2 találat a(z) levonás munkabérből cimkére

Levonás munkabérből tandíj miatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállaló iskolarendszerű posztgraduális képzését meghatározott összegig finanszírozza a munkáltató. A képző intézmény a munkáltató nevére állította ki a teljes tandíjról szóló számláját, amelyet teljes összegben elutalt a munkáltató a számla kiállítója részére. Az átutalt teljes tandíj összegéből a munkáltató az általa átvállalt hányadot munkaviszonyból származó adóköteles jövedelemként számfejti a kifizetés hónapjában, és az átvállalt tandíjhányad után keletkezett szja-előleget és egyéni járulékokat előírja a munkavállalóval szembeni követelésként. A munkáltató a teljes tandíj átutalásakor az átvállalt tandíjhányadon felül kifizetett tandíjrészt szintén előírja a munkavállalóval szembeni követelésként. A munkavállalóval megállapodtunk, hogy több havi részletben fogjuk levonni a követelések összegét. Van-e kötelező levonási sorrend jelen esetben? Ha igen, milyen sorrendben, milyen esetleges korlátozó feltételek mellett és maximum milyen mértékig, illetve összegig vonhatja le a munkáltató az átvállalt tandíjrész után felszámolt szja-előleget és az egyéni járulékokat, valamint a munkáltató által át nem vállalt, csak helyette kifizetett tandíjrészt? Kérem, hogy számszerűsítve vezesse le a havonta maximálisan levonható összegeket a kétféle követelés részletezésében. A számszerűsítés kedvéért a teljes tandíj összege legyen 1 000 000 Ft, a munkáltató által átválllalt tandíjrész 50% és a munkavállaló havi nettó munkabére 500 000 Ft! Köszönettel: B. Gy.

Egészségbiztosítás díjának dolgozó általi megfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018 októberében cafeteriajuttatásként a kft. a dolgozóira – igen kedvezményes feltételekkel – egészségbiztosítási szerződést kötött. A cafeteriára vonatkozó megnövekedett terhek miatt 2019 októberétől a munkáltató nem tudja fizetni a biztosítási díjat, ugyanakkor a munkavállalók továbbra is fenn szeretnék tartani ezt a biztosítást, mert amennyiben újrakötnék, úgy az sokkal drágább lenne számukra, ráadásul rosszabb feltételekkel. Kérhetik-e a munkavállalók a biztosítás díjának levonását a kifizetendő munkabérükből, így fennmaradhatna a szerződés folytonossága és a munkáltatónak sem jelentene többletköltséget az egészségbiztosítási szerződés fenntartása? Köszönettel várom szíves válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close