57 találat a(z) orvos cimkére

Orvosi állapotfelmérés juttatása Kérdés

Tisztelt Szakértők! Cégünk étrendkiegészítőket értékesít. A vásárlóknak ingyenes műszeres állapotfelmérést biztosítunk, ezt számlázza ki felénk havonta az orvos. Miként számolhatjuk el az orvos számláját? Esetleg egyéb meghatározott juttatásnak minősül? Válaszukat előre is köszönöm

A sok túlóra miatt menekült a halálba Cikk

Gyakorlatilag halálra dolgozta magát egy orvos Japánban, Niigatában, a munkavédelmi hatóság csütörtökön állapította meg róla, hogy a rengeteg túlóra miatt lett öngyilkos.

Jár a kockázati pótlék a klinikai dolgozóknak Cikk

A sebészeti klinika alkalmazottai kockázati pótlék iránt perelték munkáltatójukat. A Kúria döntött az ügyben.

Orvoshoz megy? Ilyen esetekben kérhet utazására költségtérítést Cikk

A beteg, illetve kísérője részére meghatározott esetekben kérheti úti költségeinek megtérítését. Kire, milyen feltételekkel vonatkozik ez a lehetőség, mi az igénylés módja? Ismertetjük.

Katás orvos Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jelenleg az Szja törvény szerint adózó főfoglalkozású egyéni vállalkozó vagyok. Három különböző kórház rendelőintézetében végzek szakorvosi járóbeteg-ellátást. Ezen bevételeimből két kórház esetében meghaladja az 1 millió forintot a bevételem, ezen belül pedig az egyik kórháztól származó bevételem az éves összes bevételemnek több mint 50%-át teszi ki. A szakrendeléseket az általuk biztosított ingatlanban, az általuk biztosított eszközökkel végzem. A rendelési időt szintén ők határozzák meg. A kérdésem: ezen feltételek mellett lehetek-e katás egyéni vállalkozó?

Őket pécézte ki a NAV: nem mindegy, hogy gyógyítanak vagy szépítenek Cikk

Nem tartoznak az adómentes kategóriába azok a plasztikai műtétek, amelyeket kizárólag szépészeti, kozmetikai célból végeznek, szemben az egészségügyileg indokolt beavatkozásokkal. Az adóellenőrzéskor az orvosnak kell bizonyítania, hogy az adott műtét célja a gyógyítás volt. Többek között erről szólt a Kúria döntése annak a pernek a végén, amelyikben egy plasztikai sebész megtámadta a NAV határozatát.

Van olyan emelés, amitől kevesebb a bér, mint volt Cikk

Több mint négyszázezer ember bérét sikerült emelni csak az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó területeken 2012 és 2017 között, összesen 520 milliárd forinttal – közölte Balog Zoltán miniszter pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

További adócsökkentést ígér a választási győzelemre esélyes párt Cikk

Tovább csökkentené a jelenleg 20 százalékos áfát, és eltörölné a kiskeresetűek jövedelemadóját a Szociáldemokrata Párt (PSD) Romániában. A közvélemény-kutatások szerint a párt legalább nyolc százalékpontos előnnyel nyerheti a decemberi parlamenti választásokat.

Szochokedvezmény: ezt is tudni kell gyesről visszatérőknek, doktoroknak Cikk

Gyes alatt foglalkoztatott munkavállaló után is jár-e az első két évben a 27 százalékos, a harmadik évben pedig a 14,5 százalékos szochokedvezmény? Tudományos doktori fokozattal rendelkező orvos vállalkozó élhet-e a kutatók foglalkoztatása esetén járó szociálishozzájárulásiadó-kedvezménnyel? – kérdezték olvasóink. dr. Radics Zsuzsanna, társadalombiztosítási szakértőnk válaszolt.

Többes adózás választása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy evás, taós kft. orvos tagja ugyanazt a tevékenységet, ugyanabban a rendelőben végezheti-e katás egyéni vállalkozóként is? Kell-e erre kimutatást készítenie? Van-e valami különös előírás ilyen esetre? Köszönettel.

Orvos egyéni vállalkozó kamarai tagsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó ügyfelem orvosként dolgozik, tagja a Magyar Orvosi Kamarának. Meg kell-e fizetnie az 5 000 forintot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának? Köszönöm szépen! Vágner Emília

Szakorvos kataválasztási lehetősége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó szakorvos kórházban heti 36 órát meghaladó munkaviszonnyal rendelkezik. Emellett másik két kórházzal köt személyes közreműködői szerződést a 96/2003. kormányrendelet alapján, és így ügyelet, műszak, készenléti szolgálat keretében sürgősségi betegellátási szakorvosi tevékenységet végez. Ezen két kórháznak az egyéni vállalkozásból számlázza a nyújtott szolgáltatás óradíját. Van-e adókockázata annak, ha a katát, mint adózási módot választja, ha a két kórháznak számlázott éves összeg kórházanként meghaladja az 1 millió forintot, és ha nem haladja meg? A NAV minősítheti munkaviszonynak a sürgősségi ügyeleti szolgáltatást? Ha igen, akkor milyen adószankciókra számíthat az orvos az egyéni vállalkozása kapcsán? A munkaviszonynak minősített szolgáltatás díja után melyik cégnek számítja fel a NAV a bérjárulékokat és az adót: a kórházüzemeltető cégnek, vagy az egyéni vállalkozásnak? Köszönöm előre is a válaszát!

Új szabályok a helyi adózásban: mutatjuk a részleteket Cikk

Az elmúlt évben több ponton, és több ízben módosították különböző törvények a helyi adókról szóló törvényt. Egységes szerkezetbe foglalt rendelkezései nem csak 2016-ra, de már 2017-re is tartalmaznak előírásokat. Nem minden javaslat került át a törvénybe, amelyek idő előtt napvilágot láttak, s így a köztudatba bekerülhettek; cikkünkben összefoglaljuk az elfogadott változásokat.

Telephely Kérdés

Bt. nyugdíjas, közreműködő beltagja szakorvos. Hetente 1 napot a székhelyétől eltérő város kórházában orvosként dolgozik. Kérdésem az lenne, hogy be kell-e telephelyként a kórházat jelenteni? Ha telephelyként be kell jelenteni, akkor iparűzésiadó-fizetési vonzata van. Kérném szíves válaszukat.

Cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! 8622. Szakorvosi járóbeteg-ellátás-tevékenységgel az egyéni vállalkozó orvosi ügyeletet vállal. Kérdésem, hogy ebben az esetben is a használt személygépkocsi után jár a cégautóadó mentesség? Köszönettel K.Anna

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reklámajándék 2.

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Eltulajdonított eszköz

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Meghiúsult tárgyieszköz-értékesítés

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close