37 találat a(z) revízió cimkére

Jogtalan áfa Kérdés

Tevékenységi kör és tényleges tevékenység Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérem a közreműködését. Folytathat-e egy gazdasági társaság (kft.) olyan tevékenységet, amely a cégjegyzékben meghatározott tevékenységi körében nem szerepel (például mezőgazdasági tevékenységet folytat, a számla szerinti tevékenység elektronikai cikkek árusítása)? Az üzleti partnert érheti-e ezzel kapcsolatban bármilyen hátrány – például revízió esetében –, ha a szolgáltatás megvalósul (a példa szerint az eszközök leszállításra kerülnek) és a számla alapján az ellenérték kifizetésre került? Köszönöm a közreműködést!

90 ezer revíziót és 155 ezer támogató ellenőrzést indított eddig idén a NAV Cikk

Idén augusztus 31-éig 90 ezer hagyományos revíziót és 155 ezer úgynevezett támogató jellegű ellenőrzést indított a NAV, a támogató eljárások 11 milliárd forint bevételt hoztak – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

Hibás számlázás miatti áfarevízió Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. ingatlanbérleti díj tekintetében választotta az áfa általános szabályok szerinti megállapítását, ennek ellenére adómentesen számlázott. Milyen módon javíthatja az így kiállított számlákat? Mi lesz a javított számlán a teljesítés időpontja? Kell-e áfarevíziót végezni?

Áfaellenőrzés megállapítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2011. évi áfabevallás ellenőrzésének adóhatósági megállapításairól 2016-ban vettük át a végleges, jogerős jegyzőkönyvet. Ebben 1 393 000 Ft adókülönbözetet állapítottak meg, melyből 1 305 000 Ft jogosulatlan visszaigénlésnek minősül. Az 1 393 ezer Ft összeget és az adóbírságot 2016-ban át is utaltuk az adófolyószámlára. A 2011. év mérlegfőösszege 16 443 ezer Ft volt. Kérem szíves tájékoztatásukat az alábbiakban: 1. Jelentős összegű hibának minősül-e? 2. Kell revízióznom a 2011. IV. negyedévi áfabevallást? 3. Kell revízióznom a 2011. évi társaságiadó-bevallást? 4. Hogyan könyvelem 2016-ban az adóhiány összegét Köszönettel: Szabóné Sós Ildikó

NAV revízió-megállapítás után Kérdés

Tisztelt Szakértő! A volt cégemnél a 2011. évet ellenőrizte a NAV és a gépkocsi-költségtérítéseket bérré nyilvánította, ezért megbírságolta a céget. Az a kérdésem, hogy ha a cégnek kellett megfizetnie az egyéni járulékokat, erről az évről kaphatok-e új igazolást, ha igen, akkor kinek a kötelessége azt adni. Szeretném a nyugdíjamat emiatt újraszámoltatni, ez lehetséges? Továbbá nem esett szó az szja megfizetéséről, úgy gondolom, ezt a munkavállalóknak kell majd megtenniük. Kérdésem: honnan értesülök arról, hogy mennyit kell fizetnem? Válaszukat előre is köszönöm szépen!

Társasági adóhiány könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 2013. évre vonatkozó NAV revízió társasági adónemben állapított meg adóhiányt. A társaság számviteli politikája szerint a 2013-as adóévre vonatkozó társasági adóbevallás helytelen megállapítása miatti adóhiány nem jelentős összegű hibát eredményez. A 2013. évre vonatkozó társasági adóhiányt hogyan kell helyesen könyvelni a NAV határozata szerint a 2016. évben? Köszönöm a segítségét.

NAV revízió megállapításának könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 2013. évre vonatkozó NAV revízió társasági adóra vonatkozóan állapított meg adóhiányt. A társaság számviteli politikája szerint az adóhiány, illetve annak jogkövetkezményei nem jelentős összegű hibát eredményeznek. A 2013. évre vonatkozó társasági adóhiányt hogyan kell helyesen könyvelni a 2016. évben? Köszönöm a segítségét.

Meddig ér az adóhatóság keze? Így ellenőrizhet külföldön és külföldit Cikk

Kit ellenőrizhet Magyarországon az adóhivatal? Hogyan szerezhet külföldről adózói adatokat? Összefoglaltuk a nemzetközi és a magyarországi adójog lényeges elemeit.

Összehangolt revízió: több hatóság is razziázik Cikk

Húsvéthoz közeledve több hatóság is összehangolt ellenőrzéseket végez Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az adóhatóság revizorai mellett gyakran vámosokkal is találkozhatnak a kereskedelemmel, vendéglátással valamint a turizmussal foglalkozó vállalkozások - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

Nem fogadta el az áfás számláimat a revizor, mit tehetek? Cikk

Az általános forgalmi adó bevallásának utólagos ellenőrzése során az adóhatóság megállapításai ellen közigazgatási per indult. Az adóhatóság az alvállalkozók számláit hiteltelennek minősítette és így az egész láncolaton e minősítésre alapozva jogtalannak ítélte az áfa levonásba helyezését.

Van konkrét javaslat az adminisztrációs költségek csökkentésére Cikk

A vállalkozások adminisztrációs költségei – kormányzati számítások szerint - 3 000 milliárdot tesznek ki, ebből – a kormány szerint 500 milliárdot 2012-ig meg lehet spórolni. A vállalati adminisztráció csökkentése gyakran belső kérdés, de saját hatáskörön belül megoldható. Ahol állami segítségre van szükség, az állam által előírt felesleges, párhozamos adminisztráció redukálása. Megszűntetése az esetek többségében pénzben nem kifejezhető, de közérzetjavító. Íme egy konkrét javaslat, az adminisztráció egyszerűsítésére.

Ezt mutatja majd Önnek az adóellenőr Cikk

Az adóellenőrzés során mivel és hogyan igazolhatja magát a revizor, mit kell elfogadnia az ellenőrzés alá vont személynek és képviselőjének? A kérdést az Adózóna szakértője tisztázza az ellenőrzésekről szóló cikksorozatunki harmadik részében.

Huszonkétmilliós APEH-bírság: kiket büntettek a revizorok? Cikk

Több mint huszonkét millió forint bírság kiszabása várható az adóellenőrök nyári akciója alapján a Dél-Dunántúlon - tájékoztatta az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatósága

Kulturális járulék-ellenőrzés: lesz még meglepetés Cikk

A kulturális járulékot tavaly ugyan megszüntették, ám a korábbi évekre vonatkozó ellenőrzés okozhat még meglepetéseket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Oroszország, áfabevallás

Bunna Erika

adótanácsadó

Alanyi mentes szolgáltatás nyújtása

Bunna Erika

adótanácsadó

Közműtársulás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close