11 találat a(z) orvosi vizsgálat cimkére

Törvényben rögzítik a távgyógyászat szabályait Cikk

A veszélyhelyzetben az orvos-beteg kapcsolat is új alapokra szerveződött, lecsökkent a személyes találkozások száma, ugyanakkor az úgynevezett telemedicinára nem létezett szabályozás. A T/10784. számú törvényjavaslat 85. paragrafusa azonban ezen a helyzeten változtat.

Járványhelyzet: kötelező az orvosi vizsgálat fertőző betegségre utaló tünetek esetén Cikk

Vannak olyan egészségügyi szolgáltatások, amelyek minden Magyarországon tartózkodó személynek biztosítási jogviszonytól függetlenül járnak. Ebbe a körbe tartoznak egyebek mellett a járványügyi ellátások. Tudni kell, hogy az egészségügyi törvény alapján az, aki saját magán vagy a gondozásában álló személyen fertőző betegség tüneteit észleli vagy erre utaló gyanúja van, köteles orvosi vizsgálatot kezdeményezni.

Díjmentes lesz a meddőségi vizsgálat és a kezeléshez szükséges gyógyszerek Cikk

Január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások – jelentette be sajtótájékoztatón Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Egészségügyi szolgáltatások, amelyekért fizetni kell Cikk

A Magyarországon igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások között vannak olyan ellátások, amelyeket az egészségbiztosítás terhére nem lehet igénybe venni. A hatályos szabályok ennek kapcsán előírják, hogy az egészségügyi szolgáltatóknak a térítési díjjal igénybe vehető szolgáltatások térítési díját a betegek számára hozzáférhető módon nyilvánosságra kell hozni.

Medicover egészségbiztosítás elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt a kérdést szeretném tisztázni, hogy egy Medicover-es egészségbiztosítási havidíjat, amely szolgáltatást a társaság megrendel azért, hogy a munkavállalók kedvezményesen vagy ingyenesen orvosi vizsgálatokon vegyenek részt, miként kell elszámolni? Természetbeniztetni szükséges vagy egyéb igénybevett szolgáltatásként elszámolható? Erről időszakos elszámolású számlát állít ki a Medicover, és kérdés, hogy ha természetbeniztetni kell, akkor melyik dátumot alkalmazva (amely időszakra szól?) kerül be a társaság 08-as bevallásába? Előre is köszönöm válaszát!

Keresőképtelenség és táppénz: új szabályok az orvosi elbírálásra Cikk

Ez év január 1-jétől néhány ponton módosult a keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról és annak ellenőrzéséről szóló kormányrendelet.

A munka miatt sokszor elmarad az orvosi vizsgálat, vagy a szabadságot vesznek ki rá Cikk

A magyar munkavállalók 75 százaléka úgy érzi, hogy a hosszú várakozási idők miatt csak akkor tud elmenni a szükséges orvosi vizsgálatokra, ha szabadságot vesz ki – derült ki az OTP Egészségpénztár megbízásából készült felmérésből. A legnagyobb hazai pénztár 15. születésnapi rendezvényén kiderült továbbá, hogy a hazai munkavállalók egyre inkább elkezdték felismerni az egészségügyi öngondoskodás előnyeit, például, hogy évente 20 százalékkal többet költhetnek az egészségükre.

Amikor munkavégzés nélkül is jár a munkabér Cikk

Milyen orvosi vizsgálat, haláleset, bírósági, hatósági ügyintézés esetén illeti meg a munkavállalót munkabér, távolléti díj, illetve más díjazás? Itt vannak a részletek.

Kifizettetheti a munkáltató az orvosi vizsgálatot? Itt a válasz Cikk

Átháríthatja-e a munkáltató a leendő dolgozójára az orvosi alkalmassági vizsgálat költségeit? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.

Orvosi vizsgálat elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyártó üzemben dolgozó kollégánkat az üzemorvos elküldte hallásvizsgálatra, mert mindkét fülén halláscsökkenést észleltek. A vizsgálatért 2 500 forintot kellett fizetnie. A kérdésünk az lenne ezzel kapcsolatban, hogy ezt az összeget el lehet számolni költségnek? Köszönettel Andrea

Az egészségügy labirintusa: beutaló és szakellátás Cikk

A beutalás kettős szerepet tölt be. Egyrészt a beutaló orvos további vizsgálatokat tart indokoltnak és a megfelelő szakterületre utalja tovább a beteget. Másrészt a beteg nem „bolyong” az egészségügy bonyolult, sokszor átláthatatlan rendszerében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Áfa levonhatósága

Bunna Erika

adótanácsadó

Rokkantnyugdíjas ügyvezető

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close