14 találat a(z) rokkantság cimkére

Ügyvezetés leszázalékolás alatt Kérdés

Járulékfizetés a munkabér kifzetése nélkül Kérdés

Katás egyéni vállalkozás megszüntetése Kérdés

71 százalékos rokkantsági fok mellett munkavállalás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély 2016 óta 71 százalékos rokkant. Állapota végleges, rokkantsági nyugdijat kap. Szeretne elhelyezkedni, egészségügyi dolgozó. Milyen feltételekkel vállalhat munkát, hogy a rokkantsági ellátását ne veszitse el (napi munkaóra, fizetési korlát)? Köszönettel

Foglalkoztatás rokkantsági ellátás mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném segítségét. Az a személy, akinek az egészségi állapota mértéke 50% és rokkantsági ellátást kap, foglalkoztatható-e és hány órában, és mennyi bért kaphat havonta? Várom válaszát.

Rokkantsági nyugdíj Kérdés

Tisztelt Cím! Érdeklődni szeretnék, hogy 80 százalékos egészségkárosodás esetén 56 éves nő esetében, ha 30 év szolgálati idővel rendelkezik 125 000 forintos átlagkereset figyelembe vételével milyen összegű ellátásra lesz jogosult? Várom válaszát.

Rokkantsági, rehabilitációs ellátás: ezektől függ az összeg Cikk

Bonyolult szabályok szerint kell kiszámítani a rokkantsági, illetve a rehabilitációs ellátás összegét. Megmutatjuk, mi mindentől függ a járandóság.

Ők jogosultak rehabilitációs, rokkantsági ellátásra vagy járadékra Cikk

A rokkantsági ellátórendszer 2012. januártól történt reformját követően rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugellátás, rehabilitációs járadék, rendszeres szociális járadék, valamint átmeneti járadék megállapítására már nincs lehetőség. Összefoglaltuk, hogy ettől az időponttól milyen ellátásokra lehetnek jogosultak a megváltozott munkaképességű személyek.

Rokkantság megállapítása az EU-ban Cikk

A rokkantság mértékének megállapítása kifejezetten a tagállamok hatáskörébe rendelt feladat, ezért az egészségi állapot meghatározott időszakonkénti felülvizsgálatát az ellátás folyósításáért felelős tagállamok egészségügyi intézményei, illetve orvosai végzik.

Erre számíthat az, akinek elhúzódik a rokkantsági felülvizsgálata Cikk

Számottevő mértékben növekszik azon olvasói kérdések száma, amelyek arra vonatkoznak, hogy a 2012. január 1-jétől rokkantsági ellátássá, rehabilitációs ellátássá átalakított volt nyugdíjak, járadékok (rokkantsági nyugdíj, baleseti rokkantsági nyugdíj, rendszeres szociális járadék, átmeneti járadék stb.) kapcsán még nem került sor felülvizsgálatukra, még abban az esetben sem, ha ennek időpontja már 2012-esedékes lett volna, ezért hátrányuk származhat ebből a késedelmből.

A rokkantsági ellátás melletti keresőtevékenység Kérdés

A rokkantsági ellátás melletti munkavégzés, keresőtevékenység során jövedelemkorlátot ír elő a vonatkozó jogszabály. Kérdezném, hogy ebbe a jövedelemkategóriába alapvetően mi tartozik bele, pl. ideértendő-e a melegétkezési utalvány és a céges telefon utáni költségtérítés?

Rehabilitációs járadék után rokkant ellátott Kérdés

2011. december 31-ig rehabilitációs járadékos voltam. Az idei felülvizsgálat után nem rehabilitálható rokkant ellátott lettem állapot rosszabbodással. Kérdésem: mi alapján fogják kiszámolni a járandóságom.köszönöm megtisztelő válaszát.

Magánnyugdíj: mi jár, kinek, mikor? Cikk

Összefoglaló cikkünkben áttekintjük, hogyan alakul, alakult a társadalombiztosítási nyugellátás a magánnyugdíjpénztári tagság esetén.

Rokkantsági segély melleti munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy egy rokkantsági segélyt kapó ügyfelünk dolgozhat-e mellette és milyen összegig.Sürgős válaszát várva Üdvözlettel LZsuzsa

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Termékimport Ukrajnából

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Csoportos taoalany fizetési kedvezménye

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31