26 találat a(z) nappali tagozatos cimkére

Válaszol a NAV: gyakori kérdések az őstermelők járulékkötelezettségéről Cikk

Kinek kell járulékbevallást benyújtani, mire kell figyelni a kitöltéskor, ki biztosított, ki nem, lehet-e érvényesíteni a családi járulékkedvezményt? – egyebek között ezekre a kérdésekre ad választ összefoglaló tájékoztatójában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Ügyvezetők munkaviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy kft., amelyben 5 tulajdonos van (testvérek), közülük kettő jelenleg még nappali tagozatos felsőoktatásban hallgató. A kérdésem az, hogy a többi tulajdonos dolgozhat-e kétórás munkaviszonyban a kft.-ben? Válaszát előre is köszönöm!

Béren kívüli juttatás, helyi utazási bérlet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nappali tagozatos, felsőoktatási intézménybe járó magánszemély munkaviszonyt létesít. A hallgatói jogviszonyára tekintettel a helyi utazási bérletet kedvezményesen vásárolja meg (diákbérlet). A munkáltató részéről a kedvezményes bérlet adható-e béren kívüli juttatásként? Válaszát köszönöm.

Nappali tagozatos hallgató járuluékfizetése ügyvezetőként Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogyan mentesülhet a járulékfizetés alól a cég, ha nappali tagozatos hallgató látja el az ügyvezetői feladatokat? Ha megbízási jogviszonyban látja el az ügyvezető feladatait a hallgató, mennyi járulékot kell fizetni utána. Milyen jogviszonyban lenne érdemes az ügyvezetői feladatot ellátnia, hogy a lehető legkevesebb járulékot kelljen fizetni utána? Köszönöm válaszát. Üdv. K. Andrea

Hallgató jogviszony mellett egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem nappali tagozatos hallgató, főállású őstermelőként megfizeti negyedévente a járulékokat. Jógaórákat tart, és egyéni vállalkozóként szeretné csinálni. Kérdésem lenne, hogy ilyen esetben főállású katás vagy mellékállású katásnak kellene-e lennie? Őstermelőként továbbra is meg kell fizetnie a járulékot? Válaszát előre is köszönöm.

Felsőfokú nappali tagozatos hallgató kata Kérdés

Kedves Szakértő! Nappali tagozatos hallgató után mennyi a katafizetési kötelezettség? Az szja-törvény szerint biztosítottnak minősül, ezért úgy gondolom, hogy a 25 ezer forint a megfelelő adóösszeg. A katatörvény szerint 50 ezer forint a fizetési kötelezettség. Melyik vonatkozik rá? Van-e lehetőség 25 ezer forintos adófizetésre? Köszönöm a választ.

Ez hiányzik a diákszövetkezetek tb-jének könnyítéséből Cikk

Módosulna két kormánypárti képviselő előterjesztése alapján a diákszövetkezetben nappali tagozatos hallgatóként munkát végzők utáni közteher-fizetési kötelezettség.

Nappali tagozaton tanuló középiskolás foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk foglalkoztatna heti pár órában adminisztratív munkára nappali tagozaton tanuló középiskolás diákot (nem szakmai gyakorlatra kötelezett diákról van szó). Kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy konkrétan milyen formában lehet ezt megtenni? Be kell jelenteni, kell-e fizetni utána járulékokat? Árvasági ellátásban részesül a diák, akiről szó van, azt természetesen nem szeretné elveszíteni. Tudom, hogy már sokszor volt téma a diákfoglalkoztatás, de ez nem kötelező szakmai gyakorlat, nincs együttműködési megállapodás az oktatási intézménnyel, és nem szünidős elfoglaltság, valamint nem összefüggő munka, ezért én már teljesen össze vagyok zavarodva ez ügyben (elnézést). Válaszukat előre is nagyon köszönöm. Asbóth Istvánné

Diák esti tagozata Kérdés

Betéti társaság új ügyvezetője (egyben, mint beltag) lett egy gimnáziumi diák. Az iskolalátogatási igazolása alapján esti tagozatos oktatásban részesül. Az édesapja kérésére még ráírták, hogy nappali munkarend. Ezt azért kérte, mert az órák délelőtt 9 órától 15 óráig tartanak. Iskolába járni 3 napot kell egy héten. A kérdés az, hogy a fentiek ismeretében nappali, vagy esti tagozatos tanulónak számít-e, mint társas vállalkozó a járulékfizetés tekintetében? Köszönettel: Cs. Kati

Átalányadózás Kérdés

Tisztelt Surányi Imréné! Elnézést a hiányosan feltett kérdésért! Kéz- és lábápolás, műkörömépítés tevékenységről van szó, nappali tagozatos főiskolás - vállalkozó, ha átalányadózást választana, milyen fizetési kötelezettségei lennének? Köszönöm a válaszát.

Kft. tag diák és a járulékfizetés Kérdés

Kft. tag, aki eddig nappali tagozatos felsőoktatási intézményben tanult.. Nappali tagozatos feksőoktatási hallgatói jogviszony megszűnése után a Kft. tagja, aki társasági szerződés szerint nem működik közre személyesen a társaság tevékenységében és máshol nem rendelkezik biztosítási jogviszonnyal milyen járulékot kell fizetni a társaságnak vagy esetleg a magánszemélynek, hogy biztosítási jogviszonya legyen a tb felé a Kft.-tagnak?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gépjárműadó a számlatükörben

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Tárgyi eszköz

Pölöskei Pálné

adószakértő

Nemleges nyilatkozatú őstermelő szochója

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close