129 találat a(z) online számla cimkére

Üzemszünetre figyelmeztet a NAV: az online számla rendszere, a számlázó és az eÁFA sem lesz elérhető Cikk

Karbantartás miatt április 25-én 14–19 óráig, illetve és május 3-án egész nap nem lesz elérhető az online számla rendszere, az online számlázó program, valamint az eÁFA-program sem, írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A számlák beérkeztek a NAV-hoz, de az áfabevallások nem Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) különös figyelmet fordít a bevallást elmulasztó, az adófizetést elkerülni igyekező vállalkozásokra, mivel ezek jelentős kockázatot jelentenek az állam költségvetésére. A mulasztásokat az Online Számla rendszer adataiból akkor is képes kiszűrni a NAV, ha az adott vállalkozástól nem érkezik bevallás, olvasható a NAV honlapján.

Számlák OSA-ból történő könyvelése Kérdés

2024 elején élesedik az eÁFA rendszer Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2024-ben indítja el az eÁFA-rendszert, az áfabevallások elektronikus úton történő összeállításának és benyújtásának további támogatására, ami jelentősen átalakítja az áfabevallás ma ismert folyamatát – olvasható Kóczé Péter, a Grant Thornton nemzetközi üzleti- és adótanácsadó cég digitális üzletágának vezetője írásában.

Karbantartás lesz az online számla rendszeren Cikk

Az online számla rendszer 2023. november 8-án 21 óra 30 perc és 22 óra 30 perc között karbantartás miatt nem lesz elérhető – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Áfabevallást nem adtak be, pedig a pénztárgépek küldték az adatokat a NAV-nak Cikk

Az online pénztárgépek automatikusan küldték az eladási adatokat egy kínai árut kínáló áruházból, de a bevételekről bevallás ugyanonnan nem érkezett. A nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a helyszínen, inkognitóban jártak utána az ellentmondásnak, olvasható a NAV honlapján.

Nem várta meg, hogy lebukjon: önellenőrzéssel elébe ment a NAV-vizsgálatnak Cikk

Nem várta meg a NAV-vizsgálatot: a partnerénél feltárt szabálytalanságok hatására önellenőrzést nyújtott be és egymillió forintot fizetett meg a költségvetésnek a csongrádi társaság. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezúttal is az Online Számla rendszer adatainak elemzésével szűrte ki a gazdasági partnerek ellentmondásos számlakiállításait, olvasható a NAV honlapján.

A becsületes vevők buktatták le az áfacsaló autókereskedőt Cikk

Bankszámlákat zárolt, és ötvenhárom autót lefoglalt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy gépjármű-kereskedő cégnél, amely megpróbálta eltitkolni a járművek eladásából befolyt bevételét.

NAV: üzemszünet várható több online felületen Cikk

Karbantartás lesz a Központi Azonosítási Ügynök felületén 2023. július 14-én – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NAV: több online felület sem lesz elérhető karbantartás miatt Cikk

Karbantartást végeznek a napokban a Központi Azonosítási Ügynök szolgáltatáson – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Lakóingatlan-bérbeadás számla kiállítás Kérdés

Kétmilliárd közelében az online számlák száma Cikk

Az online számlák száma jelentősen nő, napokon belül eléri a kétmilliárdot – közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára. Hozzátette: Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben, 5,1 százalékos áfarés-értékkel az Európai Unió tagállamai közül a legjobb eredményt érte el az áfacsalás elleni küzdelemben.

Online Számla: szeptemberig lehet felkészülni, ezeket kell átgondolni Cikk

Az Online Számla rendszer fennállása óta megszokhattuk, hogy a NAV időről-időre kisebb-nagyobb változásokat eszközöl a platformon. Legutóbb ez év januárjában egy a társaságok tömegét érintő változást jelentett be az adóhatóság, melynek élesítését május 15-ére tervezte. Azonban a NAV híre szerint a változás élesítését szeptember 18-ára halasztották. Ez azt jelenti, hogy a cégeknek, amelyek nem készültek fel a módosító és sztornó számlákkal kapcsolatos változásra, közel négy hónapnyi idő áll rendelkezésükre a felkészüléshez – írja blogbejegyzésében Budai Mátyás, az RSM szakértője az rsm.hu-n.

További felkészülési idő az online számla rendszernél az új ERROR-üzenetre Cikk

A korábban tervezett 2023. május 15. helyett szeptember 18-án élesíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az online számla rendszer új, blokkoló ERROR-üzenetét („INVALID_LINE_OPERATION”). Ettől az időponttól a nem megfelelő adatszolgáltatás már nem lesz sikeres a rendszerben, ezért mielőbb gondoskodni kell az elvárt adatszolgáltatás kialakításáról – írja honlapján a NAV.

Érdemes felkészülni az újragondolt eÁFA bevallási rendszer bevezetésére Cikk

Idén ősszel várhatóan elindulhat az automatizált áfabevallás tesztelése, és 2024-re tervezik a rendszer élesítését.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cserepótló ingatlan, illeték

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Szálláshely-szolgáltatás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink