178 találat a(z) mezőgazdaság cimkére

Közeledik az egyszerűsített foglalkoztatás egyik fő szezonja – mutatjuk, mire figyeljen a munkáltató Cikk

A NAV – az egyszerűsített foglalkoztatás egyik fő szezonja előtt – útmutatóval segíti az egyszerűsített foglalkoztatás szabályainak az értelmezését. Cikkünkben az útmutató lényeges elemeit mutatjuk be.

Gazdák akadályozzák a forgalmat Belgium délkeleti felében, a flamand kormány megállapodott a termelőkkel Cikk

Gazdák ismételten forgalomlassító megmozdulást tartanak Vallóniában, Belgium délkeleti felében, eközben a flamand kormány részleges megegyezésre jutott a mezőgazdasági termelőkkel, ezért a traktoros blokádot a régióban feloldották – tájékoztatott a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap pénteken, közölte az MTI.

Megjelent 12 új törvény, három új kormányrendelet és az alaptörvény 12. módosítása Cikk

A szuverenitásvédelmi törvény mellett több agrár tárgyú, illetve energetikai hatékonyságot érintő jogszabályt hirdettek ki csütörtök éjjel a Magyar Közlöny 185. számában, és megjelent az alaptörvény 12. módosítása, és átszabtak a kormánypárti többség a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvényt is, Budapesten teljesen szabályokat előírva.

KSH: 6,5 százalékkal nőtt a mezőgazdasági kibocsátási érték Cikk

2023-ban a mezőgazdaság teljes kibocsátási értéke meghaladta a 4,3 ezer milliárd forintot, ez 6,5 százalékkal Az ágazat teljes kibocsátási árszínvonala 15 százalékkal csökkent. A növénytermesztés volumene 44 százalékkal nagyobb, az állattenyésztésé 0,5 százalékkal kisebb volt. Az egyes szántóföldi növények rekordmagas volumennövekedése az előző év alacsony bázisával hozható összefüggésbe.

KSH: az eső mentette meg a magyar gazdaságot a brutális visszaeséstől Cikk

Bemutatták a részleteket, hogyan jött ki a vártnál gyengébb, de az előző negyedévinél már jobb magyar GDP-adat. A mezőgazdaság rendkívül jól teljesített, azon kívül majdnem minden más még gödörben van – írja a hvg.hu.

24 törvényt módosítana egy agrár tárgyú törvényjavaslat Cikk

November 14-én éjjel nyújtotta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló, T/6075. számú törvényjavaslatot.

Sürgős minimálbér-emelés Romániában egyes ágazatokban Cikk

November 1-jétől emelkednek egyes ágazati minimálbérek Romániában a bukaresti kormány ma elfogadott sürgősségi rendelete szerint.

Számla áfatartalma Kérdés

Termelők kompenzációja, növekvő kamattámogatás az Agrár Széchenyi Kártyához – ezek a részletek Cikk

Írásunkban a Magyar Közlöny 129. számában szeptember 13-án kihirdetett 53/2023. AM-, valamint a 138. számban szeptember 28-án megjelent 25/2023. GFM-rendelet legfontosabb előírásait foglaljuk össze.

Mezőgazdasági vállalkozás TAO kedvezménye Kérdés

Újabb 250 millió dolláros segély az ukrán mezőgazdaságnak Cikk

Az Egyesült Államok további 250 millió dollár (mintegy 85 milliárd forint) támogatást ad Ukrajna számára mezőgazdasága működőképességének fenntartására – jelentette be az amerikai nemzetközi fejlesztési ügynökség (USAID) igazgatója.

A költségek megugrásával ismét előtérbe került a gépi bérmunka az agráriumban Cikk

Az Agrárminisztérium adatai szerint a gazdálkodók 2022-ben is 680 milliárd forintot fordítottak beruházásokra. Ugyanakkor a gazdálkodók 63 százaléka számolt be arról, hogy a beszerzési költségek megugrása és a finanszírozási feltételek romlása miatt az elmúlt egy év során volt olyan tervezett gépvásárlása, amit végül el kellett halasztania – derül ki az Agroinform.hu legutóbbi felméréséből. Ebben a helyzetben megnőtt a gépi bérmunka jelentősége, amely tevékenység jellemzőit a mezőgazdasági portál alábbi elemzése mutatja be.

Már lehet jelentkezni a mezőgazdasági drónpilóták nyilvántartásába Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih) április 18-ától kérelmezhetik az érintettek a mezőgazdasági pilóta nélküli légijármű irányítói nyilvántartásba történő bejegyzésüket. A hatósági nyilvántartásban való rögzítés előfeltétele a drónnal történő mezőgazdasági repülésnek – írja honlapján a Nébih.

Mezőgazdasági kártalanítás Kérdés

Közeledik az egyszerűsített foglalkoztatás egyik fő szezonja – milyen szabályokat érdemes szem előtt tartani? Cikk

Közeledik a tavasz, mely az egyszerűsített foglalkoztatás egyik fő szezonja. Érdemes tehát áttekinteni, hogy milyen főbb szabályok érvényesülnek ilyen foglalkoztatás esetén, hiszen rendkívül kedvező foglalkoztatási formáról van szó. Lássuk akkor a fontosabb szabályokat!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed, gyed, táppénz megbízási jogviszonyban

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31