11 találat a(z) letétbe helyezés cimkére

Társasházi beszámoló benyújtása Kérdés

Módosult a számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzétételéről szóló rendelet Cikk

A Magyar Közlöny 145. számában megjelent az igazságügyi miniszter 5/2021. (VII. 30.) IM rendelete a számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzétételéről szóló 11/2009. (IV. 28.) IRM–MeHVM–PM együttes rendelet módosításáról.

A közgyűlés nem fogadta el a beszámolót – ezek a lehetséges következmények Cikk

A könyvvizsgáló a vizsgálat alapján korlátozás nélküli jelentést, adott ki. A beszámolót azonban a cég nem fogadta el, mi a teendő? Tette fel olvasónk a kérdést, Erdős Gabriella adószakértő pedig válaszolt.

Adócsomag: így változnak a számviteli szabályok Cikk

A nemrégiben elfogadott adócsomag a számviteli szabályozásban is jelentős módosításokat tartalmaz; az Andersen Magyarország elemzése összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat.

Származtatott jogi személy megszűnése Kérdés

Civil szervezet származtatott jogi személyiséggel rendelkező szervezetétől a civil szervezet megvonja a jogi személyi státuszt. Az illetékes bíróság végzése megérkezett ezzel kapcsolatban. Milyen határidő vonatkozik a tárgyév előtti és a tárgyévi egyszerűsített éves beszámoló elfogadására, letétbe helyezésére? A származtatott jogi személyiséggel rendelkező szervezeti státusz megszűnése az egyablakos rendszerben átvezetésre kerül-e a különböző szervezeteknél, vagy erről a civil szervezetnek be kell nyújtania a megszűnési bevallásokat? Például 20T201CSZ-es nyomtatványt az adószám törléséhez.

Osztalékfizetés letétbe helyezés nélkül Kérdés

Egy kft. a 2017. évi egyszerűsített éves beszámolóját elfogadó taggyűlésen külön pontban határozott a beszámoló elfogadásáról és külön pontban az adózott eredmény felhasználásáról, amiben osztalékfizetésről is határoztak. Az elektronikus úton történt letétbe helyezés során az adózott eredmény felhasználásáról, benne az osztalékfizetésről szóló határozattal nem lett csatolták, így a számviteli törvény 153. § (1) bekezdése szerinti letétbe helyezési kötelezettség ezen része nem valósult meg. Kérdésem: a társaság a taggyűlési határozat alapján, a letétbe helyezés elmulasztásától függetlenül 2018-ban fizethetett-e osztalékot, vagyis az adózott eredmény felhasználásáról szóló határozat letétbe helyezése feltétele-e annak, hogy a társaság osztalékot fizethessen? Amennyiben az így kifizetett osztalék szabálytalannak tekintendő, úgy a kifizetés osztalékelőlegnek vagy jövedelemnek minősül-e? A kifizetett osztalék „szabályossá tételére” megoldás-e a beszámoló ismételt letétbe helyezése? Köszönettel: Viczkó József

Számviteli szabálytalanságok a Nemzeti Kereskedőháznál és a HM EI Zrt.-nél Cikk

Szabálytalanságokat tárt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a pénzügyi-számviteli feladatok ellátásában és a vagyongazdálkodásban a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) és a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő (HM EI) Zrt. ellenőrzése során – közölte az ÁSZ.

Beszámoló-közzététel elmaradása Kérdés

A 2015. évi beszámoló letétbe helyezése egyik cégünknél elmaradt. A NAV bírságot szabott ki. Van ilyenkor valamilyen kötelezettsége a hatóságnak, hogy felhívja az adózó figyelmét a hiányosságra?

A végelszámolás elkezdődött, csak így tovább! Cikk

A végelszámolás elkezdődött, a tevékenységet záró beszámolót közzétette olvasónk. A végelszámolási nyitómérleget elkészítette, mi a további teendő? – kérdezi. Dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó válaszol.

Ügyvédi irodák számviteli beszámolóinak közzététele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Információim szerint az ügyvédi irodák számviteli beszámolóinak közzététele csak 2016-tól "lesedik". Tehát a 2015-ös beszámolóra vonatkozik az első közzététel. Azonban most más forrásból azt hallottam, hogy 2015-től kötelező nekik is a közzététel. A 2014-es vagy 2015-ös beszámoló lesz az, amit első ízben letétbe helyeznek? Köszönettel!

Közhasznúság Kérdés

Az egyesületekre is vonatkozik a május 31-ei határidő a közhasznúság bejelentésében? Ha egy egyesület nem akar közhasznúként szerepelni milyen kötelessége van? Az alapítványok esetében milyen formában, nyomtatványon kell bejelenteni, ha továbbra is közhasznú kíván lenni? A közhasznúság feltételei között olvastam a 2013. évi beszámoló letétbe helyezését. Ennek a határideje, ha jól tudom. május 31., és a nyilatkozatnak is. Ha május 31-én mind a két dokumentumot elküldjük, az elfogadható?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vagyoni hozzájárulás és számlázása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Nyugdíjemelés feltételei nők 40 nyugdíj esetén

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Közbeszerzés

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3