44 találat a(z) sport cimkére

Magyar cég tevékenysége külföldön Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sporttáborok szervezésével foglalkozó magyarországi cég szeretné kiterjeszteni tevékenységét az első körben Angliában, Hollandiában, Franciaországban élő fiatalok számára. A magyar cég a know-how-t biztosítana (szakembereket), kint bérelne termet, terepet, cateringet. Adózási, számlázási, számlabefogadási szempontból milyen feladatai, kötelezettségei lesznek? A cég közösségi adószámmal rendelkezik. Hol fog adózni, áfát fizetni, hol történik a számlázás a résztvevők fele? Köszönettel.

A cégek hogyan támogathatnak alapítványokat? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cégek sportalapítványok támogatására miként tudnak a tao terhére adakozni? Kérem az erre vonatkozó szabályok ismertetését. A gyakorlatban a támogató cégek a tao-t elutalják és a NAV utalja tovább az alapítványnak, vagy az alapítvány igazolást állít ki a támogatásról és úgy válik a kedvezményre jogosulttá? Szeretnénk cégeket megkeresni alapítványunk támogatására, de ezen szabályok kicsit kuszák számunkra. Köszönöm!

Sportfoglalkozás támogatása Kérdés

Tisztelt Címzett! Cégünk a dolgozók részére heti egy alkalommal jógaoktatást fog biztosítani. Az oktató a cég részére számláz. Kérdésem, hogy ez személyi jellegű kifizetésnek minősül? És kell utána adóznunk? Válaszát előre is köszönöm!

Sportvállalkozás áfakötelezettsége Kérdés

Tisztelt Válaszadó! Egyik ügyfelünk egy csapatsportban tevékenykedő sport kft.-t alapított, melyet bejelentettünk az áfakörbe. A társaság bevételeinek egy kisebb része áfaköteles bevételből (reklám-, jegybevétel), nagyobbik része szakszövetségi, valamint önkormányzati támogatásból származik. A működéshez kapcsolódó kiadásaink (pályabérlet, utazási, egyéb rezsiköltségek) levonható előzetes áfája folyamatosan ,jelentősen meghaladja a fizetendő áfánkat. Kérdésünk arra irányul, hogy a leírt körülmények ismeretében a levonható áfára kell-e arányosítást végeznünk, avagy az áfaelszámolásunknál a támogatásokat figyelmen kívül hagyva visszaigényelhetjük-e az áfakülönbözetet? (Egy esetleges beruházásnál – fűnyíró, projektor stb. – hogyan alakulna az áfaelszámolásunk?) Válaszukat köszönjük!

Pénzről van szó: haladék a sporttámogatóknak Cikk

A korábbinál hosszabb idő áll a sporttámogatók rendelkezésre e tevékenységük bejelentéséről, ráadásul a mulasztás nem jogvesztő. Az alábbiakban a NAV tájékoztatóját közöljük.

Támogatási formák feltételei és adóelőnyei Cikk

A filmgyártás, az előadó-művészeti szervezet és a látvány-csapatsport adózók általi támogatására a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (Tao) a két lehetőséget is megfogalmaz: közvetlen támogatást vagy rendelkezést az adóról. Összegyűjtöttük az egyes támogatási formák ismérveit, feltételeit és hatásait.

Kivizsgáltatnák a magyar sporttámogatást Cikk

A látványsportok társasági adókedvezményes (tao) támogatási rendszerének kivizsgálását kérte az Európai Bizottságtól Niedermüller Péter európai parlamenti képviselő, a Demokratikus Koalíció alelnöke – írja a napi.hu.

Szövetkezeti tag juttatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem azt a kérdést tette fel nekem, hogy szövetkezeti tagok kaphatnak-e sport utalványt egyéb juttatásként. Meg lenne fizetve az egészségügyi szolgáltatási járulékuk, viszont bérkifizetés helyett ő sport utalvánnyal fizetne nekik, mert az adómentes. Mivel semmilyen szövetkezetet nem könyveltem eddig ezért erre nincs rálátásom, mert szerintem ez csak béren felüli juttatás lehet.

Nem találná ki, kik ússzák meg a zárolást Cikk

Lesznek, akik megússzák a 110 milliárd forintos költségvetési zárolási programot, a szerencséseket több oldalon sorolja a Magyar Közlöny 97. száma. Mintegy negyven sportfejlesztési program van köztük.

Sporttámogatás utáni adókedvezmény: ennyi idő alatt vehető igénybe Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatót tett közzé a látványcsapatsport támogatás utáni adókedvezmény igénybevételének időtartamáról.

Több kedvezmény sporttámogatásra, mint fejlesztésre Cikk

A kimutatott nyereség mértéke csökkent a társaságoknál 2012-ben, átlagos adóterhelésük viszont 1,1 százalékponttal nőtt. Beruházás után már egyáltalán nem vehettek igénybe adókedvezményt, de fejlesztéseik után is kevesebbet érvényesítettek, mint a látványcsapatsport-támogatások után.

"Az adókedvezmények rendszerét négy évre találtuk ki" Cikk

Az idén még 5-8 milliárd forint folyhat be a magyar sportba a társaságiadó-kedvezmények révén, de jövőre, az első teljes támogatási évben ez az összeg eléri majd a 20 milliárd forintot - jelentette ki Szalay Ferenc, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának alelnöke.

Füzi: a sportban az adócsökkentés növelte az adófizetési hajlandóságot Cikk

A sport területén az adócsökkentés növelte az adófizetési hajlandóságot - többek között erről beszélt Füzi Ákos, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkárságának sportszakmai főosztályvezető-helyettese a profi labdarúgókat képviselő érdekvédelmi szervezet, a FIFPro Budapesten zajló kétnapos jogi konferenciáján.

Társasági adó kedvezménye: szeptemberben érkezhetnek meg az első adóforintok a sportegyesületekhez Cikk

Szeptember közepén juthatnak el az öt látványsportágban működő sportegyesületekhez az első olyan forintok, amelyeket a vállalkozások a július 1-jén elfogadott törvény értelmében a társasági adójukból levonhatnak - jelentette be Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR-jd

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Megváltozott munkaképességű dolgozó pótszabadság arányosítása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink