36 találat a(z) revízió cimkére

Tevékenységi kör és tényleges tevékenység Kérdés

90 ezer revíziót és 155 ezer támogató ellenőrzést indított eddig idén a NAV Cikk

Idén augusztus 31-éig 90 ezer hagyományos revíziót és 155 ezer úgynevezett támogató jellegű ellenőrzést indított a NAV, a támogató eljárások 11 milliárd forint bevételt hoztak – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

Hibás számlázás miatti áfarevízió Kérdés

Áfaellenőrzés megállapítása Kérdés

NAV revízió-megállapítás után Kérdés

Társasági adóhiány könyvelése Kérdés

NAV revízió megállapításának könyvelése Kérdés

Meddig ér az adóhatóság keze? Így ellenőrizhet külföldön és külföldit Cikk

Kit ellenőrizhet Magyarországon az adóhivatal? Hogyan szerezhet külföldről adózói adatokat? Összefoglaltuk a nemzetközi és a magyarországi adójog lényeges elemeit.

Összehangolt revízió: több hatóság is razziázik Cikk

Húsvéthoz közeledve több hatóság is összehangolt ellenőrzéseket végez Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az adóhatóság revizorai mellett gyakran vámosokkal is találkozhatnak a kereskedelemmel, vendéglátással valamint a turizmussal foglalkozó vállalkozások - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

Nem fogadta el az áfás számláimat a revizor, mit tehetek? Cikk

Az általános forgalmi adó bevallásának utólagos ellenőrzése során az adóhatóság megállapításai ellen közigazgatási per indult. Az adóhatóság az alvállalkozók számláit hiteltelennek minősítette és így az egész láncolaton e minősítésre alapozva jogtalannak ítélte az áfa levonásba helyezését.

Van konkrét javaslat az adminisztrációs költségek csökkentésére Cikk

A vállalkozások adminisztrációs költségei – kormányzati számítások szerint - 3 000 milliárdot tesznek ki, ebből – a kormány szerint 500 milliárdot 2012-ig meg lehet spórolni. A vállalati adminisztráció csökkentése gyakran belső kérdés, de saját hatáskörön belül megoldható. Ahol állami segítségre van szükség, az állam által előírt felesleges, párhozamos adminisztráció redukálása. Megszűntetése az esetek többségében pénzben nem kifejezhető, de közérzetjavító. Íme egy konkrét javaslat, az adminisztráció egyszerűsítésére.

Ezt mutatja majd Önnek az adóellenőr Cikk

Az adóellenőrzés során mivel és hogyan igazolhatja magát a revizor, mit kell elfogadnia az ellenőrzés alá vont személynek és képviselőjének? A kérdést az Adózóna szakértője tisztázza az ellenőrzésekről szóló cikksorozatunki harmadik részében.

Huszonkétmilliós APEH-bírság: kiket büntettek a revizorok? Cikk

Több mint huszonkét millió forint bírság kiszabása várható az adóellenőrök nyári akciója alapján a Dél-Dunántúlon - tájékoztatta az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatósága

Kulturális járulék-ellenőrzés: lesz még meglepetés Cikk

A kulturális járulékot tavaly ugyan megszüntették, ám a korábbi évekre vonatkozó ellenőrzés okozhat még meglepetéseket.

Minden ötödik cégre rászáll az APEH Cikk

A munkahely elvesztésétől való félelem miatt egyre többen gondolkoznak azon, hogy saját vállalkozásba kezdenek. Bár az elmúlt év tömegesen termelte az új vállalkozásokat, a válságban született beruházások életképessége erősen megkérdőjelezhető. Ahhoz, hogy a cégek hosszú távon is működő képesek legyenek nem elég egy jó ötlet, a működésről szóló szabályokról és a felmerülő költségekről is érdemes tájékozódni – jobb esetben még a piacra lépés előtt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adomány Kárpátaljára

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Személygépkocsi áfa levonása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Tárgyi eszköz értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close