58 találat a(z) korkedvezmény cimkére

Korkedvezmény: így mehet korábban nyugdíjba Cikk

Azok a munkavállalók, akik a szervezet fokozott igénybevételével járó, továbbá az egészségre ártalmas munkát végeztek úgynevezett korkedvezményben részesülhetnek. Társadalombiztosítási szempontból korkedvezmény alatt azt kell érteni, hogy a korkedvezményt szerzett személyek a reájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatáruk betöltése előtt annyi évvel korábban szerezhetnek nyugdíjszerű ellátásra jogosultságot ahány év korkedvezményt szereztek.

Korkedvezmény: ők mehetnek így nyugdíjba az idén Cikk

Bár már nem hatályosak a korkedvezményre vonatkozó előírások, a szerzett jog alapján továbbra is érvényesíteni lehet az ilyen bónuszokat és a korhatár betöltése előtt kapható időskori járandóság.

Korkedvezményre jogosító munkakör Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ismerősöm az adategyeztetési eljárás keretén belül kifogásolta, hogy a zártcsatorna-tisztítóként eltöltött 16 év munkaviszonyát nem ismerik el korkedvezményre jogosító munkakörnek, mert a Magyar Olaj és Gázipari Rt.-re (ahol dolgozik) nem terjed ki a korkedvezményre jogosító munkakörben eltöltött munkavégzés hatálya. A törvényben nem találtunk erre vonatkozó rendelkezést, így kérem, írja meg nekünk, hogy tényleg van-e ilyen érvényes szabály, ami kizárja az egyes munkáltatókat a korkedvezményes munkakör elismerése szempontjából. Köszönettel: Horváth Zsolt

Nyugdíjkorhatár előtti ellátást ők kaphatnak 2016-tól. Példákkal Cikk

Ki jogosult korhatár előtti ellátásra, mik a feltételek, hogyan és hol kell igényelni a járandóságot? Ismertetjük a szabályokat.

Korkedvezmény arányos megállapítása nyugdíjhoz Kérdés

Tisztelt Winkler Róbert Úr! Az alábbi esettel fordulok Önhöz. A munkatárs a mai napig a 2014. december 31-éig korkedvezményre jogosító munkakört tölt be. A munkáltató 2014. decemberig a munkavállaló után rendszeresen megfizette a korkedvezmény-biztosítási járulékot. A munkavállaló az újabb egy év korkedvezményhez szükséges 5. évet 2015. február elején töltötte volna be. A kérdésem az, hogy a 2014. decemberig folyamatosan fizetett korkedvezmény-biztosítási járulékra tekintettel 2014. december 31-éig arányosan megállapítható a munkatárs részére korkedvezmény? Válaszát előre is köszönöm!

Korkedvezmény: így érvényesíthetők a nyugdíjban a szerzett jogok Cikk

Azok a személyek, akik a szervezet fokozott igénybevételével járó, továbbá az egészségre ártalmas munkát végeztek, úgynevezett korkedvezményben részesülhetnek. Korkedvezmény alatt azt kell érteni, hogy az adott személyre irányadó öregségi nyugdíjkorhatár előtt annyi évvel korábban szerezhetnek nyugdíjszerű ellátásra jogosultságot ahány év korkedvezményt szereztek.

Korhatár előtti ellátásra jogosultság 2015-ben, példákkal Cikk

A nyugdíjtörvények átmeneti rendelkezései alapján 2015-ben is lesznek, akik koruk, szolgálati idejük, illetve korábbi munkakörük révén korhatár előtti ellátásban részesülhetnek.

Változnak a járulékszabályok, módosul a kormányrendelet Cikk

A korkedvezményre jogosultságra, az előadó művészek biztosítási kötezettségére, a megállapodás alapján visszajáró járulékra, valamint az egészségügyi szolgáltatási jogosultságra vonatkozó végrehajtási szabályokra vonatkozó módosításokat is tartalmaz a tb-törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet tervezett módosítása.

Korkedvezmény, bérek, cafetéria: a szakszervezetek még reménykednek Cikk

A korkedvezményes nyugdíj megszüntetése a legkritikusabb pontja a kormány és a munkáltatók közötti bértárgyalások során - mondta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elnöke az MTI érdeklődésére, miután a keddi tárgyalási napon sem született megállapodás a vitás kérdésekről.

Korkedvezményes nyugdíj: így próbálják megmenteni Cikk

Hétfőtől egy hónapon át országos aláírásgyűjtést indított tagszervezetei kezdeményezésére a korkedvezményes nyugdíjrendszer megmentéséért a mintegy 250 ezer tagot képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ).

Korhatár előtti ellátásra való jogosultság 2014-ben. Példákkal Cikk

Bár a nyugdíjrendszer átalakítása miatt már nincs lehetőség arra, hogy az emberek a nyugdíjkorhatár betöltése előtt öregségi nyugdíjat kapjanak, úgynevezett korhatár előtti ellátásra jogosultak lehetnek. Összefoglaltuk ennek feltételeit.

Korhatár előtti ellátás Kérdés

1956. januárjában született férfi vagyok. A nyugdíjfolyósító 2012 decemberében visszaigazolt 38 év és 235 nap munkaviszonyt. Van 6 év korkedvezményem. Munkaviszonyom azóta is folyamatos. Úgy gondolom, 2014 júliusában elmehetek korhatár előtti ellátásra. Mivel ki kell lépni a munkahelyről ahhoz, hogy elbírálják a jogosultságot, szeretnék biztos lenni a pontos dátumban. Felhívtam a nyugdíjfolyósítót, de ott nem mondanak dátumot. Kérem segítsen, jól számoltam-e ki a dátumot!Köszönöm.

Korkedvezményes nyugdíjat akarnak a német pilóták Cikk

Sztrájkba lépett szerda nulla órakor 5400, a Lufthansánál és a Germanwingsnél szolgálatot teljesítő pilóta, a légitársaságok több ezer járatot töröltek emiatt.

Így számít a nyugdíjazásnál a korkedvezmény Cikk

Ha születési időpontja alapján valaki 64,5 éves korában mehetne nyugdíjba, de korábban korkedvezményes munkakörben dolgozott, érvényesítheti-e azt? Olvasónk kérdésére szakértőnk, Széles Imre válaszolt.

Sorállományú és szerződéses katonák korkedvezmény-jogosultsága Cikk

Miként számítható be a korkedvezményes jogosultságba a sorállományú, a tartalékos, a póttartalékos, a továbbszolgáló és a szerződéses katonai, továbbá a katonai és rendvédelmi oktatási intézményeknél hallgatói (növendéki) jogviszonyban eltöltött idő? Összefoglaltuk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Helyi iparűzési adó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink