144 találat a(z) magánnyugdíjpénztár cimkére

Reálhozam: a többség készpénzben kéri Cikk

Több százezer nyilatkozat feldolgozása alapján a magánnyugdíjpénztárból az állami nyugdíjbiztosítóhoz visszalépők 95-96 százaléka készpénzben szeretné a reálhozamot felvenni - közölte Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára.

Magánnyugdíjpénztárak: a közeljövőben nem dönt az Ab? Cikk

A közeljövőben nem várható alkotmánybírósági döntés arról, vizsgálhatják-e a hazai magánnyugdíjpénztári rendszer átalakítása miatti törvénymódosítások alkotmányellenességét - tudta meg a Magyar Nemzet.

A lengyel kormány is elvonja a magánnyugdíjpénztári befizetéseket Cikk

Elfogadta a lengyel alsóház (Diéta) azt a nyugdíjreformot, amely a magánnyugdíj-pénztári befizetések egy részét az államkasszába irányítja. A kormány az intézkedéstől az államadósság csökkenését várja.

PSZÁF: az éves infláció felett teljesítettek a magánnyugdíjpénztárak Cikk

Jelentősen szóródik a magánnyugdíjpénztárak teljesítménye a tavalyi és a 2001-2010. közötti időszakra vonatkozó teljesítményadatok alapján is a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által közzétett adatok szerint, amelyek a kasszák adatszolgáltatásain alapulnak.

Adókedvezmény alapú támogatások: mit kéne felszámolni? Cikk

Bár a lakosság felének nincs megtakarítása, az arányt tekintve nem állunk rosszabbul a szomszédainknál. Ettől függetlenül erősebb öngondoskodásra volna szükségünk. Ám ahhoz, hogy változzon a kialakult gyakorlat, és a lakosság hajlandó legyen valamilyen formában félretenni, új szabályokra és gyakorlatra volna szükség.

Reálhozam: mégse jár le a határidő Cikk

Több magánnyugdíjpénztár már az év elején levélben felszólította tagjait: nyilatkozzanak arról, hogy az esetlegesen számukra képződött reálhozamról, illetve az önkéntesen befizetett tagdíj-kiegészítésről hogyan rendelkeznek. Az érintett pénztárak egy része 2011. február 28-át adta meg a tagoknak válaszadási határidőnek. Az állami társadalombiztosítási (TB) rendszerbe visszalépett tagok többsége viszont még nem kapott ilyen felszólítást.

Csehország: a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló vitákat lezártnak lehet tekinteni Cikk

Nem lesz kötelező belépni a magánynyugdíjalapokba Csehországban; az általános forgalmi adó 20 százalékra emelkedik; az állam 3 százalékkal alacsonyabb járulékot fog elvenni az emberek fizetéséből, s több pénz marad a cégeknél - lényegében ezek a legfontosabb elemei a csehországi nyugdíjrendszer reformjának, amelyekben péntekre virradóra egyezett meg a kormánykoalíció három pártja.

Reálhozam-kalkulátor: számolja ki, mennyi pénzt kap! Cikk

A hvg.hu reálhozam-kalkulátor használatához be kell írni az évente a nyugdíjpénztárba befizetett (a munkáltató által átutalt összegeket). Ezeket a munkavállaló lekérheti attól a nyugdíjpénztártól, amelyiknek tagja volt. De nem kell megijedni: az is tudja használni a kalkulátort, aki nem tudja, mekkora összeget utalt át foglalkoztatója a magánnyugdíjpénztárnak. Összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat a kalkulátor használatához.

Magánnyugdíj: a tagok számláiba is beleláthatna a kormány Cikk

Selmeczi Gabriella ismét nekiment a pénztáraknak: a parlamentnek benyújtott módosító javaslata lehetővé tenné, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal átkutassa a pénztártagok portfólióját, tekintet nélkül arra, hogy azok bank- vagy egyéb titkot tartalmaznak-e.

Selmeczi: megismerhetik a banktitkot, a pénztártitkot, az üzleti, a fizetési és az értékpapírtitkot Cikk

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) át fogja világítani a magánnyugdíjpénztárak vagyonát, megvizsgálja, hogy a vagyonkezelés a jó gazda gondosságával történt-e, és ellenőrzi a vagyonátadás, -átvétel folyamatát - jelentette be Selmeczi Gabriella vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

VDSZ és magánnyugdíj: közel 40 ezer jogfenntartó nyilatkozat érkezett Cikk

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségéhez (VDSZ) január 31-ig 39.645 érvényes valamint 1.947 határidőn túl feladott, azaz érvénytelen magán-nyugdíjpénztári tagsággal kapcsolatos jogfenntartó nyilatkozat érkezett - közölte a szövetség a végleges adatot.

Állami nyugdíj: viszonylagos előnyök, változtatható szabályok Cikk

Diszkriminatívnak, a jogalkotói hatalommal való visszaélésnek, az alapjogok korlátozásának minősítették a másfél száz alkotmánybírósági beadvány készítői a magánpénztári tagokat érintő törvényeket. Az első lélektani pillanatot ez ügyben már lekéste a taláros testület.

Több mint 100 ezren maradtak a magán-nyugdíjpénztárakban Cikk

A végleges adatok szerint 102.019 magán-nyugdíjpénztári tag nyilatkozott arról, hogy a magán-nyugdíjrendszerben kíván maradni - tájékoztatta Szőke Lovas Zsuzsa, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) sajtótitkára kedden az MTI-t.

Magánnyugdíj: hétfőn erős forgalom várható a nyugdíjbiztosítóknál Cikk

Erős forgalom várható hétfőn a nyugdíjbiztosítási igazgatóságokon, mert a magán-nyugdíjpénztári tagok estig adhatják le nyilatkozatukat arról, hogy a magánkasszájuknál kívánnak maradni. Hétfőn reggel 8.50-ig 76.588 nyilatkozatot regisztráltak.

Magánnyugdíjpénztár: meddig lehet hétfőn nyilatkozni? Cikk

Azoknak, akik a magán-nyugdíjrendszerben szeretnének maradni, már csak egy napjuk maradt arra, hogy erről nyilatkozzanak. A magán-nyugdíjpénztári tagoknak 2011. január 31-ig kell dönteniük arról, hogy a magán- vagy az állami nyugdíjrendszer tagjai kívánnak lenni a jövőben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Személyautó-eladás számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Online számla rendszer

Kelemen László

adószakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs