9 találat a(z) sajátjogú nyugdíjas cimkére

Levonások Kérdés

Sajátjogú nyugdijas ügyvezető javadalmazása Kérdés

Sajátjogyú nyugdíjasok díjazása 2020. 07. 01. után Kérdés

Sajátjogú nyugdíjas foglalkoztatása munkaidőkeretben Cikk

Sajátjogú nyugdíjas foglalkoztatható-e hathavi munkaidőkeretben, kamionsofőr munkakörben? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Korhatáron túl, nyugdíjon innen Cikk

A nyugdíjjogosultság elérésekor az érintettek túlnyomó többsége benyújtja öregségi nyugellátásra vonatkozó igényét és annak elbírálása után öregségi nyugdíjassá válik. Ugyanakkor még a korhatárt betöltöttek között is akadnak, akik nem élhetnek vagy nem élnek a lehetőséggel. A következőkben velük foglalkozunk.

Tiszteletdíj adózása sajátjogú nyugdíjas esetében Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sajátjogú nyugdíjas vagyok. Felügyelő bizottság tagjaként havi 60 000 forint tiszteletdíjban részesülök 2018 óta. Most számfejtették a tiszteletdíjamat és mindent vontak tőlem ugyanúgy, mint a 2018-as évben (szja, egészségbiztosítás, nyugdíjbiztosítás stb.). Szerintem nem jó. Köszönöm válaszát. Tisztelettel: Török Károlyné

Nyugdíjasként kezelt nem nyugdíjas – ezek a következmények Cikk

A munkavállaló sajátjogú nyugdíjas státuszának bizonyítottsága ez évtől fontosabbá vált a munkaadók szempontjából, hiszen 2019. január 1-jétől az Mt. szerinti munkaviszony esetén a dolgozót nem kell biztosítottként bejelenteni, nem kell tőle egyéni járulékot vonni és még szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulási adót sem kell fizetni utána.

Mikor folytat kiegészítő tevékenységet a vállalkozó? Cikk

Az egyéni és társas vállalkozó társadalombiztosítási jogállását, illetve járulékfizetési kötelezettségét döntően meghatározza, hogy kiegészítő tevékenységet folytatónak minősül-e vagy sem.

Az egészségbiztosítás miatt sem mindegy, hogy sajátjogú nyugdíjas-e Cikk

A sajátjogú nyugdíjasnak minősülő személyek köre utoljára 2012. január 1-jétől változott jelentősen, ám sokakban máig sem tudatosodott, hogy bizonyos járandóságok nem tartoznak a sajátjogú nyugellátások közé.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close