15 találat a(z) nyereségadó cimkére

Nemzetközi szabályozást igényel a digitális szektor adóztatása Cikk

A digitális üzleti modellek térhódításával párhuzamosan egyre égetőbb kérdés annak megválaszolása, hogy az egyes országoknak van-e joga különadókat kivetni az ezt alkalmazó vállalkozásokra. Tisztázni kellene továbbá azt is, hogy a globálisan termelődő jövedelmet miként lehet méltányosan felosztani az érintett országok között. A szereplők között messze még a konszenzus, ám az ellenérdekelt országok közelmúltban lezajlott vitái vélhetően segítenek előremozdítani az OECD által szorgalmazott megállapodás mihamarabbi kialakítását.

Szigorodik a fogyasztási adók beszedése Cikk

Szigorodik a fogyasztási típusú adók beszedése a közép- és kelet-európai régióban, Magyarországon kellően hatékony a behajtásuk – állapította meg 2019-es adózási összefoglalójában a Mazars nemzetközi adótanácsadó.

Egyre kevesebb nyereségadót fizetnek a társaságok Cikk

Globálisan közel harmadával csökkent a társasági nyereségadó mértéke az elmúlt évtizedekben az adópolitikával foglalkozó vezető független non-profit szervezet, a Tax Foundation 208 országot felölelő legfrissebb nemzetközi elemzése szerint. Az adónem átlagosan Európában a legalacsonyabb, Magyarország a 9 százalékos kulccsal az egyik legkedvezőbb befektetési környezetet biztosítja a cégek számára a térségben – közölte az EY.

Rendkívüli nyereségadót vezetnek be Franciaországban Cikk

A francia kormány csütörtöki ülésén elfogadta 320 nagyvállalat nyereségadójának rendkívüli megemelését 2017-re, hogy a jövő évi államháztartási hiány a GDP-arányosan három százalék alatt maradjon.

Bírálói szerint nem a középosztály segíti Trump adóreformja Cikk

Az elmúlt évtizedek legnagyobb adócsökkentési tervét vázolta fel szerdán Donald Trump amerikai elnök.

Adókörkép: amiben biztosan élen jár a régióban Magyarország Cikk

A kelet-közép-európai régió valamennyi országa a forgalmi és fogyasztási adókra helyezi a hangsúlyt, az általános forgalmi adó (áfa) Magyarországon a legmagasabb, ugyanakkor itt a legalacsonyabb a társasági nyereségadó – derül ki a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat ötödik alkalommal megjelent Kelet-Közép-Európai Adókalauz 2017 (Mazars CEE TaxGuide 2017) című kiadványából.

Csökkentik az szja-t, növelik a nyereségadót a szlovénok Cikk

A szlovén kormány csütörtöki ülésén döntött a személyi jövedelemadó (szja) csökkentéséről és a társasági nyereségadó növeléséről 2017-től – közölte a kormány Twitter-oldalán.

Óriási pofon Brüsszeltől, 700 millió eurós bukás a multiknak Cikk

Jogellenes a belga többletnyereségadó-megállapítási rendszer, így az azt kihasználó multinacionális vállalatoknak mintegy 700 millió euró adót kell befizetniük – közölte az Európai Bizottság.

Nyereségadó-alap korrigálása Kérdés

A társaságunk 2013-ban veszteséggel zárt. Az adó mértékét a nyereségminimum szerint szeretné megállapítani. A társaság úgy döntött, hogy a veszteség ellenére az eredménytartalék terhére osztalékot állapít meg. Így a mérlegben jóváhagyott osztalék-kötelezettség szerepel a tagok felé. A társaságnak semmilyen tagikölcsön-tartozása nincs. Kell-e a fent megjelölt osztalék-kötelezettség miatt a minimum adóalapot növelni? Ha nem, akkor hol van az a hivatkozás a törvényben? Ha igen, akkor miért igen, és mennyivel kell növelni, hiszen a jóváhagyott osztalék bruttó összeg, aminek egy része nem a tagoké lesz a jóváhagyást követő ezévi elszámolás után? Mi van akkor az adóalappal, ha korábbi évekről van a fel nem vett osztalék (ott sincs még elszámolva az adója)?

Csökkentené társasági adóját? Így nyerhet sokat az eszközbeszerzéssel Cikk

Év közben az üzleti, a bevételi tervek megfelelő alakulása, év vége felé azonban már a „vajon mennyi nyereségadót kell fizetnünk” kérdés is a tulajdonosok, vállalkozások érdeklődésének fókuszába kerül. Ügyes tervezéssel egy vállalkozás jelentősen, a beruházás értékét meghaladóan is csökkenteni tudja adóalapját.

Ennyi a cégek adóterhelése Magyarországon Cikk

A magyarországi cégek adóterhelése 49,7 százalék, ami 6,6 százalékponttal, azaz több mint tíz százalékkal magasabb a világ országainak átlagánál. Az itthoni társaságok terheinek mintegy 70 százalékát a munkát terhelő adók teszik ki, míg 23,3 százalékot visz el a nyereségadó, a többit az egyéb adók.

Tiltakoztak a Balekok, mégsem lesz 60 százalékos nyereségadó Cikk

Három nappal azután, hogy a magukat Balekoknak nevező fiatal francia vállalkozók tiltakozó megmozdulást indítottak a 2013-as költségvetési tervezetben őket sújtó adóemelések ellen, a francia kormány csütörtökön jelezte: mégsem kell jövőre 60 százalékos nyereségadót fizetniük a cégüket eladásra kínáló vállalkozóknak.

A kedvezmények eltörlése és adóemelések Szerbiában Cikk

A szerb kormány 10 százalékról 15 százalékra emeli a társasági nyereségadót - mondta Mladjan Dinkic, az új szerb kormány pénzügyminisztere a Blic című napilap keddi számában megjelent interjúban.

Kína nyereség adót tervez kivetni külföldi brókercégekre Cikk

Az elért nyerség után tíz százalékos adó kivetését tervezi a kínai központi vezetés a belföldi értékpapír piacokon kereskedő külföldi cégekre - értesült a caixin.com pénzügyi és gazdasági hírportál. A portálnak az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozó információi szerint a döntéshozók jelenleg a javaslattal kapcsolatos visszajelzésekre várnak, így egyelőre nem lehet tudni, az új szabályozás mikor lép életbe.

A leírt veszteségekkel megspórolt adó eléri a 100 milliárd forintot Cikk

A leírt elhatárolt veszteségekkel megspórolt társasági nyereségadó - 19 százalékos kulcsot figyelembe véve - 100 milliárd forint volt tavaly, 30 milliárd forinttal több az előző évinél - írja a Napi Gazdaság az adóhatóság napokban publikált adataira hivatkozva.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő munkavállaló szabadsága részmunkaidőnél

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Csedre jogosultság

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Lejáró gyed veszélyhelyzetben

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close