68 találat a(z) munka gyed mellett cimkére

Főállású anya bt.-beltag Kérdés

Gyed melletti munkavégzés Kérdés

Kell-e egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni? Kérdés

Szülői szabadság Kérdés

Gyed mellett munkaviszonyos ügyvezető Kérdés

Munkaszerződés-módosítás Kérdés

Csed, gyed utáni szabadság Kérdés

Gyed, illetve gyes és bölcsőde együtt: amit mérlegelni kell a munkába visszatérés előtt Cikk

Magyarországon a szülők gyermekük 3 éves koráig otthon maradhatnak a gyermek gondozása céljából, nem kötelesek visszatérni a munkahelyükre. Biztosítási jogviszonytól, előzetes jövedelmi szinttől is függ, milyen összegű ellátásra jogosult a szülő ebben a 3 évben. A gyermekgondozási díj, vagyis a gyed maximalizálva van, a gyes régóta bruttó 28 500 forint, így anyagi okok miatt is sokan döntenek amellett, hogy hamarabb térnek vissza a munkaerő-piacra. A gyermek napi gondozására megoldást kell találni, ennek lehetséges módja a bölcsőde. Cikkünkben azt járjuk körbe, milyen feltételekkel működhet együtt a gyed/gyes és a bölcsőde, mire kell figyelni, mikor jár, mikor nem az ellátás.

Csed Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben egy kismama szeptember 5-én szül, akkor mikor állhat ismét munkába? 168 nap után vagy csak március 5-től, azaz 6 hónapot követően? Ha jól olvasom, a gyed mellett a kismama akár 2, akár 4, akár 6 órában is visszatérhet a munkába? Köszönöm a segítségét.

Gyed melletti átmeneti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A nyári szabadságolások miatt egy jelenleg gyeden lévő munkavállalónk augusztus hónap folyamán átmenetileg visszajönne dolgozni segítőként. Előreláthatóan pár napról lenne szó, de nem feltétlenül egybefüggő pár napról. Lehetséges, hogy az egyik héten például hétfőn és szerdán, míg a következő héten csütörtökön és pénteken jönne dolgozni. Munkavállalónk 8 órás munkavállalóként foglalkoztatott nálunk, azonban felmerült, hogy ezen a pár napon csupán 3-4 órát dolgozna. Lehetséges-e ilyen módon megszakítani a fizetés nélküli szabadságot? Van-e valamilyen akadálya, hogy pár napra visszatérjen a munkavállaló, illetve van-e akadálya annak, hogy csupán 3-4 órát dolgozzon ezeken a napokon, és ne napi 8 órát? Amennyiben lehetséges a munkavállaló ilyen módon történő foglalkoztatása, az milyen adminisztrációs terheket ró a cégre? Segítségüket előre is köszönöm.

Miben hasonlít, és miben különbözik a nagyszülői gyed és a gyes? Cikk

Sok évvel ezelőtt vezették be a nagyszülői gyest, amelyet kezdetben nagy érdeklődés övezett. Hasonlóan nagy kíváncsiság övezi a nagyszülői gyermekgondozási díjjal kapcsolatos, a parlament előtt lévő törvénymódosítást is.

Munkába állás gyed alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cégnél 8 órás munkaviszonyban álló, jelenleg gyeden lévő munkavállaló visszajönne a dolgozni a gyed alatt, 4 órában. Ezzel kapcsolatban az alábbi kérdések merültek fel: – Hogyan lehetne lepapírozni ezt, hogy szabályos legyen? Van munkaszerződése 8 órás munkaviszonyra, ami meg is maradna, de most csak 4 órában dolgozna, átmenetileg. Egy kiegészítést írjunk hozzá az átmeneti időre vonatkozóan? – Kell-e ezt jelenteni a T1041-en? – A munkáltató igénybe veheti a szochokedvezményt, ugye jól gondolom? Segítségét köszönöm. Némethné T. Krisztina

Gyed mellett egyszerűsített foglalkoztatás ugyanazon munkáltatónál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyeden lévő munkavállaló szeretne visszajönni pár napra alkalmi munkára ahhoz a céghez, ahonnan gyedre ment. Ez lehetséges? Mivel nem a munkaviszonyába jönne vissza a céghez, így a felhalmozott szabadságait nem most kell még kiadni, csak a fizetés nélküli szabadság után. Ha gyed mellett máshová menne vissza, akkor azt korlátozás nélkül megteheti, de ugyanahhoz a munkáltatóhoz mehet másik jogviszonyba, úgy hogy marad gyeden? Előre is köszönöm a válaszát!

Munka gyed mellett kölcsönzött munkavállalóként Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk 2019 márciusáig még gyedet kap, de jelezte, hogy szeretne újra munkába állni a kölcsönvevőnél. Kölcsönvevő partnerünk nem tudja biztosítani számára a régi munkakörét, és egyéb, számára megfelelő munkalehetőséget sem tudunk felajánlani. Közben a hölgy jelezte felénk, hogy ismét gyermeket vár, ennek ellenére is munkába szeretne állni. Ebben az esetben milyen kötelezettségeink vannak? Köteles visszavenni őt a kölcsönvevő cég? Köszönettel, Horváth Ágota Humán Centrum Kft.

Szochokedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk 8 órás munkavégzés mellett a felesége helyett gyedet igényelt, ezért hivatalos igazolás alapján részére szochokedvezményt veszünk igénybe. Válásra került sor, a gyerekek kikerülnek a munkavállaló háztartásából, és a gyedről is lemond. Kérdésem, hogy továbbra is igénybe vehető-e a szochokedvezmény a munkavállaló után, és ha igen, akkor meddig? Köszönettel várom válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési bevallás 2024

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31