatvan pénzügyi nyomozóval, számlagyár bukott Hevesben Cikk

Több mint négyszázmillió forint kárt okozott a költségvetésnek az a számlagyáras bűnszervezet, amelyet a NAV Heves megyei pénzügyi nyomozói lefüleltek. Az elkövetők országszerte terítették informatikai szolgáltatásokról szóló számláikat. Az akció napján tizenkét gyanúsítottat kihallgattak.

Lemondott az adócsalásban bűnös polgármester, de ismét indul a posztért Cikk

Június elsejei hatállyal lemondott posztjáról a Pest megyei Gyömrő polgármestere, aki kedden tájékoztatta döntéséről az MTI-t.

Több száz cégből álló számlagyár bukott le Cikk

Egy budapesti férfi irányításával működő bűnszervezet több mint száz cégből álló számlagyárat működtetett, amely fiktív számlakibocsátásokkal hatmilliárdos forgalmat segített lepapírozni ügyfeleiknek. A NAV pénzügyi nyomozói kétnapos akcióban buktatták le az elkövetőket.

Eladná fizetésképtelen cégét? Nézzen a kutyaól alá! Számlagyárveszély Cikk

Fizetésképtelen cégeket vett át egy kecskeméti férfi, majd a társaságok nevében fiktív számlákat állított ki. A nála tartott házkutatáskor egy jól elrejtett nejlonszatyorból 500 darab kiállított számla és bélyegzők kerültek elő. Az ügyben negyvenhét gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést a pénzügyi nyomozók – áll a NAV közleményében.

Jól termelt a számlagyár Cikk

Tatabányai számlagyárat számoltak fel a NAV közép-dunántúli pénzügyi nyomozói. Az elcsalt adóból a bűnöző csoport irányítójának többek között luxusautóra és nemesfémekre is jutott. A számlagyárban érintett cégek 110 millió forint adóhiányt okoztak a költségvetésnek.

Számlagyárosok vád alatt Cikk

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint társasági adó és áfa adónemekben mintegy 413 millió forinttal rövidítette meg a központi költségvetést az a kiskunhalasi számlagyár, amelyet egy 38 éves szegedi férfi és negyven társa üzemeltetett – írja a baon.hu.

Számlagyáros bűnszervezet tagjait vették őrizetbe Cikk

A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói műtrágyával és fonallal üzletelő bűnszervezetre csaptak le. A költségvetési csalás miatt kihallgatott gyanúsítottakat őrizetbe vették.

Egy adócsaló ne legyen mohó! Mikor gyanakodjon a könyvelő? Cikk

Mikor kezdjen el a könyvelő gyanakodni – eltekintve azoktól, akik részesei, netán irányítói az illegális tevékenységnek –, hogy ügyfele rosszban sántikál, adót csal? Egy adóhatósági hír ürügyén hívjuk fel a könyvelők figyelmét arra, hogyan vehetik észre az árulkodó jeleket.

Számlagyárak: tavaly megugrott az eljárások száma Cikk

Az adóhatóság tavaly 127 olyan gazdasági szereplőt talált, amelynek nem volt munkavállalója, tárgyi eszköze, nem végzett gazdasági tevékenységet, mégis számlákat állított ki. Ezek a számlagyárak 6 milliárd forint adó eltüntetésében segédkeztek – tudta meg a Magyar Nemzet a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alapítvány – vállalkozási bevétel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Deviza adományozása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3