15 találat a(z) lakásár cimkére

Forgalomcsökkenésre és áresésre számítanak a lakáspiacon Cikk

Az előző negyedévhez képest romlottak a lakáspiaci cégek várakozásai – derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. és a Masterplat Nyrt. közös, áprilisi felméréséből.

Lassulhat a lakásárak növekedése Cikk

A Takarék Index elemzőinek előrejelzése szerint idén csökken a lakásárak növekedési üteme, 0 és 5 százalék közötti drágulás várható országos átlagban.

Száguldó infláció, elégtelen kínálat: így látja Matolcsy a kormány lakáspolitikáját Cikk

Stratégiára és egy fenntartható lakáspiacot eredményező kormányzati szervezet kialakítására, valamint kormányzati és szakmai közmegegyezésre van szükség a sikeres lakáspolitikához, ez a terület ugyanis a magyar gazdaságpolitika egyik gyenge pontja, leszámítva az első Orbán-kormány időszakát – írta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a novekedes.hu oldalon ma megjelent írásában.

Csökkenő ütemben, de tovább növekedtek a lakásárak Cikk

Budapesten az előző negyedévek dinamikájához mérten valamelyest lassúbb, 22,5 százalékos éves lakásár-emelkedés volt megfigyelhető 2019 második negyedévében 2018 azonos időszakához képest az MNB-lakásárindex legfrissebb adatai szerint.

Negyedével nőttek a lakásárak egy év alatt a fővárosban Cikk

Az előző negyedévek dinamikáját megközelítő, 24,2 százalékos éves lakásár-emelkedés volt megfigyelhető Budapesten 2018 és 2019 első negyedéve között az MNB lakásárindex legfrissebb értékei szerint. A vidéki városokban a fővároshoz képest mérsékelten alacsonyabb, 21,1 százalékos nominális drágulás volt mérhető éves alapon, ami azonban folytatódó gyorsulást jelent az előző negyedévekben megfigyelt árváltozáshoz képest. A községekben az országos átlagtól 14 százalékponttal elmaradó, mindössze 3,4 százalékos átlagos éves lakásár-növekedés volt tapasztalható nominális értelemben. Az aggregált MNB lakásárindex szerint országos átlagban, az első negyedévben 7,2 százalékkal emelkedtek a lakásárak nominális alapon, míg az éves nominális növekedési ütem 17,4 százalékot ért el, kissé meghaladva az előző negyedévben megfigyelt 16,5 százalékos értéket. Reálértelemben a lakásárak éves növekedési üteme országos átlagban 13,8 százalék volt a vizsgált időszakban.

Még drágábbak lesznek a lakások Cikk

Erős kereslet mellett jelentősen emelkedtek tavaly a lakásárak, éves szinten országosan 15,2 százalékkal, Budapesten pedig 22,9 százalékkal, ezzel a fővárosban nőtt a túlértékeltség kockázata, az árak ugyanis meghaladják a makrogazdasági fundamentumok által indokoltat. A jövedelmekhez képest Budapesten a legmagasabbak a lakásárak a visegrádi országok közül – áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) májusi lakáspiaci jelentésében.

A használt lakások ára is jelentősen emelkedett egy év alatt Cikk

A használt lakások piacán is jelentős volt az áremelkedés a fővárosban és a nagyvárosokban az elmúlt egy év alatt, de a drágulás üteme folyamatosan csökken – mondta Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője az M1-en.

Lassult a lakásár-növekedés Cikk

2017 harmadik negyedéve során országos átlagban nominális alapon 2 százalékkal nőttek a lakásárak az MNB lakásárindex legfrissebb értéke szerint, míg az éves növekedési ütem 11,5 százalékot tett ki. Mindezek következtében a lakásárak éves és negyedéves növekedési üteme is lassult az előző időszakhoz képest. Reálértelemben a lakásárak éves növekedési üteme 8,7 százalékot tett ki. Budapesten 1,8 százalékkal emelkedtek a lakásárak a vizsgált negyedévben nominális alapon, amivel az éves növekedési ütem tovább csökkent, de még így is 12,4 százalékot tett ki. A vidéki városokban a fővárost meghaladó 3,1 százalékos nominális drágulás volt tapasztalható, az éves dinamika érdemben nem változott, és 13,3 százalékot tett ki. A községekben valamelyest csökkent a lakásárak szintje a harmadik negyedévben, éves alapon viszont 6,3 százalékos növekedést tapasztalhattunk – összegezte az MNB.

Lassulhat a lakásárak növekedése Cikk

A Magyar Nemzeti Bank előrejelzése szerint lassul a lakásárak emelkedése, a jegybank idén átlagosan 12,9 százalékos növekedésre számít.

Felgyorsult a hazai lakásárak növekedése Cikk

2017 második negyedéve során országos átlagban nominális alapon 5,1 százalékkal nőttek a lakásárak az MNB lakásárindex legfrissebb értéke szerint, ami egy gyorsabb növekedést jelent az előző negyedévben tapasztalt mintegy 3,1 százalékos negyedéves lakásárdráguláshoz képest – írja tájékoztatójában az MNB.

2017 első negyedéve során tovább nőttek a hazai lakásárak Cikk

Megjelent az MNB-lakásárindex a 2017 első negyedévére vonatkozó adatokkal.

Töretlenül drágulnak a panellakások Budapesten Cikk

Az elmúlt évek egyik legerősebb félévét produkálta az ingatlanpiac. A júniusi adásvételek száma megközelítette a 13 ezret, ami ugyan 12 százalékkal elmarad az egy évvel ezelőtti rekordhónaptól, az azt megelőző június hónapokat azonban rendre felülmúlja – derül ki a Duna House legfrissebb felméréséből.

Továbbra is emelkedhetnek a lakásárak Cikk

Miközben a lakásvásárlásra és építésre vonatkozó lakossági várakozások kissé romlottak, a használt lakások várható áremelkedési ütemét illető várakozások Budapesten átlagosan nem sokat változtak a negyedévvel ezelőttihez képest - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, negyedévente közölt ingatlanpiaci felmérésében.

A rehabilitáció több városrészben meglökheti a lakásárakat Cikk

A korábban kevésbé népszerű városrészek is vonzóvá válhatnak a lakást keresők körében a köztérfelújítások és városrehabilitációs programok eredményeképpen, Budapesten több tucat helyszínre érdemes most figyelni – hívta fel a figyelmet az OTP Ingatlanpont.

Jöhet az ingatlanadó Kínában? Cikk

Kína képes lenne kezelni az abból eredő pénzügyi kockázatokat, hogy ingatlanadót vezet be, és emiatt a lakáspiacon korrekció megy végbe – szögezte le az Economic Information Daily című állami napilap hétfőn megjelent számában.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalányadózó adó-, és járulékfizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Közösségi értékesítés / áfaregisztráció

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close