8 találat a(z) mozgáskorlátozott cimkére

Útiköltség térítés orvosi vizsgálatra utalás Kérdés

Mozgáskorlátozott, rokkantsági ellátásban részesülő vagyok. Tömegközlekedést nem tudok igénybe venni. Parkolásiigazolvány-kérelmemet az erre hivatott megyei bizottság elutasította. Ezt megfellebbeztem, ezért a 200 km-re levő szakértői bizottsághoz küldtek vizsgálatra. Előtte az útiköltséghez kértem utalványt a háziorvostól, azt a vizsgálat helyén igazoltattam. Visszatérve próbáltam kifizettetni a járási hivatalban, de közölték, hogy erre nem jár. Ezt nem tartom igazságosnak. Jogos ez így?

Mozgáskorlátozott embereket kihasználó cégeket bírságolt a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal maximális mértékű versenyfelügyeleti bírságot szabott ki a PRO-VALETUDO Kft.-re, a PVO Retails Hungary Kft. -re (f.a.) és a Monus Global Kft.-re, mert tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak kiszolgáltatott fogyasztókkal szemben. A hatóság egyúttal versenyjogi megfelelési program kidolgozására is kötelezte e vállalkozásokat.

Gépjárműadó-kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mozgáskorlátozott magánszemély tulajdonában 2 darab gépkocsi található. Az elmúlt évben mozgáskorlátozott kedvezményét a kisebb teljesítményű gépjárműre igénybe is vette. 2017-ben ezt a gépjárművet kivonta a forgalomból, utána adót nem fizet. A kérdés az lenne, hogy ilyen esetben jár-e a kedvezmény a nagyobb teljesítményű gépjármű után?

Dupla pénz akadálymentesítésre Cikk

Január elsejétől változott a lakóingatlan átalakításához kapcsolódó akadálymentesítési támogatás összege és igénybevételének lehetősége is. A támogatást már nemcsak egyszer lehet igényelni, hanem tízévente újra, összege pedig az eddigi 150 ezerről 300 ezer forintra nőtt – olvasható a kormány honlapján.

Ők kapnak vissza az útdíjból Cikk

Visszakapnak a megfizetett útdíjból a nagycsaládosok és a mozgáskorlátozottak – írja elő a kormány tegnap megjelent rendelete.

Fontos változás jön: erre is adható adómentes munkáltatói támogatás Cikk

Szerényen meghúzódik az adócsomagban az új adókra, növekvő elvonásokra vonatkozó indítványok között az a javaslat, amely kiterjesztené a munkáltató által adómentesen adható lakáscélú támogatást és kamatkedvezménnyel adómentesen nyújtható kölcsönt a mozgáskorlátozott személyek életviteli nehézségeit csökkentő akadálymentesítésre.

Közigazgatási határon belüli napi munkába járási költség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi esettel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. A munkavállaló az Országos Orvosszakértői Intézet szakvéleménye alapján II. csoportú rokkant (munkaképesség-csökkenés mértéke össz-szervezeti szempontból 100 %), így a helyi utazás igénybevételéhez nyugdíjas bérletre jogosult. Közigazgatási határon belül történő napi munkába járás esetén a nyugdíjas bérlet elszámolható-e napi munkába járás költségtérítéseként adómentesen? Illetve szükséges-e a munkáltató nevére kiállított számla? (Nyugdíjas bérletről csak saját névre van mód számla kiállítására. Munkáltató nevére kiállított számlát csak a teljes összegű bérletről van lehetőség kérni.) Jelen esetben a munkáltató a közigazgatási határon belül történő napi munkába járás költségeit csak gépjárművel történő munkába járás esetén szándékozik téríteni. Közigazgatási határon belüli közösségi közlekedés szolgáltatásainak igénybevétele esetén nem térít. Válaszát előre is köszönöm!

Mozgáskorlátozottak: ennyiből nem lehet megélni Cikk

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége több más intézkedés mellett az ellátások felső összeghatárának emelését, a jövedelemkorlát eltörlését, a szükséges biztosítási idő módosítását és a foglalkoztatás támogatására vonatkozó jogszabályok módosítását javasolja az Emberi Erőforrások Minisztériumának a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló törvény tervezett módosítása kapcsán - olvasható az egyesület honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Euróalapú szállásadás számlázása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Noprofit bt. beszámolófajta

Pölöskei Pálné

adószakértő

Mikrogazdálkodói beszámoló nonprofit bt.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close