12 találat a(z) munkavállalók cimkére

Drámaian csökkent a 15-64 év közöttiek lélekszáma, egyre több nő dolgozik Cikk

Augusztusban a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 678 ezer volt, ami 24 ezerrel több az egy évvel korábbinál, és 26 ezerrel kevesebb az előző havinál – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden kiadott jelentéséből.

Háttérbe szorulhat az etika az érdek mögött veszélyhelyzetben Cikk

A globális krízis hatására kialakult gazdasági lassulás világszerte kockázatot jelent a vállalatok etikus működésére – derül ki az EY közel 3600 cégvezető és beosztott megkérdezésén alapuló nemzetközi felméréséből. A szervezetek munkavállalói és beszállítói ugyanis hajlamosabbá váltak a szabályok megszegésére annak érdekében, hogy megőrizzék az egészségügyi veszélyhelyzet előtt elért pozícióikat.

Társadalombiztosítási kifizetőhely Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a tb-kifizetőhely kötelező létesítése szempontjából számolt létszámba (100 főt elérő) bele kell-e számolni a havi 60 munkaórát el nem érő foglalkoztatottakat? Köszönettel: Papp Éva

Kampány az 55-64 éves munkavállalók foglalkoztatásáért – odafigyelnek Cikk

Kampány indul az 55-64 éves munkavállalók foglalkoztatásának előmozdítására – közölte Simon Attila István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Ennyi lehet a minimálbér 2014-ben Cikk

Hétfőn folytatódnak a tárgyalások a jövő évi minimálbérről és bérajánlásról a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) a munkaadói, munkavállalói szervezetek, valamint a kormány között.

A munkavállalók 30 százaléka nem kapott plusz juttatást az első fél évben Cikk

Az év első felében a magyar munkavállalók 30 százaléka nem kapott semmilyen, fizetésen kívüli juttatást, ez kissé alacsonyabb arány a tavaly júliusi 33 százaléknál - derül ki a Workania állásportál által üzemeltetett fizetesek.hu legfrissebb felméréséből.

LMP a munkajogi szabályozásról: enyhíteni kell a kizsákmányolást Cikk

Az LMP a 2014-es választások után olyan munkahely-teremtési programot és új munkajogi szabályozást szeretne megvalósítani, amely megszünteti a szélsőséges kiszolgáltatottságot, „enyhíti a kizsákmányolást” és biztonságos munkahelyeket teremt - mondta Schiffer András, aki a párt másik társelnökével, Szél Bernadettel közösen a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) tárgyalt kedden. A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Varga László, a SZEF elnöke elmondta, hogy a munka törvénykönyvéről és a magyarországi foglalkoztatás lehetséges jövőjéről váltottak szót.

Erzsébet utalvány visszamenőleges juttatása Kérdés

Ha 2012. december hónapban egy alkalommal 2012. januártól visszamenőleg juttatja a munkáltató a teljes évi Erzsébet utalványt (havi 5 ezer forinttot), hogyan kell elszámolni, bevallani hogy az 5 ezer forintot meghaladó összegű utalvány után is a 10 százalék eho-t és ne a 27 százalék ehot kelljen bevallani? A munkavállalók más béren kívüli juttatásban nem részesültek, tehát a juttatások összértéke az 500 ezer forint nem haladja meg.

Orbán: 5,5 millió adófizetőre van szükség Cikk

Orbán Viktor szerint a jelenlegi 4 millió helyett 5-5,5 millió magyar munkavállalóra és adófizetőre van szükség a következő egy-két évben ahhoz, hogy ne maradjon törékeny Magyarország gazdasága.

Vasárnap indul a Jogpont+ jogsegély-program Cikk

A honlap üzembe helyezésével elindul vasárnap a munkaadói és munkavállalói szervezetek közösen működtetett országos jogsegély szolgálata, a Jogpont+ program.

Póruljárt a gyeden lévő anyuka - kihez fordulhat? Cikk

Felmondási védelem alatt áll, mégis csoportos létszámleépítéssel szeretnék eltávolítani munkahelyéről a gyeden lévő anyukát. Egy másik kismama gyeden volt 6 évig és amikor ki szeretett volna lépni a cégétől, kiderült, azt azóta többször eladták. Mit tehetnek, kihez fordulhatnak? Olvasóink kérdéseire Horváth Linda, az Adózóna munkajogásza válaszol.

Online BKV-bérlet munkavállalóknak Cikk

Már online is vásárolhatnak bérletet alkalmazottaiknak a munkáltatók. E szolgáltatást választók sorban állás mellett a cégek a bérletekhez tartozó számlák egyenkénti adminisztrációjától is megkíméli munkavállalóit.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cégautóadó-fizetési kötelezettség megállapítása

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Ajándékba adott termék és szolgáltatás adózása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs