13 találat a(z) szállásadás cimkére

Több szolgáltatás egy számlán Kérdés

Foglaló és teljes összeg számlázása Kérdés

Euróalapú szállásadás számlázása Kérdés

VIES rendszer, szállásadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A napokban megjelent cikkük szerint a NAV a VIES rendszer egyezés adatai alapján ellenőrzi a szállásszolgáltatókat vagy hirdetőket. Kicsit részletesebben le tudnák írni mit jelent ez egész pontosan. mit tekintenek kiindulási alapnak, amihez a másikat mérik, illetve ezek pontosak milyen számok tételekre vonatkoznak? A jutalékszámla áfatartalma? És azt hogyan vetik össze a szállás szolgáltató bevallásaival? Köszönöm!

Nullás bevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésem lenne. Heti 36 órás munkaviszony mellett egyéni vállalkozóként foglalkozom szállásadással. Év közben nincs vállalkozói kivétem, csak év végén osztalékkivét. Sajnos nem adtam be 58-as bevallást, amit most hiánypótlásban kérnek tőlem. Jól sejtem, hogy nullás bevallásokat kell beadnom? Az osztalék szja- és ehorészét mindig bevallottam/befizettem, de más járulékot nem, és az 53-as bevallás sem jelzett hibát, mivel a kivétsorok üresek voltak. Válaszukat köszönöm!

Falusi szállásadás, számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy 2018. július 1-jétől a számlázás, adatszolgáltatás hogyan történik a falusi szállásadás esetén? Köszönöm válaszát.

Pénztárgéphasználat – eltérő tevékenység Kérdés

Vállalkozás egy ingatlanon belül éttermi és szállásadási tevékenységet folytat, az étteremben található pénztárgépbe lehet-e rögzíteni a szállásadásból származó tevékenységet, a pénztárgépbizonylaton ezt részletezni kell-e?

Munkaerő-kölcsönzés – továbbszámlázott tétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég külföldről/vidékről érkező munkavállalóknak szállást biztosít panzióban, magánszálláson. A kölcsönbe vevővel személyenkénti fix ellátási díjban állapodtak meg, amit a munkaerő-kölcsönző társaság minden hónapban továbbszámláz a kölcsönbe vevő részére. A kérdésem az lenne, hogy költségoldalon ezen szolgáltatások (magánszemélytől igénybe vett bérleti díj, rezsi, internet stb.) közvetített szolgáltatásnak vagy igénybe vett szolgáltatásnak minősülnek a munkaerő-kölcsönző cégnél? Válaszát előre is köszönöm.

Új illetékszabályok utazásszervezésre, szállásszolgáltatásra, idegenvezetésre Cikk

Új rendeletet adott ki a nemzetgazdasági miniszter néhány tevékenység bejelentésével, nyilvántartásba vételével és adatváltozás bejegyzésével kapcsolatos illetékkötelezettségéről.

Ezt mind tudnia kell, ha szállásadásra adja fejét Cikk

Üdülési főszezonban sokak számára aktuális olvasónk kérdése, akinek ügyfele bérelt ingatlanban szeretne üdülési, szálláshely-szolgáltatást végezni. Vajon megteheti-e, és ha igen, milyen adózási formát válasszon? Surányi Imréné okleveles közgazda minden lehetséges variációt ismerteti.

Előleg vagy előre fizetés? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szállásadó magánszemélynek szerződése van a Booking internetes szállásközvetítő oldallal. A vendég lefoglalja a szállást, majd e közvetítőnek átutalja a foglalás összegét, melyet a szállásadó szabályzata előír. A közvetítő pedig a jutaléka levonása után a szállásadó felé utalja ezt az összeget. Kérdés az hogy a szállásadónak mikor keletkezik ebből bevétele, illetve áfafizetési kötelezettsége? Ha a számláján a közvetítő által utalt összeg megjelenik, vagy ha a vendég megérkezik? Köszönöm. Tisztelettel: Fazekasné

Szállásadás: így adózhat a legegyszerűbben Cikk

A szezonális szállásadásból származó jövedelem után legegyszerűbben a tételes átalányadózás választásával teljesíthető az adókötelezettség. Ismertetjük ennek feltételeit.

Fizetővendéglátás, szállásadás adója, elszámolható költségei Cikk

Lakás, szoba kiadása adóköteles tevékenység, nem érdemes erről megfeledkezni. Elég egy törökátok szomszéd, hogy megjelenjenek az adóellenőrök. Cikkünkben a turistaszezon haszonélvezőit emlékeztetjük tudnivalóikra.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési adó alapjának megállapítása

Szipszer Tamás

adószakértő

Mit jelent?

Szipszer Tamás

adószakértő

Bérelt ingatlan megvétele

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink