57 találat a(z) orvos cimkére

Nyugdíj melletti munka Kérdés

Családorvosi tevékenységet ellátó betéti társaságban foglalkoztatható-e nyugdíj mellett az orvos asszisztense munkaviszonyban és jövedelemkorlátozás nélkül? Nem minősül-e közalkalmazottnak az asszisztens? Kell-e szüneteltetni a nyugdíjat? Az asszisztens öregségi nyugdíjas.

Egyre többen vesznek igénybe magánorvosi szolgáltatást külön egészségbiztosítással Cikk

Mind a munkavállalók, mind a munkáltatók körében egyre jobban felértékelődnek az egészségbiztosítások. Míg az előbbiek az egyre súlyosbodó munkaerőhiány mellett hatékony ösztönző eszközként tudnak alkalmazni egy ilyen juttatást, addig a munkavállalók számára a gyorsan dráguló egészségbiztosítási szolgáltatások elérésének gyakran egyetlen módja maradt a céges egészségbiztosítás.

Katás értékhatár tárgyi adómentes egyéni vállalkozónál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Helyesen értelmezem az áfa- és a katatörvényt, ha úgy gondolom, hogy egy orvos egyéni vállalkozónak, aki a tevékenysége alapján adómentes tevékenységet végez, 12 millió forintos katakerete van, és a 8 millió forint felett sem lesz az áfával teendője? Köszönettel.

Tb kifizetőhely tájékoztatása táppénz jogosultság lejártáról Kérdés

Tisztelt Szakértő! A http://adozona.hu/kerdesek/2018_2_22_Felmondas_betegseg_alatt_mol kérdésre adott válaszával kapcsolatban kérdezem, hogy a tb kifizetőhelynek van-e tájékoztatási kötelezettsége a táppénz lejárta előtt a munkavállaló és/vagy orvosa felé? Mindenképpen keresőképessé kell tenni a beteg munkavállalót ahhoz, hogy a felmondási idő elkezdődjön? Köszönöm mielőbbi válaszát!

Orvossztrájk Spanyolországban Cikk

Sztrájkoló orvosok tüntetnek ma az egészségügyi minisztérium madridi épülete előtt.

Kellenek az EU-ból bevándorló munkások Nagy-Britanniának Cikk

Kedvezőtlenül hatna a foglalkoztatásra és a brit gazdaság teljesítményére, ha a brit EU-tagság megszűnése után a kormány korlátok közé szorítaná az Európai Unióból érkező munkavállalók beáramlását – áll a brit belügyminisztérium mellett működő, de hivatalosan független testületként tevékenykedő bevándorlási tanácsadó szervezetet (Migration Advisory Committee – MAC) ma ismertetett köztes jelentésében.

Megszűnő egyéni orvos Kérdés

Tisztelt Szakértő! Orvos egyéni vállalkozó megszünteti a vállalkozását. Adószáma "1-es kód" (régi TAM), soha nem volt áfaalany, nem igényelt vissza áfát. A megszűnés időpontjában a vállalkozás vagyonát képező, meglévő 15 millió forint nettó értéken lévő ingatlan (korábban számolt el amortizációt) bevételnek számít-e? Amennyiben nem, szeretné gyermekének elajándékozni az ingatlant. Kell-e szja-t (illetéket) fizetnie az ajándékozás időpontjában, tekintettel arra is, hogy értékcsökkenést számolt el korábban. Orvosi anyag készlet bevételnek számít a megszűnéskor? 100 ezer forint alatti eszközök 50 százalékos értéken számítanak bevételnek a megszűnéskor? 100 ezer forint feletti gépek, berendezések szintén nem a vállalkozás bevételei a megszűnéskor, hanem a későbbiek során esetlegesen ingóként adóznak? A felsorolt eszközök, anyagok után kell-e áfát fizetnie a megszűnésre tekintettel? Amennyiben a megszüntetés előtt értékesíti az eszközöket, kell-e áfával számolnia? Még az esetleges selejtezést szeretném megkérdezni: az szja-törvény 5. számú melléklet 10. pontja szerint 50 ezer forint alatt nyilvántartás, 50 ezer forint felett jegyzőkönyv? Szükséges-e NAV-ot értesíteni? A szíves válaszadását előre is köszönöm!

A béremeléstől várják Romániában a kivándorlás csökkenését Cikk

Romániában március 1-jétől jelentősen nőttek a bérek az egészségügyben, ahol az emelkedés a nettó 122 százalékot is elérheti, a tanárok átlagban 20 százalékkal keresnek többet.

Veszített az orvos a szakállperben, de folytatja Cikk

A francia igazságszolgáltatás jogszerűnek találta annak a Párizs környéki kórháznak a döntését, amely elbocsátott egy egyiptomi rezidens orvost, mert nem volt hajlandó megnyírni a szakállát – jelentette az AFP francia hírügynökség szombaton.

Új rendelet egészségügyi dolgozók illetmény-, illetve bérnöveléséről Cikk

Új kormányrendeletet hirdettek ki tegnap egyes egészségügyi dolgozók illetmény-, illetve bérnöveléséről.

Receptről számla a cégnek Kérdés

Orvosi vállalkozások cégnévre szóló számlákat adnak könyvelésre gyógyszertárban kiváltott gyógyszerekről. Orvosi recept csak magánszemélynek, taj számra írható fel. Ez az egyik aggályom. A másik a cégnévre szóló gyógyszertári számla a fizetendő összegen kívül tartalmazza a támogatás összegét. Kérdés: könyvelhető a számla, illetve könyvelni kell a kapott támogatást? Köszönettel: Varga Éva

KATA-Orvos Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Egy orvosokból álló bt. szeretne áttérni a katára. Főállásban egy kft. tulajdonosa és ügyvezetője alkalmazotti jogviszonyban. A kft. is orvosi ellátással foglalkozik. Tevékenysége folytatásához bérli a kft. rendelőjét, ahol munkaidő után rendel. Valamint egy kórházban ügyeletet vállal, továbbá tv műsoroknál is ügyeletet lát el. A bt. bevétele a fenti szolgáltatások ellenértékéből áll. 2018-tól áttérhet-e a kata hatálya alá?

Nyugdíjas orvos továbbfoglalkoztatása Kérdés

Nyugdíjas orvost a kórház hogyan tud továbbfoglalkoztatni? Alkalmazottként, vagy egyéni vállalkozóként? Ha alkalmazott, a nyugdíjat vissza kell mondani, ha nyugdíjas egyéni vállalkozó akkor mi a helyzet? A nyugdíjas vállalkozóra vonatkozó szabályok vonatkoznak rá? Válaszukat köszönöm.

Fizetésemelés 90 ezer dolgozónak, ők azok Cikk

Több mint 90 ezer egészségügyi dolgozó a napokban kapja kézhez a novemberben megemelt bérét – közölte az egészségügyért felelős államtitkár mai sajtótájékoztatóján.

Mesterképzett szakápolókkal segítenének az orvoshiányon Cikk

Az egészségügyi szakellátás minőségének javítása és az egészségügyben tapasztalható munkaerőhiány enyhítése érdekében mesterképzés indul három vidéki egyetemen diplomás szakápolók számára – ismertette Betlehem József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz – bruttó érték meghatározása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Csehországi adókötelezettségek

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyéni vállalkozó – támogatott ingatlan tevékenység alóli kivonása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close