8 találat a(z) lakásbiztosítás cimkére

Már hat fogyasztóbarát otthonbiztosítás az MNB kalkulátorában Cikk

Immár a Generali Biztosító Zrt. és a Colonnade Insurance S.A. biztosító fogyasztóbarát otthonbiztosítási termékei is elérhetők az MNB honlapján kialakított ingyenes kalkulátorának ajánlatai között. A minősített otthonbiztosítások így egyre nagyobb teret nyerhetnek, sőt a továbbiakban ezek adhatják az új értékesítések jelentős részét, olvasható a Magyar Nemzeti Bank honlapján (MNB).

Drágán megfizetik az idei viharszezont a biztosítók Cikk

Az elmúlt tíz évben utoljára 2015-ben fizettek ki többet a biztosítók a május 1 - augusztus 31 közötti viharszezon okozta károkra, mint amennyit idén fognak előreláthatólag, derül ki a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatgyűjtéséből.

Problémás állománykezelés, informatikai hiányosságok – bírság a K&H Biztosítónak Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vizsgálata nyomán összesen 50 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási és az életbiztosítási ágak problémás állománykezelése, informatikai biztonsági, vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt. A feltárt problémák nem hordoznak rendszerkockázatot, s általánosan nem veszélyeztetik a biztosító megbízható működését, olvasható az MNB oldalán.

Lakásbiztosítás: súlyos jogsértés miatt bírság az Aegonnak Cikk

Összesen 45 millió forint bírságot szabott ki az Aegon Biztosítóra a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a nem megfelelő eljárások, a biztosítási szerződések hiányos tartalmi elemei, illetve az ügyféltájékoztatásra és a panaszkezelésre vonatkozó jogsértések miatt.

Ázik 1,2 millió biztosítatlan lakás! Jó, ha tudjuk, mire fizet a biztosító Cikk

Az elmúlt napok rendkívül csapadékos időjárása kapcsán jó, ha tudjuk, mire fizetnek a lakásbiztosítási szerződések. A Biztosítás.HU internetes portál összegyűjtötte, mire kell most figyelniük a lakástulajdonosoknak, azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon sok lakóingatlan még ma is biztosítás nélküli Magyarországon – figyelmeztet a Biztosítás.HU.

Pusztítóbb volt a vártnál a múlt szerdai vihar Cikk

A 2015. július 8-án délután az országon átvonuló vihar az idei év eddigi legnagyobb pusztítását okozta Magyarországon: az összesített adatok szerint a károk száma az előzetes becsléseknél jóval magasabb: megközelíti a 35 ezret. A károk becsült értéke közel 4,8 milliárd forint – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a legfrissebb adatokat csütörtökön.

Bérbeadás költsége Kérdés

Tisztelt Adózóna! Ingatlant bérbeadó magánszemély – aki a bérbeadott lakást kizárólag bérbeadás céljából vásárolta – tételes költségelszámolás esetén elszámolhatja-e költségként a lakásvásárlással kapcsolatban – felmerülő hitel megfizetett kamatát, – a hitelfedezeti biztosítást, – a lakásbiztosítást? A segítséget előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kukla Lászlóné

Vidéken drasztikusabban emelik a tarifát Cikk

A lakásbiztosításra fókuszálnak a biztosítók az idei kgfb-kampányban: akár 50 százalékos kedvezményt is kaphatnak a kötelező díjból azok, akiknek eddig is volt az ingatlanra biztosításuk. Ezzel egyértelműen és nyíltan megkezdődött az árverseny a lakásbiztosítások terén is. Ami a kötelező díjakat illeti, első ránézésre jellemzően a vidékiekét emelik, igaz, eddig a fővárosiaké volt magasabb. A dízelautók tulajdonosai idén nem járnak jól, ők vannak a díjemelés célpontjában. A balesetet okozott járművezetők tarifáját viszont idén már nem lehet tovább emelni, a túl költséges ügyfelektől inkább megválnak a cégek, felmondják a szerződésüket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close