57 találat a(z) orvos cimkére

Ezt jelenti az orvosnál a zöld, a piros, a kék és a barna lámpa Cikk

Az orvosnál a jogviszony ellenőrzésénél különböző színű lámpák adnak információt a taj kártya érvényességéről, illetve, hogy a páciens jogosult-e egészségügyi szolgáltatásra.

Borravaló, hálapénz: mit gondol, ki kapja a legtöbbet? Cikk

A magyar lakosság tavaly összesen 8,4 milliárd forintnyi borravalót és csaknem ugyanennyi, 8,3 milliárd forint hálapénzt adott, utóbbi legnagyobb részét, 4,1 milliárd forintot a kórházi orvosok kapták – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján közzétett adatokból.

Orvos egyszerűsített foglalkoztatásban Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy egészségügyi szolgáltatást végző kft. több orvost alkalmaz egyszerűsített foglalkoztatottként, központi ügyeleti feladatok ellátására, napi 8, 12, 16 órára, hétköznap és hétvégén is. A lehetséges variációkat figyelembe véve milyen bérpótlékok illetik meg őket? Az ügyeletre vonatkozó szabályok vonatkoznak-e ide? Ha igen, akkor mire kell figyelni? Mivel a bérük jóval a minimálbér felett van, megállapítható-e bérpótlékokat magában foglaló bér? Köszönöm válaszukat!

Kivándorló egészségügyisek Cikk

Melyik országba tartanak a külföldön elhelyezkedni kívánó orvosok és ápolók? Ki, milyen elhelyezkedési eséllyel számolhat? Miért nem sikerül itthon tartani az ágazat szakembereit? Erről is olvashat a legfrissebb HVG-ben.

Ma hagyja ki a patikát és az orvost! Cikk

Ma, a Semmelweis-napon zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, továbbá a közszolgálati tisztviselők napján szünetel az ügyfélfogadás a kormányhivatalok és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain.

Hulladékgazdálkodási díj Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! 77 éves orvos ügyfelem egyéni vállalkozóként kórházban orvosi munkát végez. Havi bevétele 40 ezer forint. Járulékait rendesen, pontosan fizeti. A mai napon a NAV-tól 38 743 forint hulladékgazdálkodási díj végrehajtására vonatkozó felszólítást kapott. Munkája során megsemmisítendő egészségügyi hulladék nem keletkezik. Szeretném megkérdezni Önöktől, hogy egyéni vállalkozó orvosoknak, illetve egészségügyi ellátással foglalkozó társaságoknak kell-e és milyen összegű hulladékgazdálkodási díjat fizetniük? Milyen bevallási kötelezettség terheli őket?

622 hamis szakvéleménnyel 800 milliót csaltak Cikk

Vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli bűnügyi igazgatósága az ügyészségnek tizenkét ember, köztük orvosok ellen, mert a gyanú szerint közreműködtek munkavállalók után járó, több mint 800 millió forint állami támogatás jogosulatlan felvételében - tájékoztatta a bűnügyi igazgatóság sajtóreferense az MTI-t szerdán.

Ha a gyereket orvoshoz viszem beleszámít-e a nyugdíjba? Kérdés

Jogosultsági időnek számít-e még a mamanap? Olvasói kérdésre Molnár László nyugdíjszakértő válaszol.

MSZP: a "táppénztelenség" elrendelésének ideje jött el Cikk

Az MSZP szerint a "táppénztelenség" elrendelésének ideje jött el, a kabinet döntései pedig azt üzenik az állástalanoknak, "ha nincs munkád, nem számítasz".

Táppénz: kinek nem jár és kinek kell visszafizetnie? - új törvénymódosítás Cikk

Megszűnik a passzív táppénz néven ismert ellátás - jelentette be a kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján, miután a kabinet a Széll Kálmán Tervvel összefüggésben több döntést is hozott a táppénzrendszer változtatásáról. Nagy Anna közölte azt is, hogy még májusban a kabinet elé kerülhet a rokkantnyugdíjakat érintő új szabályozás végleges változata.

Egészségpénztárral olcsóbb a gyógyfürdő Cikk

Gyógyfürdő szolgáltatások igénybe vétele esetén megéri az önrészt egészségpénztári keretből finanszírozni. Így többféle gyógyszeres kezelés kevesebbe kerül és spórolunk az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak is.

Orvosi ellátás, gyed és gyerekek biztosítása: kinek, mi jár az EU-ban? Cikk

Orvosi ellátás, terhesség miatt járó ellátások, gyermekek egészségbiztosítása, avagy milyen társadalombiztosítási ellátásokat igényelhetnek külföldön és hogyan?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reklámajándék 2.

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Eltulajdonított eszköz

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Meghiúsult tárgyieszköz-értékesítés

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close