20 találat a(z) raktározás cimkére

Iparűzési adó Kérdés

Vállalkozásunk logisztikai szolgáltatást vesz igénybe (raktározás, áruátvétel és kiszállítás) egy vidéki cégtől. A raktárunkat telephelyként be kellett jelentenünk, de sem eszközünk, sem munkaerőnk nincs ott helyileg. Kell-e, és, ha igen, milyen megosztással ipát fizetnünk?

Tevékenységbővítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném segítségét kérni a következő esetben. Egy raktározással és szállítmányozással foglalkozó kft. ügyfele igényeinek szélesebb körű kiszolgálása érdekében a raktározáson és szállításon kívül vállal például szórólapgyártást, illetve különböző marketinganyagok legyártatását. Ezt nem saját maga végzi el, hanem nyomdák segítségével. Ebben az esetben a raktár a megrendelő, és árréssel továbbszámlázza az ügyfele (másik cég, nem végfelhasználó) részére. Továbbszámlázás esetében szükséges tevékenységikör-bővítés? Ha igen, melyiket válasszuk? Kereskedelmi tevékenység vagy gyártás? Köszönöm megtisztelő válaszát!

Ekáerszám kérése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mezőgazdasági termelő a saját terményét beszállítja egy bértárolóba. Kell-e ekáerszámot kérnie, ha később annak értékesíti a terményt, akinél bértárolja, tehát szállítás és árumozgatás nem történik, mert az áru már a tárolóban van? Válaszát előre is köszönöm.

Telephely, nem telephely: ez a nagy kérdés Cikk

A mindennapi gazdasági életben az egyik legnagyobb fejtörést sokszor az okozza, hogy egy – jellemzően külföldi – társaság tevékenységével kapcsolatban keletkeztet-e egy adott tevékenység végzése telephelyet Magyarországon vagy nem. Alábbi cikkünkben bemutatjuk azokat a szempontokat, amelyek alapján egy tevékenység végzése magyarországi telephely létrejöttét eredményezi, azokat, amelyek alapján nem keletkezik magyarországi telephely, és vannak olyan esetek is, amikor ezt nem lehet egyértelműen eldönteni.

Külképviselet – logisztikai szolgáltatás Kérdés

Egy német székhelyű, közösségi adószámmal rendelkező cég a Távol-Keletről árukat vásárol. Ez az áru közvetlenül a magyarországi kft. székhelyére érkezik. Az árukról szóló számlák, vámokmányok a német cég nevére szólnak. A magyarországi kft. az alábbi logisztikai feladatokat látja el - szerződés alapján - a német vállalkozás felé: - raktározás, tárolás, belső anyagmozgatás, call center üzemeltetés. (Call center: közösségen belüli országok cégeinek megkeresése a behozott termék eladására). A magyarországi telephelyen lévő áru a közösségen belüli vásárló számára innen kerül kiszállításra, annak teljes lebonyolítását a magyarországi cég végzi. Egyes árukat meg a magyarországi kft. vásárol meg, és értékesíti azt belföldre. Kérdéseink: - Logisztikai feladatok, mint szolgáltatásnyújtás közösségen belüli értékesítése áfamentes (áfalevonásra jogosító) tevékenységnek minősül-e, vagy az ingatlan fekvése szerinti besorolás alapján általános áfakulccsal adózik? - A német cégnek a közösségen belülre értékesített árut (melyet Magyarországról szállítanak) milyen áfatartalommal kell továbbszámláznia a tényleges vásárlónak?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalékká vált osztalékelőleg

Szipszer Tamás

adószakértő

Őstermelő és egyéni vállalkozó iparűzési adó

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szekrényzár fordított áfával?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink