162 találat a(z) részvény cimkére

Értékpapírügylet Kérdés

Mennyire válságálló a nyugdíjcélú megtakarítás? Cikk

Egyre erősödnek a válságot (vagy legalább recessziót) prognosztizáló hangok, ilyen körülmények között pedig különösen fontos a befektetések megfelelő kiválasztása. Most utánajártunk, mennyire érezhetik magukat biztonságban a nyugdíjcélra megtakarítók – írja a bankmonitor.hu.

Ajándékban kapott részvény Kérdés

Adócsalás: körözött brit férfit vettek őrizetbe Cikk

Őrizetbe vettek a dubai hatóságok pénteken egy brit férfit, akit Dániában 1,7 milliárd dolláros – több mint 600 milliárd forint – adócsalással vádolnak, a hírt a dán igazságügyi minisztérium is megerősítette – írja közleményében az MTI.

Pesszimista várakozások a magyar tőzsdén Cikk

A februári részvénypiaci pánik után, amit az orosz-ukrán háború kirobbanása váltott ki, márciusban felfelé korrigáltak a világ tőzsdéi, a BUX is emelkedéssel zárta a hónapot – írja a portfolio.hu, amely április havi felmérésében ismét megkérdezte a hazai alapkezelőket arról, milyenek most a magyar tőzsde és a forint kilátásai, és milyen hazai részvényeket érdemes most venni.

Továbbra is felfüggesztés alatt vannak az OTT-ONE részvényei Cikk

Változatlanul érvényes az OTT-ONE Nyrt. részvények tőzsdei kereskedésének felfüggesztése, mert a kibocsátó könyvvizsgálója visszavonta a társaság 2019. évi éves beszámolójára vonatkozó auditori jelentését. Az OTT-ONE – bár időközben közzétette a 2020-ra és a 2021. I. félévre vonatkozó jelentéseit – így továbbra sem felel meg az MNB korábbi határozatában foglaltaknak, amely szerint a tőzsdei kereskedés újraindításához valamennyi tájékoztatási kötelezettségének maradéktalanul eleget kell tennie.

Ukrán-orosz háború: a kedvező hírek jól jöttek a magyar tőzsdének is Cikk

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2397,40 pontos, 5,41 százalékos emelkedéssel, 46 707,52 ponton zárt ma. A jelentős emelkedést az Ukrajnából érkező pozitív hírek váltották ki.

Magánszemély adóbevallása Kérdés

Veszik a bank részvényeit az OTP vezetői Cikk

Az elmúlt napokban Csányi Sándor szingapúri alapja, a bankvezér fia, az igazgatóság egyik tagjának cége és az OTP egyik vezérigazgató-helyettese is vett OTP-részvényeket – írja a Portfolio.hu.

Tartós részesedés bejelentése (tőzsde) Kérdés

Csökkent a befektetési alapok vagyona, a vegyes alapok a legvonzóbbak Cikk

A befektetési alapokban kezelt vagyon januárban 2,6 százalékkal, 125 milliárd forinttal csökkent. A hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) tagjai 7650 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban – közölte a szervezet.

Részvények átsorolása Kérdés

Lakásfelújítás, állampapír, részvény, kriptovaluta: mire megy el az szja-visszatérítés? Cikk

Lakásfelújítás, folyószámlán tartás és a hitel-előtörlesztés a legnépszerűbb célok, de lesz, aki kriptovalutába fekteti az szja-visszatérítést – derül ki a Grantis ügyfelei körében végzett felmérése alapján.

Részvények értékelése magánszemélynél Kérdés

Többmilliárdos tételben adott el Tesla részvényeket Elon Musk Cikk

A Twitteren tartott szavazás után Elon Musk a Tesla alapító-vezérigazgatója 5 milliárd dollár értékben adott el 4,5 millió Tesla részvényt, a tulajdonában lévő pakettnek mintegy 3 százalékát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink