23 találat a(z) nyugdíjazás cimkére

Leszázalékolás indítása Kérdés

Közalkalmazotti jogviszony megszüntetése közös megegyezéssel Kérdés

Szabadság kiadása felmentési idő alatt Kérdés

Nyugdíjazás korhatár előtt Kérdés

Közalkalmazott felmentési idő Kérdés

Nyugdíjazás közalkalmazottnak. Kérdés

Tisztelt Szakértő! A közeljövőben egy általános iskolai tanárnő eléri a nyugdíjas kort. Hogy jár a legjobban? Meg szeretné kapni a féléves végkielégítést, de még tanítani szeretne, az osztályát végig akarja vinni. De a féléves végkielégítés után a nyugdíjra is igényt szeretne benyújtani. Jár-e egyszerre a végkielégítés, a munkájáért a munkabér? Nyugdíjba vonulása után mennyit kereshet? Köszönöm a segítségét. Üdvözlettel: Ildi.

Ők mehetnek nyugdíjba 2020-ban Cikk

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer 2012. évtől történt módosítását követően saját jogú öregségi nyugdíjat azok igényelhetnek, akik betöltötték a rájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt, továbbá a nők közül – a nyugdíjkorhatárra tekintet nélkül – azok, akik rendelkeznek 40 év jogosultsági idővel.

Pedagógus nyugdíjazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Pedagógus 2020. április 10-én lesz 64 éves, így október 10-étől lehet öregségi nyugdíjas. Jár-e, ha igen, mikortól és mennyi felmentési idő? Kérelmeznie kell-e a munkavégzés alóli mentesítést a felmentési időre vagy automatikusan jár? Mikor nyújtsa be nyugdíjazási kérelmét? Köszönöm válaszát: CsCs

Nyugdíjazás előtt áll? Így kérdezheti le biztosítási jogviszonyait Cikk

A nyugdíj előtt állók közül sokan szeretnék ellenőrizni, hogy korábbi biztosítási jogviszonyuk szerepel-e a nyugdíjbiztosítási nyilvántartásban. Utóbbi megismerésére több lehetőség is van. Az erre irányuló kérelmek elbírálására a kérelmező lakóhelye szerint illetékes fővárosi/megyei kormányhivatalok, illetve ezen hivatalok kerületi/járási hivatalai rendelkeznek hatáskörrel.

Nyugdíj táppénz után Kérdés

T. Szakértő! 1957. január 3-ai születésű férfi nyugdíjba menne, 2 év kedvezménye van. 2019. márciustól táppénzes állományba került, folyamatosan, nem lehet tudni meddig tart. Beleszámít-e a szolgálati időbe a táppénzes időszak, nyugdíjba mehet-e 2020. január 3-a után? Válaszukat köszönöm: Üdv: Kálmánné

Nyugdíjazás Kérdés

A nővérem vezető állású közalkalmazott. 2019. január 30-án betöltötte a 64. életévét. 2018 december végével írásban kérte a nyugdíjazását, amire feletteseitől választ nem kapott. Végül utólag, március elején jelentette be a "nyugdíjintézetnek" 2019. január 30-ával esedékesen a nyugdíjba meneteli szándékát. A fentiekkel összefüggésben januártól sem bért, sem nyugdíjat nem kap. Utólag mire lesz jogosult ? Válaszát előre is köszönöm!

Nyugdíjba vonulás előtti felmentés Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019. szeptember 3-án lesz meg a 40 évem a nők kedvezményes nyugdíjához. A munkáltató azt mondta, hogy lehet közös megegyezéssel vagy felmentési idővel kérni a jogviszony megszüntetését. A felmentési idő 2 hónap köztisztviselőknek, ebből szeptember 4-étől 1 hónap szabadság, 1 hónap tényleges felmentés. Ezzel november 5-étől mehetek nyugdíjba. Előre nem lehet igénybe venni a felmentési időt, hogy szeptember 4-ével menjek nyugdíjba, és már július 4-étől vegyem ki az egy hónap szabit, és augusztus 4-étől az egy hónap felmentést? Kérdésem még az is, hogy ha két hónap felmentési idő van, akkor miért kell az egyik során a szabit igénybe vennem? Miért nem lehet az tényleges két hónap felmentési idő, és az egy hónap szabit kiadni előtte vagy kifizetnék? Válaszát előre is köszönöm!

Nyugdíjazás Kérdés

1954. 04. 06-án született nőnek nincs meg a 20 éves munkaviszonya (kb 8 éve van). Jelenleg őstermelő, de mivel őstermelőként a bevétel alapján fizet járulékot, alig van szolgálati ideje. 64 éves elmúlt már. Milyen ellátásokra jogosult? Őstermelőként kell-e fizetnie járulékot?

Megbízási díj járulékai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen adót, járulékokat vonjon a havi jövedelmek után egy lakásszövetkezet az alábbi esetekben: – megbízási szerződéssel rendelkező két fő lakásszövetkezeti igazgatósági tag után, mindketten havi bruttó 30 ezer forint megbízási díjat kapnak a szövetkezettől, és mindketten folyósítást kapnak a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól, egyikük szolgálati járandóságot kap, másikuk pedig korhatár előtti ellátást; – munkaszerződéssel rendelkező (4 órás alkalmazotti munkaviszonyban) igazgatósági tag rokkantsági ellátásban (és saját jogú korrekcióban) részesül, 2012-ben kapott rehabilitációs kártyát a NAV-tól, 2016. 09. hóban pedig saját jogú nyugdíjas lett. Milyen adó és járulék vonandó a nyugdíjazás előtt és után? Válaszukat köszönöm!

Ebben is a magyarokat utánozzák a lengyelek Cikk

Alkotmányellenesnek minősítette a lengyel legfelsőbb bíróság közgyűlése mai határozatában az igazságügyi reform keretében elfogadott – egyebek között a tagok korábban történő nyugdíjazását lehetővé tevő – jogszabályokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Báli részvétel díjának elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs