144 találat a(z) magánnyugdíjpénztár cimkére

Reálhozam: a többség készpénzben kéri Cikk

Több százezer nyilatkozat feldolgozása alapján a magánnyugdíjpénztárból az állami nyugdíjbiztosítóhoz visszalépők 95-96 százaléka készpénzben szeretné a reálhozamot felvenni - közölte Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára.

Magánnyugdíjpénztárak: a közeljövőben nem dönt az Ab? Cikk

A közeljövőben nem várható alkotmánybírósági döntés arról, vizsgálhatják-e a hazai magánnyugdíjpénztári rendszer átalakítása miatti törvénymódosítások alkotmányellenességét - tudta meg a Magyar Nemzet.

A lengyel kormány is elvonja a magánnyugdíjpénztári befizetéseket Cikk

Elfogadta a lengyel alsóház (Diéta) azt a nyugdíjreformot, amely a magánnyugdíj-pénztári befizetések egy részét az államkasszába irányítja. A kormány az intézkedéstől az államadósság csökkenését várja.

PSZÁF: az éves infláció felett teljesítettek a magánnyugdíjpénztárak Cikk

Jelentősen szóródik a magánnyugdíjpénztárak teljesítménye a tavalyi és a 2001-2010. közötti időszakra vonatkozó teljesítményadatok alapján is a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által közzétett adatok szerint, amelyek a kasszák adatszolgáltatásain alapulnak.

Adókedvezmény alapú támogatások: mit kéne felszámolni? Cikk

Bár a lakosság felének nincs megtakarítása, az arányt tekintve nem állunk rosszabbul a szomszédainknál. Ettől függetlenül erősebb öngondoskodásra volna szükségünk. Ám ahhoz, hogy változzon a kialakult gyakorlat, és a lakosság hajlandó legyen valamilyen formában félretenni, új szabályokra és gyakorlatra volna szükség.

Reálhozam: mégse jár le a határidő Cikk

Több magánnyugdíjpénztár már az év elején levélben felszólította tagjait: nyilatkozzanak arról, hogy az esetlegesen számukra képződött reálhozamról, illetve az önkéntesen befizetett tagdíj-kiegészítésről hogyan rendelkeznek. Az érintett pénztárak egy része 2011. február 28-át adta meg a tagoknak válaszadási határidőnek. Az állami társadalombiztosítási (TB) rendszerbe visszalépett tagok többsége viszont még nem kapott ilyen felszólítást.

Csehország: a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló vitákat lezártnak lehet tekinteni Cikk

Nem lesz kötelező belépni a magánynyugdíjalapokba Csehországban; az általános forgalmi adó 20 százalékra emelkedik; az állam 3 százalékkal alacsonyabb járulékot fog elvenni az emberek fizetéséből, s több pénz marad a cégeknél - lényegében ezek a legfontosabb elemei a csehországi nyugdíjrendszer reformjának, amelyekben péntekre virradóra egyezett meg a kormánykoalíció három pártja.

Reálhozam-kalkulátor: számolja ki, mennyi pénzt kap! Cikk

A hvg.hu reálhozam-kalkulátor használatához be kell írni az évente a nyugdíjpénztárba befizetett (a munkáltató által átutalt összegeket). Ezeket a munkavállaló lekérheti attól a nyugdíjpénztártól, amelyiknek tagja volt. De nem kell megijedni: az is tudja használni a kalkulátort, aki nem tudja, mekkora összeget utalt át foglalkoztatója a magánnyugdíjpénztárnak. Összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat a kalkulátor használatához.

Magánnyugdíj: a tagok számláiba is beleláthatna a kormány Cikk

Selmeczi Gabriella ismét nekiment a pénztáraknak: a parlamentnek benyújtott módosító javaslata lehetővé tenné, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal átkutassa a pénztártagok portfólióját, tekintet nélkül arra, hogy azok bank- vagy egyéb titkot tartalmaznak-e.

Selmeczi: megismerhetik a banktitkot, a pénztártitkot, az üzleti, a fizetési és az értékpapírtitkot Cikk

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) át fogja világítani a magánnyugdíjpénztárak vagyonát, megvizsgálja, hogy a vagyonkezelés a jó gazda gondosságával történt-e, és ellenőrzi a vagyonátadás, -átvétel folyamatát - jelentette be Selmeczi Gabriella vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

VDSZ és magánnyugdíj: közel 40 ezer jogfenntartó nyilatkozat érkezett Cikk

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségéhez (VDSZ) január 31-ig 39.645 érvényes valamint 1.947 határidőn túl feladott, azaz érvénytelen magán-nyugdíjpénztári tagsággal kapcsolatos jogfenntartó nyilatkozat érkezett - közölte a szövetség a végleges adatot.

Állami nyugdíj: viszonylagos előnyök, változtatható szabályok Cikk

Diszkriminatívnak, a jogalkotói hatalommal való visszaélésnek, az alapjogok korlátozásának minősítették a másfél száz alkotmánybírósági beadvány készítői a magánpénztári tagokat érintő törvényeket. Az első lélektani pillanatot ez ügyben már lekéste a taláros testület.

Több mint 100 ezren maradtak a magán-nyugdíjpénztárakban Cikk

A végleges adatok szerint 102.019 magán-nyugdíjpénztári tag nyilatkozott arról, hogy a magán-nyugdíjrendszerben kíván maradni - tájékoztatta Szőke Lovas Zsuzsa, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) sajtótitkára kedden az MTI-t.

Magánnyugdíj: hétfőn erős forgalom várható a nyugdíjbiztosítóknál Cikk

Erős forgalom várható hétfőn a nyugdíjbiztosítási igazgatóságokon, mert a magán-nyugdíjpénztári tagok estig adhatják le nyilatkozatukat arról, hogy a magánkasszájuknál kívánnak maradni. Hétfőn reggel 8.50-ig 76.588 nyilatkozatot regisztráltak.

Magánnyugdíjpénztár: meddig lehet hétfőn nyilatkozni? Cikk

Azoknak, akik a magán-nyugdíjrendszerben szeretnének maradni, már csak egy napjuk maradt arra, hogy erről nyilatkozzanak. A magán-nyugdíjpénztári tagoknak 2011. január 31-ig kell dönteniük arról, hogy a magán- vagy az állami nyugdíjrendszer tagjai kívánnak lenni a jövőben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs