75 találat a(z) számlázó program cimkére

Számlával egy tekintet alá eső dokumentum Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy cég számlázó programot használ, akkor kiállítható-e szövegbeni javításra számlával egy tekintet alá eső dokumentum számlázó programon kívül (word dokumentumban)? Segítségüket előre is köszönjük.

Katás egyéni vállalkozók számlázási kötelezettsége 2018-tól Cikk

A katás egyéni vállalkozókra is vonatkozni fog a 23/2014-es számú számlázási rendelet tervezett változtatása. Ennek értelmében 2018. július 1-jétől, ha az egyéni vállalkozó számlázó programmal állítja ki a bizonylatokat, akkor azt csakis olyan programmal teheti, mely a számla kötelező adattartalmát azonnal, de legfeljebb 24 órán belül elektronikus úton továbbítja az adóhatóság felé.

Számlázó program bejelentése Kérdés

Katás egyéni vállalkozó vagyok. Biztosításokat kötök, leszerződtem egy követÍtő céghez. A számlát helyettem a biztósÍtó cég állÍtja ki. Kérdésem az, hogy a számlázó programot nekem kell bejelentenem a NAV-hoz?

Önszámlázás Kérdés

Egyik külföldi EU-tagállambeli vevőnk önszámlázás keretében szeretné helyettünk kiállítani a számlát. Milyen törvényi előírásokat kell szem előtt tartanunk és betartanunk, illetve betartatnunk? Sok cikk jelent már meg a témával kapcsolatosan, de mindegyik csak kisebb részekkel foglalkozik. Jellemzően mindenki adókockázatot lát a konstrukcióban. Gondolok itt a számlával szembeni követelményekre, a NAV felé történő adatszolgáltatásra stb. Nem világos, hogy 2018 júliusától a számlázó rendszer online bekötése ilyen esetben mit is eredményez? A külföldi vevőnk számlázó rendszerének is csatlakozni kell a NAV rendszeréhez? Amennyiben lehetséges, kérem részletesen fejtsék ki véleményüket! Köszönettel: Sebestyén József

Számlázás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbi kérdésem merült fel, melyre nem találok egyértelmű választ a jogalkotótól. A cégnek július hónapban lett számlázó programja, amit a NAV felé lejelentettünk. Viszont az ügyvezető időközben úgy döntött, hogy átveszi a számlázással kapcsolatos feladatokat, és inkább innentől kezdve ő számláz. Sajnos nem teljesíti a számlázó rendszer követelményeit, és nem képes elfogadni azokat, így úgy döntött, hogy a számlázó rendszert megelőző időszakot visszaállítja, és papír alapon számláz. Ez a cég alkatrészeket állít elő, és szállítólevél alapján viszi be a termékeket. Ezzel megegyező teljesítési idővel kellene a számlát kiállítani tudomásom szerint. A számla kelte ettől 15 napon belül mozoghat. Kérem válaszukat ezzel kapcsolatban, hogy mit tegyek jelen esetben a számlázással, illetve olyankor, ha van számlázó rendszer, kell-e jelentenem a kézzel írt számlákat a NAV-nak. Üdv.: Horváth-Krivanek Tímea

Elektronikus adatszolgáltatás a számlázó programos számlákról – módosult hatálybalépés Cikk

2018. július 1-jére módosult a tételes belföldi összesítő jelentéssel és a számlázó programmal kibocsátott számlákról való elektronikus adatszolgáltatással kapcsolatos változások hatályba lépésének időpontja.

Megjelent a júniusi VálaszAdó Cikk

Vaskos adócsomagot nyújtott be a kormány, a tervezett módosításokról az Adózóna is számos cikkben beszámolt. Jelentős könnyítés, hogy elhalasztanák a számlázó programok NAV-hoz történő bekötését, s nem változna a belföldi összesítő jelentésben feltüntetendő számlák köre és értékhatára.

Fellélegezhetnek az adózók: haladék adatszolgáltatásra Cikk

Elhalasztanák a számlázó programok NAV-hoz történő bekötését. Mégsem változna a belföldi összesítő jelentésben feltüntetendő számlák köre és értékhatára. Többek között erről is rendelkezhet az Országgyűlés az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról T/15428. számon benyújtott törvényjavaslat elfogadásával.

