150 találat a(z) korrupció cimkére

Korrupciós botrány Dél-Koreában: Dánia kiadja Csung Ju Rát Cikk

A dániai ügyészség pénteken úgy döntött, hogy kiadja Dél-Koreának a korrupciós botrány főszereplője, Csoj Szun Szil húszéves lányát, Csung Ju Rát. A fiatal nő fellebbez.

Nagy fogás Kínában Cikk

A kínai hatóságoknak különféle korrupciós ügyek 164 gyanúsítottját sikerült kézre keríteniük nemzetközi hajtóvadászat keretében – tudatta vasárnap Kao Csien-ming kínai főügyész.

Vádemelés a Samsung korrupciós botrányában Cikk

A dél-koreai ügyészség korrupcióval vádolta meg kedden Li Dzse Jongot, a Samsung Csoport tényleges irányítóját és négy másik vezetőjét a tavaly októberben kirobbant, Pak Gun Hje ideiglenesen felfüggesztett államfőt is érintő korrupciós botrányban.

Korrupciós vád – őrizetbe vették a kirgiz ellenzék egyik vezérét Cikk

Őrizetbe vették Kirgizisztánban Omurbek Tekebajevet, az ellenzéki Ata Meken (Szülőföld) vezérét, akit korrupcióval és csalással gyanúsítanak.

Felmentették Mubarak egyik legfőbb tanácsadóját Cikk

Egy kairói bíróság felmentette a vádak alól Zakaríja Azmit, a hatalomból 2011-ben eltávolított Hoszni Mubarak elnök egyik legfőbb tanácsadóját – jelentette szombaton a MENA állami hírügynökség egy újratárgyalt korrupciós ügyről beszámolva.

Jóváhagyta a bíróság a Samsung vezetőjének letartóztatását Cikk

Jóváhagyta a szöuli központi kerületi bíróság pénteken a Samsung-csoportot ténylegesen irányító alelnöknek, Li Dzse Jongnak a letartóztatására vonatkozó ügyészségi kérést az államfővel kapcsolatos korrupciós eljárás keretében.

Hatott a tüntetéssorozat: mégis enged a román kormány Cikk

A román kormány hatálytalanítani fogja vasárnap korábbi sürgősségi rendeletét, amellyel a büntető törvénykönyvet (Btk.) és perrendtartást módosította – jelentette be Sorin Grindeanu miniszterelnök szombaton, a rendelet elleni országos tüntetéssorozat ötödik napján.

Csalás és korrupció a 4-es metró beruházásánál: politikusok mondják a magukét Cikk

A kormány pénteken nyilvánosságra hozta az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházásával kapcsolatos több mint száz oldalas jelentését. A kormánypártok szerint a több száz milliárd forintos csalási botrány a baloldali kormányok és városvezetők felelőssége. Az MSZP elfogulatlan és pártatlan vizsgálatot követel, a Jobbik vádlottakat hiányol az ügyben, az LMP Európa legnagyobb korrupciós botrányáról beszél.

Ezt ígéri a NAV a korrupcióval szemben Cikk

Az idei évben is folytatni kell az adóhivatalban foglalkoztatottak feddhetetlenségét érintő, a közélet tisztaságának megsértésére vonatkozó, korrupcióra utaló panaszok, közérdekű bejelentések tényszerű és objektív kivizsgálását, illetve a hivatalból tudomásra jutott szabálytalanságot, visszaélést tartalmazó adatok, információk ellenőrzését – szögezi le Baracsi Attila főosztályvezető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2017. évi integritási és korrupciós kockázatok kezelésére irányuló intézkedési tervében.

Romlott Magyarország korrupciós megítélése Cikk

Magyarország az 57. a Transparency International (TI) korrupció érzékelési indexe alapján összeállított világranglistán, a tavalyihoz viszonyítva hét helyet csúszott vissza – mondta Martin József Péter, a TI Magyarország ügyvezető igazgatója a szervezet jelentését bemutatva szerdán Budapesten.

Ne mossa, gyanakodjon, ha nagyon sok pénz érkezik! Cikk

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy budapesti férfit, aki ellen százmilliós pénzmosás miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya – közölték a rendőrség honlapján szombaton.

Először ütöttek nagyot egy nagybank fejére korrupció miatt Cikk

Összesen 264 millió dollár büntetést kell fizetnie, de büntető eljárást nem indítanak a JPMorgan Chase bankház ellen a három évig tartó nyomozás után bebizonyosodott száz ázsiai korrupciós ügye miatt.

Korrupció miatt részlegesen zárolták a volt román miniszterelnök vagyonát Cikk

Zár alá helyezték Victor Ponta volt román miniszterelnök egyik házát abban a korrupciós ügyben, amelyben a volt kormányfőt politikai befolyásával való visszaéléssel és pénzmosásban való bűnsegédlettel gyanúsítják.

Vádalkut kötött az ügyészséggel egy korrupcióval vádolt volt miniszter Romániában Cikk

Vádalkut kötött a korrupcióellenes ügyészséggel (DNA) a volt közlekedési miniszter, Relu Fenechiu, akit parlamenti képviselői minőségében elkövetett pénzmosással és befolyással való üzérkedéssel állítottak ismét bíróság elé – közölte pénteken a vádhatóság.

Politikusokat fizetett le közbeszerzési megbízásokért az üzletember – szövevényes korrupciós botrány Spanyolországban Cikk

Politikusok lefizetését ismerte be egy spanyol üzletember. Francisco Correa csütörtökön Spanyolország egyik legnagyobb és legszövevényesebb korrupciós botránya, az úgynevezett Gürtel-ügy madridi bírósági tárgyalásán elismerte, hogy közbeszerzési megbízásokért cserébe pénzt és nagy értékű ajándékokat adott a jelenleg kormányzó spanyol konzervatív Néppárt (PP) több politikusának.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink