7 találat a(z) számítástechnika cimkére

Szuperszámítógépet helyezett működésbe az EU Cikk

A szlovéniai Mariborban indította be az Európai Unió első szuperszámítógépét az Európai Bizottság, a luxembourgi székhelyű európai nagy teljesítményű számítástechnika közös vállalkozással (EuroHPC) és Szlovénia kormányával közösen – közölte ma az uniós bizottság.

Így alakult a kiskereskedelmi üzletek forgalma júniusban Cikk

A kiskereskedelmi üzletek 2020. júniusban már járványügyi korlátozások nélkül lehettek nyitva az egész országban, így forgalmuk volumene a nyers adat szerint 0,8 százalékkal bővült, naptárhatástól megtisztítva lényegében nem változott az előző év azonos időszakihoz képest, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

Szuperszámítógép épül magyar részvétellel Cikk

Magyarország is részt vesz abban az olasz vezetésű konzorciumban, amely Bolognában hozza létre a világ egyik legnagyobb kapacitású szuperszámítógépét 2020 közepéig – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Közösségen belüli szolgáltatásnyújtás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar egyéni vállalkozó (áfa általános szabályai szerint) angol és ír adóalanyoknak (magánszemélyeknek) végez Magyarországon szolgáltatást. A szolgáltatás számítógépes programozás, szoftverfejlesztés, webfelület-készítés, egyéb számítástechnikai tevékenység. A vállalkozó rendelkezik közösségi adószámmal, a közösségi magánszemélyek nem. Ebben az esetben a szolgáltatást áfásan, magyar áfával kell leszámlázni? Azaz közösségi szolgáltatásról van szó, de az itteni áfamértékkel kell számlázni? Válaszukat előre is köszönöm.

Informatikai csomag Kérdés

Tisztelt Szakértő! Beszereztünk felújított számítógépeket, 8 darabot. A szállító a számlát egy darab informatikai csomagról állítja ki, és szerepelteti rajta, hogy annak tartalma 8 darab számítógép, windows, egér, billentyűzet. Kérdésem az lenne, hogy ezt szabályosan hogyan kell üzembe helyezni? Válaszát előre is köszönöm!

Ipari termelés 2016: bekapcsolt a vitorlázórepülő-üzemmód Cikk

Tavaly decemberben 0,5 százalékkal csökkent, munkanaphatástól megtisztítva viszont 1,9 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, az előző év hasonló időszakához képest. Az év egészét tekintve 2016-ban 0,9 százalékkal volt nagyobb volt a termelés volumene, mint 2015-ben, amikor 7,4 százalékos volt a növekedés – közölte első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Köztisztviselő középfokú szakképesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) kormányrendelet több pontjában is a képesítettség egyik feltételeként a középfokú számítástechnikai szakképesítést nevezi meg a jogszabály. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 150/2012. (VII. 6.) kormányrendelet 1. sz. melléklet 2. Jelmagyarázat az Országos Képzési Jegyzékhez része a 31 és 53 közötti szinteket (alsó középfokú részszakképesítéstől felső középfokú szakképesítétől ráépülésig) határozza meg. Szeretném megkérdezni, hogy a 31-es szintű (alsó középfokú részszakképesítés) esetén például számítógépes adatrögzítő végzettség elfogadható-e a kormányrendelet szerinti számítástechnikai szakképesítésnek?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Használt tárgyi eszközök átvétele és vámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

9 személyes személygépjármű vásárlás

Bunna Erika

adótanácsadó

Román magánszemélynek számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close