Számlázó programok: egy év haladék az adatbejelentésre, de ne dőljenek hátra a vállalkozások! Cikk

Érdemes már most erőforrásokat átcsoportosítaniuk a vállalkozásoknak a számláikkal kapcsolatos valós idejű adatszolgáltatáshoz szükséges informatikai fejlesztésekre.

Számlázó programok bekötése a NAV-hoz II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fenti címmel tettem fel kérdést Önnek egy héttel ezelőtt, amivel kapcsolatban meg is kaptam a választ Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy erről hol lehet információt találni? Illetve a másik kérdés, hogy ettől függetlenül a belföldi összesítő jelentésnél az értékhatár változatlanul 100 ezer forint lesz? Válaszát előre is köszönöm.

Számlázó programok bekötése a NAV-hoz Kérdés

Tisztelt Szakértő! Úgy tudom hogy a számlázó programok NAV-hoz történő bekötésének a részleteit tartalmazó rendeletnek március végéig kellett megjelennie. Érdeklődnék hogy megjelent-e már ez a rendelet, és ha igen, akkor milyen számon, mert már el kellene kezdeni a programozást, de amíg a részletekről nincs dokumentáció, addig az IT-részleg nem tud nekiállni. Válaszukat előre is köszönöm.

Gépi számlázó programmal készített számla elektronikus megküldése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. zárt rendszerű gépi számlázó programmal készíti el áruértékesítési számláit, de ezek nem minősülnek elektronikus számláknak, miután nem felelnek meg a jogszabályban erre vonatkozóan felsorolt kritériumoknak. A hatályos előírások engedik-e a gépi számlák megküldését kizárólag elektronikus úton pdf formátumban (e-mail), vagy ezzel párhuzamosan a postai úton történő továbbítás is szükséges a vevőnek a szabályos elszámolhatóság miatt? Megjegyezni kívánjuk, hogy a kiszámlázott áru átvétele (teljesítés) minden esetben szállítólevéllel alátámasztott. Amennyiben lehetséges csak az elektronikus úton történő továbbítás, milyen formában szükséges tárolni az elküldött, pdf formátumú bizonylatokat a kibocsátó társaságnál?

Számlázó programok bekötése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném érteni a kérdés címében felvetett témát. Különféle (a netről származó) információkból most úgy tudom, hogy július 1-jétől valamennyi számlázó programmal dolgozó cégnek ezt a programot ugyanúgy online be kell kötnie a NAV-hoz, mint a pénztárgépeket. Ezáltal az adóhatóság minden kiállított számláról egyidejűleg értesül. Gondolom, hogy ez csak az áfakörbe tartozó vállalkozásokra vonatkozik, tehát például az alanyi mentesekre nem. Aki pedig nem programmal számláz, hanem például számlatömbbel, annak július 1. után az áfabevallás mellékletében tételesen fel kell tüntetni a 100 ezer forint áfatartalmat elérő számlákat. Így van ez? Ha igen, akkor ehhez speciális (a NAV által kibocsátott) programot kell-e beszerezni, és valamilyen külön eszköz kell hozzá? Vagy minden számlázó program beköthető? Hol lehet erről részletes és érthető tájékoztatáshoz jutni? Köszönettel.

Számla javítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem számlázással kapcsolatos. Egy általunk kiállított 2016 októberi számlán nem jó a vevő címe. Akkor nem szóltak semmit. Most viszont könyvvizsgáló ezt megreklamálta. Mi számlázóprogrammal számlázunk. 2017 februárjában én mit tehetek a vevőm számlája helyességének ügyében, ugyanis azt kéri, hogy javítsam? Válaszukat előre is köszönöm: Asbóth Istvánné

Pénztárgép vagy kézi nyugta? Sok múlik a tevékenység besorolásán is Cikk

Autószerelő tevékenységet végző egyéni vállalkozó számlázó programot használ bevételeinek kiszámlázásához. Kell-e pénztárgépet vásárolnia, vagy elegendő a számlák havi lejelentése a NAV felé? Szülésfelkészítést, elsősegélynyújtást és hasonló oktatást végző vállalkozásnak kell-e pénztárgépet használnia? – kérdezték olvasóink. Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végkielégítés

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Nyíltvégű pénzügyi lízing lezárás

Nagy Norbert

adószakértő

Különbözeti áfa évközi választása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close