41 találat a(z) pálinka cimkére

A bor és a pálinka adószabályai a falusi turizmusban Cikk

Kínálhatják-e vendégeiket borral, pálinkával a falusi turizmussal foglalkozó vállalkozók? Eladhatnak-e néhány palackkal, butykossal az alkoholból? Itt van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatója.

Pálinkaharc: elbukott adómentesség Cikk

Nem egyeztethető össze az uniós joggal az a magyar szabályozás, amely lehetővé teszi, hogy évente legfeljebb 50 liter gyümölcspárlatot saját felhasználásra jövedékiadó-mentesen lehessen főzni, illetve főzetni – mondta ki múlt csütörtöki ítéletében az Európai Unió Bírósága.

Nesze neked szabad pálinkafőzés! Az EU szerint adókötelessé kell tenni Cikk

Az EU úgy döntött, hogy adókötelessé kell tenni Magyarországon a pálinkafőzést 50 liter alatt is. A döntést követően a kormány megkezdi a tárgyalásokat a Bizottsággal és mindent elkövet azért, hogy a pálinkafőzés hagyományai az Unió engedte kereteken belül tovább élhessenek hazánkban - közölte az NGM:

13 millió liter pálinka adó nélkül Cikk

A legtöbb pálinkának való gyümölcsből jó volt az idei termés, folytatódik az a tendencia is, amelynek részeként – élve a korlátozott adómentes lehetőséggel – évről évre többen főzetik ki cefréjüket, írja az agroinform.hu.

Lecsapott a NAV a pálinkafőzőkre Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Dél-Alföldön több alkalommal is lefoglaltak tiltott pálinkafőző készülékeket, miközben lakóingatlanokat ellenőriztek.

Házi pálesz veszélyzónában Cikk

Fokozott ellenőrzésre számíthatnak azok, akik otthon főznek pálinkát, bírságra pedig a házi pálinkát szabálytalanul értékesítők is. A NAV közzétette az otthoni párlatfőzés legfontosabb előírásait.

Házipálinka: jön az ellenőrzés Cikk

Fokozott ellenőrzésre számíthatnak azok, akik otthon főznek pálinkát, bírságra pedig a házi pálinkát szabálytalanul értékesítők is. A NAV közzétette az otthoni párlatfőzés legfontosabb előírásait.

Vége az adómentes pálinkának: bódulat után kijózanodás? Cikk

Aki a témát valamelyest ismeri, azt nem érhette igazán meglepetés akkor, amikor az Európai Bizottság (EB) felszólította Magyarországot, hogy szüntesse meg a személyes használatra szóló, háztartásonként 50 liter/év mennyiségig terjedő jövedékiadó-mentességet a pálinkára, amelyet az érintett háztartások saját alapanyagból saját maguk vagy – a saját alapanyagot szolgáltatva – szeszfőzdék bérfőzetésben állítanak elő. Inkább az a meglepetés, hogy minderre közel két év után került sor.

Szabad pálinkafőzés: adócsalás miatt bekeményít a NAV Cikk

A párlatok otthoni előállítását, a magánfőzést lehetővé tevő törvény már több mint fél éve hatályban van.

Óriási adóbevételtől esett el az állam a szabad pálinkafőzés miatt Cikk

Milliárdokat bukott a tavaly évközben bevezetett adómentességen az állami költségvetés.Töredékére esett vissza ugyanis a bérfőzésből származó bevétel. Az ágazati érdekszövetség lobbizása eredményeként idén nem emelkedik a szeszes italok jövedéki adója.

Ártott a magyar piacnak a szabad pálinkafőzés? Cikk

Bár a közfogyasztásban még nem jelentek meg a házilag adómentesen főzhető pálinkák, de hosszabb távon rombolhatják a nemzetinek tekintett ital renoméját.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

485/2020. kormányrendelet

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Devizában kiállított számlák áfakötelezettsége

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Őstermelő – méhészet

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close