7 találat a(z) kkt cimkére

Felelősség az adótartozásért – lehet menekülési útvonal Cikk

Írásunkban a betéti társaságok beltagjainak, illetve a közkereseti társaságok tagjainak a cégük adótartozásáért fennálló felelősségét vizsgáljuk. Az adóhatóság igen könnyen be tudja hajtani az adótartozást a tagokon, de ha résen vagyunk, lehet még „menekülési út”, amelyet a bíróság biztosít.

Cégtulajdonosok figyelem! Itt a teendők listája és határideje Cikk

A jogi személyek legfeljebb két év türelmi időt kapnak, hogy létesítő okirataikat összhangba hozzák a jövő márciustól hatályba lépő új Polgári Törvénykönyvvel. 160-170 ezer kft-t érint az a rendelkezés, amely szerint 2016. március 15-éig a törzstőkét a jelenlegi minimum 500 ezerről legalább 3 millió forintra kell megemelni. A 2014. március 15-e előtt megkötött szerződéseket nem kötelező, de sok esetben érdemes lehet módosítani az új Ptk-hoz igazítva: különösen az adásvételi és a vállalkozási szerződéseket, ahol az új törvény többek között lehetővé teszi, hogy hibás teljesítés esetén hosszabb ideig lehessen kijavítást, cserét vagy árleszállítást kérni – összegezte a Szecskay Ügyvédi Iroda a Ptk. átmeneti rendelkezéseiről szóló hétfő esti zárószavazást.

Több 10 milliós adójogi felelősség a volt beltagnál Cikk

Ha a beltag eladja bt-jét, mit kell tennie annak érdekében, hogy később ne lehessen felelősségre vonni? Egy jogeset tanulságai.

Kkt, bt: egy év türelmi idő, másoknak kettő Cikk

Mikor kell alkalmazkodni a gazdasági társaságoknak – például a kft-nek a törzstőke felemelésével – az új Ptk. előírásaihoz? Az Országgyűléshez T/12094. számon benyújtott, az új Ptk. átmeneti szabályait tartalmazó törvényjavaslat alapján összefoglaltuk a várható határidőket.

Közkereseti társaságra és a betéti társaságra vonatkozó új szabályok Cikk

A Magyar Közlöny 31. számában kihirdették az új Polgári törvénykönyvet, amely 2014. március 15-én lép majd hatályba. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen módosításokat tartalmaz az új Ptk. a közkereseti társaságra és a betéti társaságra.

Ezek megfizetése alól mentesülhetnek a kisadózók Cikk

Ha az Országgyűlés őszi ülésszakán elfogadja a kormány által benyújtott, T/7954 számon tárgysorozatba vett törvényjavaslatot, az egyéni vállalkozó, az egyéni cég, a kizárólag magánszemély taggal rendelkező betéti társaság, a kizárólag magánszemély taggal rendelkező közkereseti társaság választhatja majd, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adójára vonatkozó szabályok szerint teljesíti közteherviselési kötelezettségeit.

Személyes közreműködés - mit jelent a gyakorlatban? Cikk

A társadalombiztosítással összefüggő fizetési kötelezettségek a társas vállalkozások tagjai esetében nagyban függnek attól, hogy a tagnak van-e személyes közreműködési kötelezettsége. Azt azonban, hogy ez a fogalom konkrétan mit jelent, ezek a szabályok – sajnos – konkrétan nem határozzák meg.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close