20 találat a(z) nyugdíjazás cimkére

Nyugdíjazás korhatár előtt Kérdés

Közalkalmazott felmentési idő Kérdés

Nyugdíjazás közalkalmazottnak. Kérdés

Tisztelt Szakértő! A közeljövőben egy általános iskolai tanárnő eléri a nyugdíjas kort. Hogy jár a legjobban? Meg szeretné kapni a féléves végkielégítést, de még tanítani szeretne, az osztályát végig akarja vinni. De a féléves végkielégítés után a nyugdíjra is igényt szeretne benyújtani. Jár-e egyszerre a végkielégítés, a munkájáért a munkabér? Nyugdíjba vonulása után mennyit kereshet? Köszönöm a segítségét. Üdvözlettel: Ildi.

Ők mehetnek nyugdíjba 2020-ban Cikk

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer 2012. évtől történt módosítását követően saját jogú öregségi nyugdíjat azok igényelhetnek, akik betöltötték a rájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt, továbbá a nők közül – a nyugdíjkorhatárra tekintet nélkül – azok, akik rendelkeznek 40 év jogosultsági idővel.

Pedagógus nyugdíjazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Pedagógus 2020. április 10-én lesz 64 éves, így október 10-étől lehet öregségi nyugdíjas. Jár-e, ha igen, mikortól és mennyi felmentési idő? Kérelmeznie kell-e a munkavégzés alóli mentesítést a felmentési időre vagy automatikusan jár? Mikor nyújtsa be nyugdíjazási kérelmét? Köszönöm válaszát: CsCs

Nyugdíjazás előtt áll? Így kérdezheti le biztosítási jogviszonyait Cikk

A nyugdíj előtt állók közül sokan szeretnék ellenőrizni, hogy korábbi biztosítási jogviszonyuk szerepel-e a nyugdíjbiztosítási nyilvántartásban. Utóbbi megismerésére több lehetőség is van. Az erre irányuló kérelmek elbírálására a kérelmező lakóhelye szerint illetékes fővárosi/megyei kormányhivatalok, illetve ezen hivatalok kerületi/járási hivatalai rendelkeznek hatáskörrel.

Nyugdíj táppénz után Kérdés

T. Szakértő! 1957. január 3-ai születésű férfi nyugdíjba menne, 2 év kedvezménye van. 2019. márciustól táppénzes állományba került, folyamatosan, nem lehet tudni meddig tart. Beleszámít-e a szolgálati időbe a táppénzes időszak, nyugdíjba mehet-e 2020. január 3-a után? Válaszukat köszönöm: Üdv: Kálmánné

Nyugdíjazás Kérdés

A nővérem vezető állású közalkalmazott. 2019. január 30-án betöltötte a 64. életévét. 2018 december végével írásban kérte a nyugdíjazását, amire feletteseitől választ nem kapott. Végül utólag, március elején jelentette be a "nyugdíjintézetnek" 2019. január 30-ával esedékesen a nyugdíjba meneteli szándékát. A fentiekkel összefüggésben januártól sem bért, sem nyugdíjat nem kap. Utólag mire lesz jogosult ? Válaszát előre is köszönöm!

Nyugdíjba vonulás előtti felmentés Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019. szeptember 3-án lesz meg a 40 évem a nők kedvezményes nyugdíjához. A munkáltató azt mondta, hogy lehet közös megegyezéssel vagy felmentési idővel kérni a jogviszony megszüntetését. A felmentési idő 2 hónap köztisztviselőknek, ebből szeptember 4-étől 1 hónap szabadság, 1 hónap tényleges felmentés. Ezzel november 5-étől mehetek nyugdíjba. Előre nem lehet igénybe venni a felmentési időt, hogy szeptember 4-ével menjek nyugdíjba, és már július 4-étől vegyem ki az egy hónap szabit, és augusztus 4-étől az egy hónap felmentést? Kérdésem még az is, hogy ha két hónap felmentési idő van, akkor miért kell az egyik során a szabit igénybe vennem? Miért nem lehet az tényleges két hónap felmentési idő, és az egy hónap szabit kiadni előtte vagy kifizetnék? Válaszát előre is köszönöm!

Nyugdíjazás Kérdés

1954. 04. 06-án született nőnek nincs meg a 20 éves munkaviszonya (kb 8 éve van). Jelenleg őstermelő, de mivel őstermelőként a bevétel alapján fizet járulékot, alig van szolgálati ideje. 64 éves elmúlt már. Milyen ellátásokra jogosult? Őstermelőként kell-e fizetnie járulékot?

Megbízási díj járulékai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen adót, járulékokat vonjon a havi jövedelmek után egy lakásszövetkezet az alábbi esetekben: – megbízási szerződéssel rendelkező két fő lakásszövetkezeti igazgatósági tag után, mindketten havi bruttó 30 ezer forint megbízási díjat kapnak a szövetkezettől, és mindketten folyósítást kapnak a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól, egyikük szolgálati járandóságot kap, másikuk pedig korhatár előtti ellátást; – munkaszerződéssel rendelkező (4 órás alkalmazotti munkaviszonyban) igazgatósági tag rokkantsági ellátásban (és saját jogú korrekcióban) részesül, 2012-ben kapott rehabilitációs kártyát a NAV-tól, 2016. 09. hóban pedig saját jogú nyugdíjas lett. Milyen adó és járulék vonandó a nyugdíjazás előtt és után? Válaszukat köszönöm!

Ebben is a magyarokat utánozzák a lengyelek Cikk

Alkotmányellenesnek minősítette a lengyel legfelsőbb bíróság közgyűlése mai határozatában az igazságügyi reform keretében elfogadott – egyebek között a tagok korábban történő nyugdíjazását lehetővé tevő – jogszabályokat.

Ügyvezető munkaviszonya Kérdés

Kft. két tulajdonosa a kft. két ügyvezetője is. Az egyik ügyvezető nyugdijas, aki nem vesz részt a tevékenységben. A másik ügyvezető irányítja a kft. tevékenységét (a társasági szerződésben is meghatározott) munkaviszonyban. A kft. nyugdijas ügyvezetője a tulajdonrészét eladná, amit a kft. visszavásárolna. A kft. másik ügyvezetője, aki munkaviszonyos, a 2017. évben a nők 40 éves munkaviszonya alapján szeretné igénybe venni a nyugdíjazást. Kérdésem, hogy az esetleges visszavásárlás után hogyan alakul az ő munkaviszonya, esetleg célszerű lenne megvárni a 40 éves szolgálati idő elérését? Várom megtisztelő válaszát!

Közalkalmazott felmentési ideje alatt lehet-e katás? Kérdés

Tisztelt Szakértő Azzal a kérdéssel fordulunk Önhöz, hogy szíveskedjen választ adni az alábbi kérdésünkre. Közalkalmazott 2016. január 1-jétől 8 hónapos felmentési idejét tölti, amiből 4 hónapot le kell dolgoznia, a 4. hónap április 30-án jár le. A közalkalmazottnak van adószáma mellékfoglalkozásban, 2016. május 1-jétől egy egyesületnek fog a munkájáról számlát adni a felmentési ideje alatt. Nyugdíjasként a katára szeretne bejelentkezni. A felmentési idő kezdetétől, vagy a nyugdíjazási idő kezdetétől lehet-e katás? Válaszát előre is köszönjük. Könyvelde Bt. Liker Judit

Munkaügyi iratok megőrzési ideje Kérdés

Sinka Júlia válaszából készült, 2016. 03. 05-i cikkben "Meddig kell járnunk az irodát ellepő papírhegyek között?" elsősorban a pénzügyi iratok megőrzésével foglalkozik. Véleményem szerint külön kell választani a személyi anyagot, melynek őrzési ideje leegyszerűsítve egy emberöltő. Teljesen más az úgynevezett pénzügyi anyag megőrzési ideje. A cikk elsősorban erről szól, esetleg megtévesztve az olvasót, aki úgy is gondolhatja, 8 év után minden kidobható. Nyugdíjazásnál a személyi anyag a releváns, mi legyen a személyi anyagban, mely jogszabályok vonatkoznak rá – szívesen olvasnék erről egy szakértői cikket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termékértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás?

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Mezőgazdasági idényjellegű munka

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Elektromos kerékpár

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close