22 találat a(z) reform cimkére

Önkéntes nyugdíjpénztárak: újabb lenyúlás vagy reform jön? Cikk

Egyszerre tűnik észszerű reformnak és újabb lenyúlási kísérletnek a nemzeti bank nyugdíjprogramja. Valahogy muszáj lesz hozzányúlni az önkéntes pénztárak rendszeréhez – írja a HVG hetilap legfrissebb száma.

Ismét tüntettek Oroszországban a tervezett nyugdíjreform ellen Cikk

Ismét több ezren tüntettek vasárnap Oroszország-szerte a tervezett nyugdíjreform ellen annak ellenére, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a héten enyhítéseket jelentett be a terv egyes előirányzataival kapcsolatban.

Megszűnik a francia vasutasok kivételezett helyzete Cikk

Emmanuel Macron francia államfő kihirdette szerdán az állami vasúttársaság (SNCF) reformját előíró törvényt, amely ellen április eleje óta sztrájkkal tiltakoznak a szakszervezetek. A köztársasági elnök legitimnek nevezte a dolgozók aggodalmait, amelyekre szerinte a jövőben is válaszokkal kell szolgálni.

Nyilvános az Európai Unió Bizottságának az uniós áfarendszer átalakításával kapcsolatos javaslata Cikk

Az Európai Unió Bizottsága a hatályos uniós áfarendszer átfogó reformjára készül, amelynek a célja az lenne, hogy megszüntesse a 25 éve tartó átmeneti szabályozást. Nyugodtan kijelenthető, hogy a reform új szakaszba lépett azáltal, hogy az Európai Unió Bizottsága 2018. május 25-én nyilvánosságra hozta szövegszerű javaslatát az uniós áfarendszer átalakításáról – írja hírlevelében az OrienTax.

EU-s reformjavaslatok: ez lesz a német-francia közös csomagban Cikk

Júniusban elkészülnek Németország és Franciaország közös javaslatai az Európai Unió reformjáról – jelentette be ma Berlinben sajtótájékoztatón Angela Merkel német kancellár.

Megszűnhet a francia vasúti dolgozók kivételezett helyzete Cikk

A francia kormány a munkajogi reformhoz hasonlóan a parlament megkerülésével, rendeletben tervezi beindítani az állami vasúttársaság (SNCF) reformját, amely ellen Gérard Larcher, a francia szenátus elnöke és a szakszervezetek is tiltakozásukat fejezték ki.

Uniós áfareform: egyenlő elbánást vár Varga Mihály, nem adja az ekáert Cikk

Biztosítani kell az egyenlő elbánást az uniós áfareform során, a tagállamok közötti különbségtétel elfogadhatatlan lenne – hangsúlyozta az Európai Bizottság múlt héten bemutatott áfajavaslata kapcsán Varga Mihály az uniós gazdasági és pénzügyminiszterek mai brüsszeli tanácsülésén.

Az EU áfarendszerének átfogó reformját javasolja Európai Bizottság Cikk

Az Európai Bizottság az elmúlt huszonöt év legátfogóbb terveit mutatta be az EU áfaszabályainak reformjára szerdán, amely csökkentené az áfacsalás lehetőségét, továbbá javítaná, modernizálná és egyszerűsítené az áfarendszert a kormányok és a vállalkozások számára.

Honnan lesz nyugdíjunk? Az biztos, hogy változtatni kell a rendszeren Cikk

Az egész fejlett világnak és Magyarországnak is szembe kell néznie a fenntarthatatlan nyugdíjrendszerek sürgető reformjával a következő egy-két évtizedben – írja a Magyar Nemzet.

Utolsó fázisban a francia munkajogi reform kihirdetés előtti egyeztetése Cikk

Megkezdődött ma a francia munkajogi reform egyeztetésének utolsó köre a kormány és a szociális partnerek között a munka törvénykönyvének rendeleti módosítása előtt.

Úton a francia munkajogi reform Cikk

Elkészült Franciaországban a munkajogi reform menetrendje. Emmanuel Macron államfő a munkanélküliség csökkentésére irányuló egyik legjelentősebb reformprogramját rendeleti úton szeptemberben kívánja bevezetni.

Nyugdíj: legyen három korhatár? Cikk

Nyugdíjreformot sürget az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), mert nem tartják elégségesnek a rendszer átalakítását úgy, hogy negyven év munkaviszony után mehessenek nyugdíjba a munkavállalók.

Kemény évek várnak a görögökre Cikk

A görög kormány által vállalt jelentős mértékű pótlólagos erőfeszítések és garanciák fejében az eurózóna tagállamainak vezetői hétfőn hozzájárultak egy három évre szóló új, 82-86 milliárd euró összegre becsült hitelcsomag nyújtásához Görögországnak. Az eurózónából való görög kilépés, a Grexit közvetlen veszélye ezzel elhárulni látszik, bár előbb a görög törvényhozásnak, majd minimum hat tagország parlamentjének még jóvá kell hagynia a megállapodást, mielőtt egyáltalán elkezdődhetnek a tárgyalások.

Görögország: további alkudozás a teendőkről Cikk

Vasárnap délután úgy kezdődött meg Brüsszelben az eurózóna 19 tagállamának csúcstalálkozója, hogy előzőleg nem született teljes körű megállapodás az övezethez tartozó országok pénzügyminiszterei között a görög adósságválság ügyében.

Benyújtották reformtervüket a görögök Cikk

A görög kormány a csütörtök éjféli határidő előtt eljuttatta Brüsszelbe azt a 12 oldalas átfogó gazdasági reformtervet, amely az utolsó szalmaszálat jelenti Athén számára az eurózónában való megkapaszkodásra. A javaslatban állítólag nincs szó adósságkönnyítésről, bár az most már az Európai Tanács elnöke szerint is az alku része kellene, hogy legyen.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Felmondáskori bér kifizetésének napja

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végkielégítés, felmondási idő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavégzés helye

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close