198 találat a(z) nők 40 cimkére

Nyugdíjas szövetkezet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni a nyugdíjas szövetkezettel kapcsolatban. A 2017. 07. 07-én kiadott cikkükben említették, hogy a bejelentési kötelezettségnek ügyfélkapun kell eleget tenni. Tudna segíteni abban, hogy melyik nyomtatvánnyal kell? A diákszövetkezet esetében működő T1044D-hez hasonló nyomtatványt kiadott a NAV, lehet tudni már melyik ez? A másik, amiben segítségét kérném az, hogy a nők 40 év jogosultsági idejének figyelembevételével nyugdíjba vonultak esetében szövetkezeti jövedelem esetén is figyelni kell azt, hogy a minimálbér 18-szorosát ne érjék el, vagy ebben az esetben ez nem számít bele, mintha rendes munkaviszonyos lenne (T1041)? Segítségét köszönve: Bóné Bernadett munkaügyi előadó

Már kétszázezren mentek nyugdíjba a Nők 40 alapján Cikk

Már kétszázezren vették igénybe a Nők 40 kedvezményt, amely 40 év munkaviszony után, a nyugdíjkorhatár elérése előtt is lehetővé teszi a nők nyugdíjba vonulását – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Nincs 40 év szolgálati idő. Jogosult lehet nők kedvezményes nyugdíjára? Cikk

A feltett kérdés talán provokatívnak tűnik, hiszen még a nyugdíjbiztosítással érdemben nem foglalkozók is tudják, hogy a nők kedvezményes nyugdíjazásához szükséges jogosultsági idő szabályai lényegesen szigorúbbak, mint a szolgálati idő szabályai. Másként fogalmazva minden jogosultsági időként elismert időtartam szolgálati idő, de nem minden szolgálati idő minősül jogosultsági időnek. Gondoljunk például a megállapodás alapján szerzett szolgálati időre vagy éppen (az 1998. január 1. előtt folytatott) felsőfokú tanulmányok idejére.

Kiegészítő katás egyéni vállalkozó Kérdés

Kiegészítő katás egyéni vállalkozó jövedelemkorlát alá esik (nők 40 év kedvezményes nyugdíja), mi a tényleges jövedelme, ami felett szüneteltetni kell a nyugdíját?

Nők kedvezményes nyugdíja: nem mindegy, miből jön össze a 40 év Cikk

A nők kedvezményes nyugdíjszabályainál sokan összetévesztik a jogosultsági időt a szolgálati idővel. Ezért csalódnak, amikor kiderül, hogy a tervezettnél csak később lehetnek nyugdíjasok.

Nők 40 éves munkaviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jelenleg 39 éves munkaviszonyom van. A hiányzó 1 év munkaviszony megszerzéséhez elegendő-e a hátralévő 1 évben heti 20 (napi 4) órás munkaviszony? Válaszukat köszönöm!

Ingatlan bérbeadása nők 40 nyugdíj mellett Kérdés

A "nők 40" nyugdíj mellett lehet-e ingatlant bérbe adni, ha az több mint a megengedett összeghatár?

Kata és a "40 éves nyugellátás" Kérdés

54-ben született nő, aki a nők 40 éves szolgálati idejére vonatkozó lehetőség alapján nyugellátásban részesül, be akar lépni egy kata szerint adózó társaságba. Ő utána 25 ezer vagy 50 ezer adót kell-e fizetni?

Katás vállalkozó nyugdíjjogosultsága Kérdés

Katás vállalkozó 50 000 forintot fizet főállásban. A nők 40 éves jogosultságba hogyan számít a katás biztosítottsága, és hogyan számít az öregségi nyugdíjba? Köszönöm a válaszukat.

Katás vállalkozás nyugdíj mellett Kérdés

Érdeklődnék, hogy mennyi lehet a nők 40 év utáni nyugdíj mellett a katás bevételem? Köszönettel RADICSNÉ

Nők 40 éves szolgálati ideje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy a nők 40 éves szolgálati idejébe beleszámít-e az unokával igénybe vett gyes ideje? Köszönöm válaszát.

Két év katás vállalkozó – mennyi időnek számítják Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2017 március 1-jén lesz meg a 40 év munkaviszonyom, amiből két éve katás vagyok 50 ezer forint befizetéssel. Az lenne a kérdésem a nyugdíjazásom ezzel későbbi időpontra tolódik? A másik kérdésem az, hogy egyéni vállalkozásomat a nyugdíjazás időszakára meg kell-e szüntetni, vagy szüneteltetni?

Nők 40 melletti jövedelemkorlát év közi nyugdíjazás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkatársunk 2017. június 30-án megszünteti munkaviszonyát és 2017. július 1-jétől kéri a "nők 40" program szerinti nyugdíjazását. Ha júliustól részmunkaidőben munkába áll, az éves kereseti korlátnál figyelembe kell-e venni a 2017.január 1-június 30. közötti, még nem nyugdíjasként kapott jövedelmét?

Nők 40 kedvezményes nyugdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1952-ben született nő 40 éves biztosítási jogviszonnyal 2011. januárban ment nyugdíjba. Arra kérném szíves válaszát, hogy ha betöltötte az öregségi nyugdíjkorhatárt (63,5 év), vonatkozik-e rá a jövedelem (munkabér) kereseti korlát, ami a minimálbér 18-szorosa/év? Válaszukat köszönöm.

Nők 40 éves jogviszonyába beszámító szolgálati idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik cégünk női alkalmazottja részére a nyugdíjbiztosító megállapította a szolgálati idejét. Ennek során az érettségi után szakmunkás tanulóként eltöltött időt nem vette figyelembe a 40 év megállapításakor. Elmondása szerint ténylegesen munkát végzett ezen idő alatt. Van-e mód a szolgálati idő számításának módosítására? Ha igen, akkor milyen igazolás kell hozzá? Válaszukat előre is köszönöm. Kerekes Lajos

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Családi ház vásárlása egyéni cégként

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Alapfokú művészeti iskola beszámolási kötelezettsége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Tanulmányi támogatás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs