7 találat a(z) magánnyugdíj-pénztár cimkére

Románia: sürgősségi rendelettel törölte el a kormány a büntetőadókat Cikk

Sürgősségi rendelettel módosította idei első ülésén az új, jobbközép román kormány az adótörvénykönyv módosításait, amelyek hatályon kívül helyezik a szociáldemokrata előd által egy éve elfogadott úgynevezett "kapzsisági rendelet" előírásait.

Ötmilliárd forintot is visszakaphatnának a megkárosított magánnyugdíjpénztár-tagok Cikk

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) közérdekű igényérvényesítési kereset elindítását kérte a magán-nyugdíjpénztári ügyfelek és az államnak átadott vagyonkezelés érdekében a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől (PSZÁF) - írja a Magyar Nemzet.

Lesz egykulcsos szja és jár állami nyugdíjjogosultság pénztártagoknak Cikk

A gazdasági stabilitási törvényt - amely eredetileg a pénzügyi stabilitás címet viselte, ám egy fideszes módosító indítvány megváltoztatta - a kormánypárti frakciók támogatásával fogadta el a Ház. A Jobbik nemmel szavazott, az MSZP és az LMP képviselői nem vesznek részt az ülésen.

Kolláth a magánnyugdíj-pénztárakról: a kormány intézkedése büntetés Cikk

Kolláth György szerint a nyugdíj az Alkotmánybíróság korábbi határozatai szerint mindenkit megillető alapvető jog, így annak korlátozására csak kivételesen kerülhet sor. Az alkotmányjogász a Népszabadságnak és a Világgazdaságnak nyilatkozott.

Újabb alkotmánybírósági eljárásokat kezdeményezett a pénztárszövetség Cikk

Három újabb beadvánnyal fordult az Alkotmánybírósághoz a Stabilitás Pénztárszövetség, amelyben a magán-nyugdíjpénztári befizetésekhez kapcsolódó törvénymódosítások visszamenőleges hatályú megsemmisítését kérik - közölte a szövetség a honlapján szerdán.

Magánnyugdíj-pénztárak: a törvényt elfogadták, az LMP Alkotmánybírósághoz fordul Cikk

Az Országgyűlés hétfőn megvitatta, majd el is fogadta Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi kormánybiztos a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló javaslatát. A képviselők 293 igen szavazattal, 9 nem ellenében fogadták el a múlt pénteken beterjesztett javaslatot. A szocialisták nem vettek részt a szavazáson, míg a kormánypártok és a Jobbik igennel, az LMP pedig nemmel szavazott.

Az szja és magánnyugdíj-pénztárak: mit, miből, hogyan? Cikk

Az ellenzékben még 14. havi nyugdíjat ígérő Fidesz kormányra kerülve éppen 14 havi tagdíjat vesz ki a nyugdíjaséveikre magánpénztárakban megtakarítók zsebéből. Ebből és profittermelő ágazatokra kivetett válságadóból finanszírozza az elsősorban a felső középosztályt preferáló adócsökkentést.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs