30 találat a(z) startup cimkére

Magyar startupokat és innovatív kisvállalkozásokat segítő központ Washingtonban Cikk

Magyar startup cégeket és innovatív kisvállalkozásokat segítő központ nyílik Washingtonban a magyar nagykövetségen.

Százezer eurót kap a legjobb európai villamosenergia-tárolással foglalkozó startup Cikk

Nemzetközi pályázatot hirdetett a fenntartható energiával foglalkozó európai innovációkat felkaroló InnoEnergy, a kontinens leginnovatívabb, villamosenergia-tárolással foglalkozó startup vállalkozásait keresi, a nyertes százezer eurót kap.

Indul a régiós startup program, a V4 Startup Force Cikk

Elindult az első régiós startup program, a V4 Startup Force. A Design Terminal szervezésében indított ösztöndíjprogram célja a régión belüli startupok és nagyvállalatok együttműködésének támogatása, ezáltal az országok közötti üzleti kapcsolatok erősítése – közölte a Design Terminal.

Társasági adó: több változás már idén hatályba lép Cikk

Az elfogadott adócsomag társasági adót érintő rendelkezéseit foglalja össze cikkünk, mely számos előnyös rendelkezést alkalmaz már a törvény kihirdetését (2018. július 25-ét) követő naptól.

Befektetés startup vállalkozásba: ilyen adókedvezmény jár Cikk

A startup (korai fázisú) vállalkozásba történő befektetés a társasági adó rendszerében jelentős előnyt jelenthet, négy év alatt összesen akár 80 millió Ft adóalap-csökkentő tételt érvényesíthet a befektető. 2017-től adóalap-kedvezményre jogosult az az adózó, amely ún. korai fázisú vállalkozásban részesedést szerez.

Tao-bevallás 2017-ről: figyeljen az új és a régi szabályokra! Cikk

Közeledik május 31-e, amikor a naptári évvel azonos adóévet alkalmazó társasági adóalanyoknak el kell számolni a társasági adókötelezettséggel. Terjedelmi okokból több cikkben mutatjuk be az adóbevalláshoz kapcsolódó előírásokat. Jelen írás az általános tudnivalókat és a társaságiadó-alapot érintő kérdéseket taglalja.

Itt a rendelet: kedvezmény a startup cégben szerzett részesedésért Cikk

Megjelent a 331/2017. kormányrendelet a korai fázisú vállalkozások és a korai fázisú vállalkozásokat támogató vállalkozások nyilvántartásba vétel iránti eljárásának részletes szabályairól, amely nyilvántartás a részesedésszerzéshez kapcsolódó adóalap-kedvezmény érvényesítésének feltétele.

A leggazdagabb orosz megtervezné az emberek egész életútját Cikk

Az ember életét az óvodától egészen a nyugdíjas évekig nyomon követő és megtervező rendszer kidolgozását tűzte ki célul a leggazdagabb orosznak tartott Alexey Mordashov – írja a Portfolio.hu a Bloomberg híre alapján.

Új adócsökkentő kedvezmények 2017-ben – a bulizás is olcsóbb lehet Cikk

Az idei évtől több új kedvezményt vehetnek igénybe a vállalkozások, amelyek a beruházások növelésére, kutatás-fejlesztésre, a foglalkoztatás bővítésére ösztönöznek.

Ingyenes éjszaka a Bálnában Cikk

Szerda este rendezik a Startupok Éjszakáját a Bálnában, az ingyenes eseményen bemutatkoznak budapesti startupok és startup-programok, kiállítanak a fővárosi startup-ökoszisztéma legjelentősebb szereplői, és szó lesz a főváros szerepéről is az innovatív vállalkozások fejlesztésében – közölte a szervező, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK.

Startup cégek áfája – hiába kedvencek, elbukhatnak az adózáson Cikk

A kormány által minden kétséget kizáróan támogatott kategóriájú startup cégeknek is muszáj figyelniük adózásukra, kiváltságaik ugyanis őket sem mentik fel kötelezettségeik teljesítése alól.

Adókedvezmény angyaloknak Cikk

Az internet-gazdaság alapjaiban alakítja át a gyártási rendszereket – hangsúlyozta Varga Mihály a második Digitális Jólét Szalon rendezvényén.

Indul az állami tőkealap-kezelő 50 milliárd forint közpénzből Cikk

Hamarosan elindul – első körben 50 milliárd forinttal – a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Állami Tőkealap-kezelő Társaság a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) együttműködésében – közölte az MFB.

Startup befektetés utáni adózás Kérdés

Külföldi (EU-s) startup vállalkozásba szeretnék befektetni, mint részvényes. A kérdésem az, hogy kell-e adózni a részesedés után Magyarországon (ha igen, mi után, és mennyit)? Ha esetleg kapok osztalékot, azzal mi a helyzet? Köszönöm!

Plusz egy fő a vállalkozásban: az első alkalmazott - járulékok, tennivalók Cikk

A cég életének egyik jelentős állomása az első alkalmazott felvétele, amelyre sokszor előbb kerül sor, mint a vállalkozás tulajdonosai gondolnák. Ahhoz, hogy munkajogi szempontból is rendben legyenek a dolgok a cég körül, nem árt minél korábban számba venni a szükséges teendőket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átvételi elismervény

Nagy Norbert

adószakértő

Parkolási bírság

Nagy Norbert

adószakértő

Kampány a dohányzásról leszoktatás miatt

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close