115 találat a(z) online számla cimkére

Érdemes felkészülni az újragondolt eÁFA bevallási rendszer bevezetésére Cikk

Idén ősszel várhatóan elindulhat az automatizált áfabevallás tesztelése, és 2024-re tervezik a rendszer élesítését.

NAV: online számlaadatokon bukott meg egy élelmiszerboltot működtető egyéni vállalkozó Cikk

Online számlaadatokon bukott meg egy élelmiszerboltot működtető egyéni vállalkozó, aki az ellene indított vizsgálat hatására majdnem 7,5 millió forint adókötelezettséget vallott be – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

Ezek a jellemző hibatípusok az online számla adatszolgáltatásban Cikk

2023 nyarán lesz 5 éves az online számla hazai rendszere, amelyet 2018. július 1-jével indított el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a számlaadatok valós idejű, kötelező adatszolgáltatása érdekében. A BDO Magyarország adózási és IT-szakértői az online számla adatszolgáltatás kapcsán tapasztalt hibákat összegyűjtve 4+2 típusra hívják fel a figyelmet az adóhatósági interfész visszajelzései alapján.

NAV-fejlesztések: ezt érdemes tudni róluk Cikk

Az adóhivatal folyamatos fejlesztésekkel szélesíti elektronikus szolgáltatásainak körét. Az egyre inkább ügyfélbarát működés kialakításának egyik célja, hogy az adózók által teljesített kötelező adatszolgáltatások eredményeit valamilyen formában elérhetővé tegye a számukra, hozzájárulva az üzleti folyamatok hatékonyságának növeléséhez, valamint az adminisztrációs terhek csökkentéséhez. A NAV hosszú előkészületek után lehetővé tette, hogy az adóalanyok teljes körű hozzáférést kapjanak az online pénztárgépek által beküldött adatokhoz. Kóczé Péter, a Grant Thornton nemzetközi üzleti- és adótanácsadó cég digitális üzletágának vezetője ezt a kérdéskört járja körül.

Karbantartás lesz a NAV oldalain január 31-én Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online számla rendszerében és az ekáerben 2023. január 31-én 22 óra és február 1-jén 02 óra között karbantartás lesz, figyelmeztet honlapján a NAV.

Üzemszünet az Online Számla rendszeren Cikk

Az Online Számla rendszer 2022. december 7-én 18 óra és 20 óra között karbantartás miatt nem lesz elérhető – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NAV: csúszik a kétlépcsős azonosítás bevezetése az Online Számla rendszerében Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján arról tájékoztat, hogy az Online Számla rendszerébe december 5-ére tervezett kétlépcsős azonosítás bevezetése csúszik, arra a későbbiekben kerül sor.

NAV: december 5-étől új, kétlépcsős azonosítás az Online Számla rendszerében Cikk

Az új azonosítási mód 2022. december 5-én az esti órákban lép életbe, ebben az időszakban karbantartást is végez majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Online Számla rendszerben, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán megjelent tájékoztatóban.

Nem egyeztek az online számla rendszerében közölt adatok az áfabevallás számaival Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az online számla rendszer és az áfabevallások adatainak összevetésével talált anomáliát három használtautó-kereskedő cégnél. Az ellenőrzéskor csaknem 390 millió forint értékben foglaltak le haszongépjárműveket, olvasható a NAV oldalán.

Üzemszünet lesz a NAV online számla rendszerében Cikk

Az online számla rendszer 2022. november 2-án 18 óra és 21 óra között karbantartás miatt nem lesz elérhető, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Új irány vagy újragombolás? Merre tart az eÁFA rendszerének fejlesztése? Cikk

Majd egy év után újabb információk láttak napvilágot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített áfabevallás-tervezetekkel kapcsolatban (eÁFA). A hosszú várakozás alatt azonban a NAV szakemberei nem tétlenkedtek, az eredeti elképzelést jelentős mértékben továbbgondolták. A tájékoztató a GitHub fórumon került publikálásra, az anyagot 2022. szeptember 30-áig véleményezni is lehetett. Az úgynevezett „eÁFA M2M” koncepció fő célja, hogy az adózó által használt könyvelőprogram, és a NAV birtokában lévő adatok alapján az adózó vagy könyvelője képes legyen az áfabevallást rövidebb idő alatt elkészíteni, és ezzel párhuzamosan csökkenjenek az adminisztrációs hibákból fakadó kockázatok, olvasható a Mazars szakértőinek összefoglalójában.

Tesztelni lehet a NAV oldalán az online pénztárgépekhez kapcsolódó jövőbeli szolgáltatást Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rövidesen új, online szolgáltatást indít: gép–gép kapcsolaton keresztül teszi elérhetővé az online pénztárgépekből érkező adatokat, olvasható a NAV honlapján.

Online számlázásra áttérés Kérdés

Szeptember 6-án 2 órára leáll a NAV online számla rendszere Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján figyelmeztet arra, hogy a NAV online számla rendszere 2022. szeptember 6-án 18 óra és 20 óra között karbantartás miatt nem lesz elérhető.

Egyéni ügyvéd Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Katás munkaerő-támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Egyesület – hipa

Szipszer Tamás

adószakértő

Hipaelőleg tételes adózás 03/26 cikk

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs