51 találat a(z) román cimkére

Román áfacsökkentés – uniós reakció Cikk

Az Európai Bizottság (EB) előrejelzése szerint a román kormány áfacsökkentő tervei jelentős kiesést okoznak az adóbevételekben – jelentette ki Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság euróért és társadalmi párbeszédért felelős alelnöke szerdán Bukarestben, miután Victor Ponta román miniszterelnökkel tárgyalt.

Ellenzi az IMF a román adócsökkentési terveket Cikk

Ellenzi a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a román kormány adócsökkentési terveit, amelyeket túl korainak tart, ugyanakkor a reformok lassulását is szóvá tette a nemzetközi hitelintézet.

Áfa, járulék, osztalék- és különadók: óriási köztehercsökkentésre készülnek Romániában Cikk

Elfogadta a bukaresti kormány az új adótörvénykönyv tervezetét, amely jövő évtől kezdődően a jelenlegi 24-ről 20 százalékra csökkentené az általános forgalmi adót (áfa), az alapvető élelmiszerek áfáját pedig 9 százalékra mérsékelné.

Vége a németországi szociális turizmusnak? Cikk

Németország pártját fogja az Európai Bíróság főtanácsnoka egy gyerekét egyedül nevelő román állampolgárságú anya ügyében, akitől a német állam megtagadta bizonyos, a hasonló helyzetben lévő németek által igénybe vehető szociális ellátás biztosítását. A főtanácsnok szerint a német törvény az uniós joggal összhangban szab gátat a szociális turizmusnak.

Szabad az út a román és a bolgár munkavállalók előtt Cikk

Idén január 1-jétől munkavállalási engedély nélkül, szabadon vállalhatnak munkát az Európai Unió teljes területén a bolgár és a román munkavállalók. A hét éves átmeneti időszak lejárta előtt 19 uniós tagállam már megnyitotta a munkaerőpiacát a két országból érkezők előtt.

Gyümölcsöző magyar-román együttműködés: áfában aktívak Cikk

Az eddigi együttműködés továbbfejlesztéséről, kiszélesítésének lehetőségeiről tárgyalnak az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és Románia Pénzügyigazgatási Nemzeti Ügynökségének vezetői kétnapos találkozójukon Magyarországon.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tagnak adható kölcsön

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Magyarországi cég, angol ügyvezető

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Főállású katás 4 órás munkaviszonya

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close