55 találat a(z) munkavállalás cimkére

Katás vállalkozóként egyszerűsített munkavállalás ugyanazon megbízónál Kérdés

71 százalékos rokkantsági fok mellett munkavállalás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély 2016 óta 71 százalékos rokkant. Állapota végleges, rokkantsági nyugdijat kap. Szeretne elhelyezkedni, egészségügyi dolgozó. Milyen feltételekkel vállalhat munkát, hogy a rokkantsági ellátását ne veszitse el (napi munkaóra, fizetési korlát)? Köszönettel

Egyetem melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérném a segítségét, hogy nappali tagozatos egyetemista dolgozhat-e teljes (8 órás) munkaidőben? Illetve rá vonatkozik valamilyen speciális adózás, vagy a normál munkaviszonyban lévő járulékokat kell fizetnie neki is? Köszönettel

Így alakult a munkanélküliségi ráta év végén Cikk

A 2019. október–decemberi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 155 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,3 százalék volt. A férfiakat alacsonyabb munkanélküliség jellemezte. A 2019-es év egészét tekintve a munkanélküliek létszáma átlagosan 160 ezer fő volt, 12 ezer fővel kevesebb, mint 2018-ban. A munkanélküliségi ráta 3,4 százalékos értéke 0,3 százalékponttal volt alacsonyabb a 2018. évinél, olvasható a KSH gyorstájékoztatójában.

Külföldi állampolgár munkavállalása Kérdés

A kft. szír állampolgárt szeretne munkavállalóként alkalmazni, akinek már van érvényes munkavállalási engedélye Magyarországon. Kell-e új engedélyt kérnie az adott munkáltatóra? Köszönettel: Szabó Tamásné ügyintéző

Gyed és gyáp együtt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyermekgondozási díj és gyermekápolási táppénz együttfolyósításával kapcsolatban szeretném segítségét kérni. Közös háztartásban élő gyermek jogán az édesanya gyermekgondozási díj igénybevétele mellett munkát vállal, biztosított. Ugyanazon gyermeke jogán gyermekápolási táppénz iránti kérelmet nyújt be. Ebben az esetben mindkét ellátást igénybe veheti az édesanya? Választásuk szerint, akár az egyébként dolgozó apa is igényelheti a gyermekápolási táppénzt? Köszönöm.

Munkavállalás gyes mellett Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kérdésem arra irányul, hogy jelenleg gyesen lévő munkavállaló, aki fizetés nélküli szabadságon van korábbi munkáltatójánál ("akitől" elment szülni), ennek a jogviszonynak a megszüntetése nélkül létesíthet-e részmunkaidős munkaviszonyt másik cégnél? Köszönettel: Fazekas Péter

Új brit bevándorlási rendszer: a magas szakképzettségű EU-munkavállalóknak kedveznének Cikk

A magas szakképzettségű EU-munkavállalóknak kedvezne, az alacsonyabb végzettségűek jogosultságait ugyanakkor jelentősen korlátozná az új brit bevándorlási szabályozás a The Daily Telegraph által látott előkészítő munkaanyag szerint.

Új letelepedési és munkavállalási szabályok jöhetnek Nagy-Britanniában Cikk

A brit belügyminisztérium illetékese szerint ha nem sikerül megállapodásra jutni az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről, akkor már jövőre, a brit kilépés márciusra várható időpontja után új szabályok lépnek életbe az akkor újonnan, letelepedési és munkavállalási szándékkal Nagy-Britanniába érkező EU-állampolgárok számára.

Brexit: megszűnhetnek az uniós országokból érkezők kiváltságai? Cikk

Az uniós tagság megszűnése (Brexit) után már nem lenne különösebb ok arra, hogy a brit kormány eltérő letelepedési és foglalkoztatási szabályokat alkalmazzon az Európai Unióból és az unión kívülről érkező munkavállalók esetében – áll a brit belügyminisztérium mellett működő, de hivatalosan független testületként tevékenykedő bevándorlási tanácsadó szervezet (Migration Advisory Committee – MAC) ma ismertetett jelentésében.

Külföldi munkavállalás egyéni vállalkozó esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Lehetséges-e alkalmazottként külföldön (Svájcban) munkát vállalni úgy, hogy Magyarországon megmarad a magánszemély egyéni vállalkozói státusza, azaz ügyvezető igazgatóként működik a magánszemély, saját bt.-je élén? Melyik országban lesz járulékköteles? Itthon vállalkozóként tudja-e folytatni a nyugdíj és egészségbiztosítási járulékok fizetését? Köszönöm! H Julia

Gyedről visszatérő dolgozó elbocsátása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kolléganőnk harmadik gyermeke betölti a 3. életévét. A munkavállaló szeretne visszajönni dolgozni, de a korábbi foglalkoztatástól eltérően csak 4 órát tudna vállalni. Jelenleg erre nem tudunk lehetőséget adni. Felajánlottunk neki egy 6 órás állást, de más (alacsonyabb) pozícióban, mint a korábbi pozíciója volt. Ezt nem fogadta el. 10 éve jött cégünkhöz, ebből 2 évet töltött munkával. Kérdésem, hogy milyen lehetőségünk van? Mindenképpen vissza kell-e vennünk és felajánlani neki 4 órás munkát azon a területen ahonnan elment? Vagy felmondhatunk neki? Válaszát előre is köszönöm.

Rehabilitációs ellátás melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy rehabilitációs ellátás mellett hogyan lehet munkát vállalni? Hány órában, illetve milyen maximális bérezés mellett? Válaszukat előre is köszönöm!

Gyes utáni munkavállalás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy munkavállaló a gyes folyósításának megszűnte után áll munkába, miután a gyermeke betöltötte a 3. életévét, érvényesíthető-e valamilyen kedvezmény a szociális hozzájárulásból? A gyermek 5 éves koráig akkor is érvényesíthető szochokedvezmény, ha két gyermek van, vagy csak akkor, ha 3 kiskorú gyermeket nevel az anya? Köszönöm válaszát.

Milyen formában vállalhat munkát az ilyen helyzetű ember? Kérdés

Egy ismerősöm felnőtt korú, de egészségi állapota miatt gyermekkorúnak lett minősítve. Árva is. Idősebb testvére a gyámja. Az államtól családi pótlékban és árvaellátásban is részesül. Egyik folyósítást sem szeretné elveszíteni. Akadna vállalkozás, ahol betanított munkásként felvennék dolgozni. Válaszukat előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társaság katája, tb-je

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close