28 találat a(z) lakásbiztosítás cimkére

A biztosítók többsége kivezette a márciusi lakásbiztosítási kampányhoz kötött kedvezményeket Cikk

Májusban átlagosan 49 700 forint volt a megkötött lakásbiztosítások átlagdíja, ami 14 százalékkal haladja meg a márciusi lakásbiztosítási kampány során közvetített szerződések átlagos díjszintjét, és gyakorlatilag megegyezik az előző év első felében tapasztalt értékkel – közölte az Insura.hu biztosításközvetítő csütörtökön az MTI-vel, saját adatai alapján.

Lakásbiztosítási hajrá: lejár a határidő! Van, aki 60 ezer forintot spórolt Cikk

Április 2-án éjfélig lehet új lakásbiztosítást kötni – hívja fel a figyelmet közleményében a Netrisk. Ahogy közeledik a március elején indult egy hónapos kampány vége, egyre többen kalkulálnak és kötnek új lakásbiztosítást, amelyekkel számos ingatlantulajdonos akár több mint 20 ezer forintos megtakarítást érhet el éves szinten.

Lakásbiztosítási kampány: most érdemes megnézni, mit ajánlanak a biztosítók, jelentősen csökkentették díjaikat Cikk

A kampány utolsó hetére fordulva élesedett a verseny a lakásbiztosítást kínáló társaságok között. Az utolsó napokra több biztosító is módosított az ajánlatain, aminek köszönhetően március elejéhez képest még további összegeket lehet megspórolni a váltásban gondolkodóknak – mutat rá Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője. Bár az április 2-ai határidő csak a felmondásokra vonatkozik, érdemes azonnal elküldeni az új ajánlatot is, nehogy biztosítás nélkül maradjon májustól bárki otthona, ami a hitelből vásárlóknak komolyan fájhat.

Már lakásbiztosítást is lehet kötni az Auchanban Cikk

Az Auchan Magyarország tavaly ősszel indította el az „Auchan Pénzügyi Szolgáltatásokat”, amely kedvező áruhitelre és műszaki termékeknél a garancia kiterjesztésére is lehetőséget adott. Az ajánlatok köre most lakásbiztosítással bővül, amelyben az Auchan biztosító partnere az Alfa Biztosító. Az új szolgáltatás azért is nagyon időszerű, mert márciusban évfordulótól függetlenül is átigazolhatunk más biztosítóhoz, amennyiben a meglévő lakásbiztosításunknál kedvezőbb ajánlatot kapunk – olvasható az Auchan sajtóközleményében.

Lakásbiztosítási kampány: 100 ezer forintos díjkülönbség is előfordul Cikk

A lakásbiztosítási kampány első hetéhez képest a másodikban 27 százalékkal nőtt a szerződéskötések száma a Netrisknél, ez pedig éves szinten közel tizenegyszeres növekedést jelent az egy évvel korábbi, “kampány nélküli” héthez képest. A Netrisk adatai szerint a lakásbiztosítási szerződést kötők több mint 80 százaléka új ügyfél – áll a Netrisk sajtóközleményében.

Lakásbiztosítás: 100 ezer módosítóra számítanak, az utolsó héten pöröghet fel a kampány Cikk

A márciusi lakásbiztosítási kampány utolsó hetében várható a váltások 40 százaléka, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) mintegy százezer szerződésváltásra számít – közölte Papp Lajos, a szövetség elnöke a szervezet mai sajtótájékoztatóján.

Rengetegen kötöttek új lakásbiztosítást Cikk

Naponta 15-ször annyian számolják, és kötik újra a lakásbiztosításukat, mint egy átlagos márciusi hónapban köszönhetően a lakásbiztosítási kampánynak a Netrisk saját adatai szerint. Március első hetében az éves átlagdíjak 33 ezer forintot tettek ki. Jelentősen, 11 százalékról 23 százalékra nőtt a minősített fogyasztóbarát lakásbiztosításokra szóló kötések száma, amelyeknek átlagos éves díja 32 ezer forint volt. Az elérhető biztosítások között pedig érdemes körülnézni, hiszen a különböző ajánlatok között jelentős különbségek is lehetnek.

Netrisk: az albérletpiacon is új időszámítás indult Cikk

Az albérletben élőknek, pontosabban a bérlőknek és a tulajdonosoknak is érdemes figyelniük a márciusi lakásbiztosítási kampányra. Lehetőségük van arra, hogy új, az igényeiknek, a lakás és az ingóságok értékének jobban megfelelő biztosítást kössenek – közölte a Netrisk. A kizárólag ingóságokra kötött lakásbiztosítás átlagdíja 9800 forint, míg a kizárólag ingatlanra kötött verzió átlagdíja több mint 36 ezer forint volt. A Netrisk adatai szerint már a kampány első napján jelentős volt az érdeklődés a lakásbiztosítások iránt, az ügyfelek 70 százaléka új biztostóval lépett kapcsolatba – derül ki a Netrisk.hu összefoglalójából.

Érdekes kérdések az ingyenes lakásbiztosítás-váltással kapcsolatban Cikk

Érdemes lehet márciusban előkeresni a lakásbiztosításunkat, ugyanis márciusban ingyenesen és szabadon lehet biztosítót váltani egy jogszabályii rendelkezésnek köszönhetően. Mivel a lehetőség csak ideiglenes, nem érdemes halogatni a dolgot, már csak azért sem, mert éves szinten akár több tízezer forintot is meg tudunk így takarítani, írja honlapján a Bankmonitor.hu.

Jelentős különbségek a lakásbiztosítások díjában – márciusban bárki kedvezőbbre válthat Cikk

A két-háromszoros különbség sem ritka a hasonló tartalmú lakásbiztosítások díjai között itthon, emiatt egy adott kategórián belül a legdrágább terméket választó ügyfelek jóval többet fizethetnek otthonuk biztosítására – olvasható a CoverMe.hu online biztosítási portál sajtóközleményében. Az online biztosítási portál február végén a hazai lakásbiztosítási piac több mint 98 százalékát lefedő 10 szolgáltató alap, közép, prémium és Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) termékeinek díjszabását hasonlította össze konkrét példák segítségével.

Átlagosan 15-20 százalékot eshet a lakásbiztosítások díja Cikk

A lakásbiztosítási ügyfelek 58 százaléka tervezi majd összehasonlítani a lakásbiztosítási kínálatot a márciusi kampányban - derül ki az Insura.hu biztosításközvetítő több mint 8 ezer ember megkérdezésével lefolytatott kutatásából. Az alkuszcég várakozásai szerint a biztosítók között felerősödő verseny hatására 15-20 százalékkal alacsonyabb díj mellett válthatnak szerződést az ügyfelek – ismertette legfrissebb kutatási eredményét a cég pénteken az MTI-vel.

Érkeznek a tájékoztatók: márciusban soron kívül átköthetők a lakásbiztosítások Cikk

Idén márciusban – ha az érintett ügyfél úgy dönt – egy hónapig soron kívül átköthetővé válnak a lakásbiztosítások. Az erről szóló tájékoztatót a biztosítóknak február 15-ig kell megküldeniük ügyfeleiknek. Érdemes minden ügyfélnek áttekinteni meglévő szerződését és összehasonlítani az új ajánlatokkal – írja honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Első alkalommal egyeztettek biztosítói reggelin a piac és az MNB felügyeleti vezetői Cikk

Hagyományteremtő céllal biztosítói reggelin tekintették át a legfontosabb aktuális kérdéseket a hazai piaci szereplők és az MNB felügyeleti vezetői. A megbeszélésen elhangzott: a márciusi lakásbiztosítási átszerződési időszakra az MNB erős marketingkampánnyal készül és aktív biztosítási kommunikációra számít. A fogyasztóbarát otthonbiztosítások terjedése, az etikus életbiztosítási keretrendszer továbbfejlesztése és a jó ár-érték arányú hitelfedezeti biztosítások a cél, amelyek tovább erősíthetik a piacba vetett bizalmat – írja honlapján az MNB.

2024-től a lakásbiztosításokat a biztosítási évforduló mellett márciusban is fel lehet mondani Cikk

Idén lépett életbe az a kormányrendelet, amelynek értelmében 2024-től a lakásbiztosítások a biztosítási évforduló mellett márciusban is felmondhatóvá válnak – mondta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közigazgatási államtitkára a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdai budapesti konferenciáján. Ugyanez a kormányrendelet kötelezővé teszi a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás (mfo) kalkulátor bemutatását jelzáloghitelek felvételéhez kapcsolt lakásbiztosítások megkötése során.

Hatalmas lakásbiztosításidíj-különbségek a banki THM-mutatókban a jelzáloghiteleknél Cikk

Májustól már a lakásbiztosítások díját is tartalmaznia kell a jelzáloghitelek teljes hiteldíj mutatójának (THM). A BiztosDöntés.hu felmérése szerint a példaszámításokban teljesen eltérő fedezeti összegekkel és díjakkal számolnak a bankok. Ugyanakkor a biztosítási díjak THM-be emelése extrém magas fedezet esetén sem akadályozza a hitelnyújtást – írja a BiztosDöntés.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink