7 találat a(z) kkt cimkére

Felelősség az adótartozásért – lehet menekülési útvonal Cikk

Írásunkban a betéti társaságok beltagjainak, illetve a közkereseti társaságok tagjainak a cégük adótartozásáért fennálló felelősségét vizsgáljuk. Az adóhatóság igen könnyen be tudja hajtani az adótartozást a tagokon, de ha résen vagyunk, lehet még „menekülési út”, amelyet a bíróság biztosít.

Cégtulajdonosok figyelem! Itt a teendők listája és határideje Cikk

A jogi személyek legfeljebb két év türelmi időt kapnak, hogy létesítő okirataikat összhangba hozzák a jövő márciustól hatályba lépő új Polgári Törvénykönyvvel. 160-170 ezer kft-t érint az a rendelkezés, amely szerint 2016. március 15-éig a törzstőkét a jelenlegi minimum 500 ezerről legalább 3 millió forintra kell megemelni. A 2014. március 15-e előtt megkötött szerződéseket nem kötelező, de sok esetben érdemes lehet módosítani az új Ptk-hoz igazítva: különösen az adásvételi és a vállalkozási szerződéseket, ahol az új törvény többek között lehetővé teszi, hogy hibás teljesítés esetén hosszabb ideig lehessen kijavítást, cserét vagy árleszállítást kérni – összegezte a Szecskay Ügyvédi Iroda a Ptk. átmeneti rendelkezéseiről szóló hétfő esti zárószavazást.

Több 10 milliós adójogi felelősség a volt beltagnál Cikk

Ha a beltag eladja bt-jét, mit kell tennie annak érdekében, hogy később ne lehessen felelősségre vonni? Egy jogeset tanulságai.

Kkt, bt: egy év türelmi idő, másoknak kettő Cikk

Mikor kell alkalmazkodni a gazdasági társaságoknak – például a kft-nek a törzstőke felemelésével – az új Ptk. előírásaihoz? Az Országgyűléshez T/12094. számon benyújtott, az új Ptk. átmeneti szabályait tartalmazó törvényjavaslat alapján összefoglaltuk a várható határidőket.

Közkereseti társaságra és a betéti társaságra vonatkozó új szabályok Cikk

A Magyar Közlöny 31. számában kihirdették az új Polgári törvénykönyvet, amely 2014. március 15-én lép majd hatályba. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen módosításokat tartalmaz az új Ptk. a közkereseti társaságra és a betéti társaságra.

Ezek megfizetése alól mentesülhetnek a kisadózók Cikk

Ha az Országgyűlés őszi ülésszakán elfogadja a kormány által benyújtott, T/7954 számon tárgysorozatba vett törvényjavaslatot, az egyéni vállalkozó, az egyéni cég, a kizárólag magánszemély taggal rendelkező betéti társaság, a kizárólag magánszemély taggal rendelkező közkereseti társaság választhatja majd, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adójára vonatkozó szabályok szerint teljesíti közteherviselési kötelezettségeit.

Személyes közreműködés - mit jelent a gyakorlatban? Cikk

A társadalombiztosítással összefüggő fizetési kötelezettségek a társas vállalkozások tagjai esetében nagyban függnek attól, hogy a tagnak van-e személyes közreműködési kötelezettsége. Azt azonban, hogy ez a fogalom konkrétan mit jelent, ezek a szabályok – sajnos – konkrétan nem határozzák meg.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Meghiúsult ügylet előlegének rendezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szálláshely-szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Helyi iparűzési adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close