19 találat a(z) sportrendezvény cimkére

Számla kiállítás nevezési díjról Kérdés

Számla vagy számviteli bizonylat szükséges Kérdés

Nyeremény Kérdés

Versenyen kapott tárgynyeremény adózása Egy sportklub zrt. sportversenyeket szervez, melyekre nevezési díjat szed. Ezekre a versenyekre különböző tárgyakat vásárol, amelyeket nyereményként kioszt a nyerteseknek. 1. Visszaigényelhető-e ezeknek a termékeknek az áfája? 2. Nyereményként szükséges-e leadóztatni az Szja törvény 76. § (5) alapján? Vagy esetleg juttatásként leadóztatni? A juttatás alapja a szokásos piaci ár, ezalatt az áfával növelt értéket vagy az áfa nélküli (nettó összeget értjük? 3. Van-e esetleg valamilyen adókedvezmény vagy adómentesség a sportrendezvényre való tekintettel? Köszönettel:

Sportrendezvényre bérlet juttatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalóknak a minimálbért meghaladó összeggel juttat a munkáltató sportrendezvényre belépőjegy bérletet (nem visszaváltható). Hogyan adózik juttatás a munkáltató és a munkavállaló szempontjából? Figyelembe vehető-e a minimálbér összegéig adómentesség?

Adómentes juttatás 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019-ben sportrendezvényre és kulturális szolgáltatásra adhat a kifizető juttatást magánszemély részére a minimálbér erejéig adómentesen. Egyéni vállalkozónak van 5 alkalmazottja, 3 fő igénybe akarja venni, 2 fő nem. Az igénybe vett értékek is különbözőek lesznek. Kérdésem: szabályos-e az eltérő összeg, és az, hogy van, aki semmit sem kap? A választ előre is köszönöm.

Neta – egészségmegőrző program Kérdés

Cégünk szerződéses kapcsolatban áll egy sportegyesülettel, hogy részére egészségmegőrző program keretében sportrendezvényeket szerverezzen. A sportrendezvény mindenki számára elérhető, maximum 500 forint a nevezési díj. A fizetendő neta összegéből maximum 10 százalék vonható le költségként. Az egyesület következő rendezvényét november hónapra tervezi. Az augusztus havi fizetendő neta összegéből utalhatok-e át az egyesületnek az előmunkálatokra, vagy csak a novemberi netából tudok átutalni, hiszen a sportrendezvény csak november hónapban fog megvalósulni? Köszönettel várom válaszát.

Juttatás sportrendezvényre, kulturális szolgáltatás igénybevételére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Válaszát szeretném kérni az alábbiakra. Egyszemélyes kft. egyetlen munkavállalót foglalkoztat. Elegendő-e, ha az ügyvezető sportrendezvényre, illetve kulturális szolgáltatás igénybevételére vonatkozóan éves keretösszegeket határoz meg számára egy levélben? A sportrendezvényre, kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló jegy, bérlet megvásárlásáról szóló számla kifizethető-e részére, és az alapján elszámolható-e a keretösszeg felhasználása? Kérném segítségét a megoldásban, amennyiben a vázolt eljárás nem megfelelő.

Egyesület áfás tevékenysége Kérdés

Sportegyesület áfás lett. Az alaptevékenységében benne van sportrendezvények, táborok, tornák szervezése, sportolók és csapatok indítása szakszövetségi bajnokságokon.. Kiszámláztunk az MLSZ nek sporttáborszervezést, ahol a mi sportolóink is részt vettek. Áfásan vagy mentesen kell kiszámlázni? Mit értünk közszolgáltatón, mert az alapszabályban a sporttáborszervezés benne van, tehát ami az alapszabályban van, azt csináljuk, akkor ebben a tekintetben közszolgáltatók vagyunk, igaz? Tehát mentesen kell számlázni. Köszönöm a választ!

Sportrendezvény juttatásainak és bevételeinek elszámolása Cikk

Sportegyesület sportrendezvényen étellel és itallal kínálja versenyzőit és meghívott vendégeit. Díjakat oszt, szállásköltséget fizet, illetve fizettet. E témakörben több kérdést is kaptunk, melyekre Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló és Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Sportrendezvény 1. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi probléma megoldásához kérjük a segítségét: Egyik ügyfelünk Magyarország területén belül egy sportrendezvényt szervez, a rendezvény egy játékos sportvetélkedőről szól. A játék Magyarországon belül különböző helyszíneken zajlik. A rendezvényre a résztvevők nevezési díjjal tudnak jelentkezni (összege: 200 000 Ft), amely tartalmazza a rendezvénnyel kapcsolatos összes költséget (szállás, borkóstolás, különböző feladatok teljesítése, étel-ital, 10 000 Ft értékben voucherszolgáltatás, amelyet a rendezvény ideje alatt a versenyző a kijelölt állomáshelyeken levásárolhat). A nevezési díj, amit a résztvevők fizetnek, tartalmában nem a rendezvényre (sport) való belépést biztosítja, hanem a részvételt. A résztvevő csapatok komplex szolgáltatást vesznek igénybe, tehát a résztvevők maguk a játékosok. A rendezvény nem kimondottan sportvetélkedő, mivel a csapatok az ország különböző területeit járják be több napon keresztül, ahol logikai és sportjátékokban vesznek részt. A rendezvényen való részvételt biztosítja a nevezési díj, belépőjegyet nem szednek, a rendezvény zártkörű, nézők nincsenek. Kérdéseink: 1. A rendezvényen közösségi adóalanyok (közösségi adószámmal rendelkeznek) is részt vesznek. Ebben az esetben az áfatörvény 37. §-a alapján értelmezhető-e a szolgáltatás? 2. Ha közösségi adóalany részére ezt a szolgáltatást térítésmentesen nyújtjuk, akkor ebben az esetben az áfa fizetésére ki a kötelezett? Válaszukat előre is köszönjük!

Adómentes juttatás: sokat veszíthetnek az ügyeskedő cégek Cikk

Augusztus 1-jétől új rendelkezés határozza meg az szja-törvényben a sportrendezvény fogalmát. Sokba kerülhet a cégnek, ha nem figyel, és továbbra is adómentesnek véli a saját maga által szervezett strandlabda-, grundfoci- sakk-, vagy más hasonló háziversennyel tarkított rendezvény résztvevői számára biztosított ingyenes fogyasztást és egyéb szolgáltatást. Ám, ha jól értjük, akár egy negyedosztályú rangadóra ingyen belépővel családostul, barátostul verbuvált szurkolótábor továbbra is korlátlanul ingyenesen fogyaszthat csapolt sört, falatozhat sült kolbászt, ropogtathat szotyolát stb. adómentesen, sőt a stadion VIP páholyának vendégei a felszolgált svédasztal-finomságokban is ingyen dúskálhatnak a cég számlájára, adómentesen.

Tao-módosítás: könnyítések a látványcsapatsport támogatásánál Cikk

Módosulnak a látványcsapatsport támogatására vonatkozó társaságiadó-szabályok, valamint a sporttörvény egyes rendelkezései a parlamenthez múlt héten benyújtott törvényjavaslat szerint.

Bevételek kategorizálása sportegyesületben Kérdés

Az egyesületünk alapszabálya szerinti a célok és tevékenységek a következők: Az egyesület célja a Nógrád megyében testépítő és önvédelmi sportágakban észtvevők tevékenységének szervezett és irányított keretek közé szervezése, az ehhez szükséges sporttevékenység feltételeinek megteremtése, és ennek révén a sport és az egészséges életmód népszerűsítése. A célok megvalósítása érdekében az egyesület tevékenysége: szabadidős rendezvények, edzőtáborok, bemutató edzések szervezése, bonyolítása, melyek célja a Nógrád megyében elérhető sportolási lehetőségek bemutatása. Rendszeres foglalkozásokat biztosít az érdeklődők számára, ahol megismerhetik és gyakorolhatják többek közt a Kettlebell, a Primal Move, a Baranta, a súlyemelés, a saját testsúlyos és az önvédelmi sportágakat. 1. kérdés: A fentiek alapján a sportrendezvényeken tartott bemutatókért (bemutató edzésekért) kapott pénzbeli juttatás gazdasági és vállalkozási tevékenységnek számít-e? 2. kérdés: Az egyesület által biztosított rendszeres edzésekért kapott pénzbeli juttatások (amit a résztvevők kifizetnek, és nem tagdíj) gazdasági és vállalkozási tevékenységnek számít-e? Például, ha egy résztvevő, aki nem feltétlenül egyesületi tag, részt vesz egy edzésen, amiért fizet 1000 forintot. 3. kérdés: Az edzés ellenértékéről nyugta kiállítása elegendő-e? Köszönöm!

Sportrendezvény költségeinek elszámolása, áfalevonás Kérdés

Társaságunk az Ultramaraton futóversenyen részt vett egy, a dolgozókból álló csapattal, valamint az üzem badacsonyörsi telephelye volt a rendezvény egyik váltópontja. A részvételnek jelentős marketingértéke van a vállalkozás szempontjából. A rendezvénnyel kapcsolatban felmerültek különböző költségek: hangosítás, személyszállítás, futómez stb. Kérdésem: a költségek a vállalkozás érdekében elszámolt költségnek minősülhetnek-e, az áfa levonható-e? Köszönettel: Köntös Antónia

Sportrendezvény díjának elhatárolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság sportrendezvényre szóló bérletet vásárolt a munkavállalójának 2014-ben, melyet megfelelően dokumentálva át is adott neki. Ezen bérlet 2014 szeptemberétől 2015. június végéig tartó időszakot tartalmaz. A bérlet elszámolása személyi jellegű kifizetésként történt. Kérdésem: az évek között áthúzódó bérleti időszak miatt a 2015. évi részt a bérlet árából el kell-e év végén határolni, vagy mivel az a társaságnál „végleges vagyonvesztés”, teljes egészében a tárgyév eredményét terheli? Segítségüket előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Különbözeti adó

Nagy Norbert

adószakértő

Különbözeti adó

Nagy Norbert

adószakértő

Egyházi szervezet számlakibocsátása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close