11 találat a(z) luxusadó cimkére

Luxusadót és adócsökkentést is tervez az MSZP Cikk

Tegyünk igazságot! szlogennel országos politikai kampányt, országjárást indít az MSZP – jelentette be a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A másfél százalékos áfától az adópengőig Cikk

Bérbeadott adómentesség, álszent módon felajánlásnak nevezett adókötelezettség, hadiadó és luxusadó, az áfa bevezetése, adópengő és még sok egyéb közteher. Ezúttal az újkori Magyarország adóztatását mutatjuk be az egykori APEH volt elnökhelyettese, dr. Juhász István „Az adózás története” című munkája alapján.

Többletadóval sújtaná a drágább lakásokat a szlovák kormány Cikk

Többletadóval sújtaná a szlovák kormány a 100 ezer eurónál magasabb piaci értékkel rendelkező lakás célú ingatlanokat - adta hírül saját információkra hivatkozva a pozsonyi Pravda, hétfőn.

Vagyonadó bevezetése és Bajnai luxusadós indoklása Cikk

„A luxusadót megszüntető alkotmánybírósági határozatban szereplő ajánlást szinte szolgain alkalmazva pontosan úgy vezettük be a vagyonadót, ahogyan az Alkotmánybíróság javasolta” – mondta az MTV vasárnapi Szólás szabadságában Bajnai Gordon miniszterelnök. Miután szakértők is többen nyilatkoztak hasonló tartalommal, ezért megvizsgáltuk, hogy hogyan is döntött az Alkotmánybíróság luxusadó ügyben.

A Gyurcsány-korszak adóintézkedései: naiv következtetések, sikertelen döntések Cikk

A miniszterelnök négy és féléves (egyelőre?) lezárt időszakának adóügyi intézkedései vegyes képet mutatnak. Mielőtt a leltár-készítésbe belefognánk, szögezzük le; minden jel arra utal, hogy ezen időszak adópolitikáját nem a pénzügyminiszter (Pénzügyminisztérium) határozta meg, ahogy általában lenni szokott. Vámosi-Nagy Szabolcs kommentál.

Alkotmányellenes a luxusadó Cikk

Az Alkotmánybíróság (Ab) szerint alkotmányellenes a luxusadóról szóló törvény, ezért a testület hétfőn hozott határozatában megsemmisítette a helyi adókról szóló törvény egy részét és a luxusadóról szóló törvény egészét - tájékoztatott az Ab. Az alkotmányellenesség és a megsemmisítés alapvető indoka az ingatlanokra meg­állapított adókötelezettség szabályozási módja volt.

Luxusadó: új kategóriák, aktualizálás Cikk

Átalakítaná a luxusadó értékövezeteinek besorolását, egyben új kategóriákat is bevezetne a fővárosi önkormányzat - írta a pénteki Napi Gazdaság.

Adótörvény 2009: mire kell majd odafigyelni? Cikk

A Pénzügyminisztérium által benyújtott 2009-es adótörvény-változásokról szóló jogszabálytervezet módosításainak egyik fő célja a feketegazdaság visszaszorítása, és ezáltal a központi költségvetés bevételeinek növelése. A javaslat értelmében ezzel párhuzamosan jelentősen módosul a társasági adóra, a személyi jövedelemadóra és a járulékokra vonatkozó szabályozás, illetve az uniós kötelezettségnek megfelelően a szénre is kiterjesztik az energiaadót - tájékoztat a Deloitte.

Cégek luxusadója: a XII. kerületben fizették a legtöbbet Cikk

Mindössze 58 ingatlan után fizettek luxusadó-előleget a cégek Budapesten a szeptemberi határidőig, ebből mintegy 35 millió forint bevételre számít a fővárosi önkormányzat az év végéig - olvasható a Napi Gazdaság keddi számában.

Luxusadó: 50-120 százalékkal többet kell fizetni Cikk

A Napi Gazdaság értesülései szerint idén a fővárosban esetenként 50-120 százalékkal magasabb luxusadót kell fizetniük az értékes ingatlannal rendelkezőknek.

Luxusadó 50 millió feletti ingatlanoknál Cikk

Jövőre már az ötvenmillió forint feletti ingatlanok után is luxusadót kell fizetni - értesült a Népszava a MSZP informális frakcióülésén.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink