5 találat a(z) kulturális belépő cimkére

SZÉP-kártyával vásárolt kulturális belépő elszámolása Kérdés

Így lehet jobban kihasználni az adómentes juttatási lehetőségeket Cikk

Az elmúlt időszakban a béren kívüli juttatások, illetve az egyes meghatározott juttatások adóterhelése folyamatosan csökkent, sőt, a veszélyhelyzetre tekintettel hozott intézkedések további, időszakos kedvezményeket is biztosítanak. Léteznek azonban a fent említetteken kívül még kedvezőbb juttatási lehetőségek is.

Kulturális belépőjegy juttatása adómentesen Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem, szíveskedjen segíteni: milyen dokumentáció, bizonylat szükséges a munkáltatónak ahhoz, hogy a dolgozónak juttatott kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló belépőjegy, bérlet, továbbá könyvtári beiratkozási díj összegét adómentesen elszámolhassa? Például megveszi a konkrét előadásra szóló színházjegyet, és számlát kér róla, akkor a számla lesz a bizonylat? Vagy a jegy is kell mellé, amit visszaad a dolgozó a darab után? Egyáltalán, hogyan kell ennek az adminisztrációját elképzelni a gyakorlatban? Gondolok például internetes vásárlásra is. Előre is köszönöm a válaszát!

Kiva – egyes meghatározott juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kiva alá tartozó cégünk reprezentációt nyújtott munkavállalóinak. Ebben az esetben az összeg 1,18-szorosára állapítjuk meg a 15 százalék szja-t és ezen kívül az alap összeg 1,18-szorosára fizetjük majd meg a kivát is? Másik kérdésem pedig az lenne, ha a cégből az adómentes értékhatárig kulturális belépőt adunk a dolgozóknak, akkor kell-e fizetni kivát ez után vagy sem? Válaszát előre is köszönöm!

Cafeteria: szépségtapasz a gazdasági bizottság javaslata Cikk

Kiegészítéseket javasol az Országgyűlés gazdasági bizottsága a személyi jövedelemadóról (szja) szóló törvény egyes rendelkezéseinek módosítására korábban benyújtott indítványokhoz. Ha a parlamenti többség elfogadja a bizottság javaslatait, akkor néhány ponton némi enyhítéssel, további korrekciókkal fokozzák és egyértelműsítik a béren felüli juttatásokra 2019-től kirótt szja-előírások szigorát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őcsg tárgyi eszköz értékesítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Egyéni vállalkozás megszűnése

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink