40 találat a(z) kivezetés cimkére

Kiválásnál fennmaradt befejezetlen termelés Kérdés

Részesedés csökkenése devizában Kérdés

Céges ingatlan kivezetése a tárgyi eszköz nyilvántartásból Kérdés

Tőketartalékba helyett támogatás kivezetése Kérdés

Két kérdés a nyílt végű pénzügyi lízing lezárásáról Cikk

A nyílt végű pénzügyi lízing lezárása kapcsán számos kérdés érkezik szakértőinkhez. Ezekből sok irányul az értékcsökkenés elszámolására, illetve arra, hogy a futamidő végén miként lehet szabályosan kivezetni az eszközt a könyvekből. A témában érkezett olvasói kérdésekre Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Bejelentett részesedés jogutódlással történő megszűnés esetén Kérdés

Magyar Posta: búcsúzunk a távirattól és a világfax szolgáltatástól Cikk

A Magyar Posta Zrt. április 30-án, 174 év után kivezeti portfóliójából a belföldi távirat és a Posta-Világfax szolgáltatást.

Társaságiadó-alap módosítása 71-es bevallásban Kérdés

Eladott tárgyi eszköz nettó értéke Kérdés

Egyéni vállalkozó fejlesztési tartaléka, képzési, nyilvántartási, kivezetési előírások, szankciók Cikk

Melyek az egyéni vállalkozói fejlesztési tartalék képzésének előnyei, mik a nyilvántartásból való kivezetésé feltételei? Beruházásnak tekinthető-e az előleg és a foglaló? Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tenyészállatok nyilvántartása Kérdés

Gépjármű kivonása egyéni vállalkozásból Kérdés

Halasztott ráfordítás kivezetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem, szíveskedjen az alábbi kérdésben szakmai tájékoztatást adni! Ügyfélkörünkhöz tartozó 4 (A, B, C, D) társaság az összeolvadással történő átalakulás mellett döntött. Az összeolvadás során „A”, „B” és „C” társaságok „D” társaságba olvadnak be, így „D” társaság lesz a jogutód. „A” társaság 2006-ban átvállalta egy másik társaság bankkal szemben fennálló kötelezettségét térítés nélkül, melyet tulajdonosi kölcsönből finanszírozott. Az ügylet számviteli elszámolása úgy történt, hogy az átvállalt tartozást a rendkívüli ráfordításokkal szemben a tulajdonosokkal szembeni kötelezettségként vezették be a könyvekbe, majd az aktív időbeli elhatárolások közé halasztott ráfordításként került átvezetésre. 2016-ban „B” és „C” társaság a fenti követelést megvásárolta „A” társaság tulajdonosaitól (66,67% és 33,33% arányban), így „A” társaságnak kötelezettsége keletkezett „B” és „C” társasággal szemben, „B” és „C” társaságnak pedig követelése „A” társasággal szemben. Az összeolvadás során a végleges vagyonmérlegben az érintett társaságok egymással szemben fennálló követelései-kötelezettségei kivezetésre kerülnek, mivel ezen tételek a jogutódként létrejövő társaság könyveiben már nem szerepeltethetők. Kérdésünk: jól gondoljuk-e, hogy „A” társaságban a halasztott ráfordításhoz kapcsolódó kötelezettség kivezetésekor az aktív időbeli elhatárolások közül is ki kell vezetni az ott nyilvántartott összeget, mely társaságiadóalap-növelő tétel lesz? Köszönettel: Máté Istvánné

Befejezetlen beruházás értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. értékesíteni kívánja a több éve megvalósulatlan beruházását. Hogyan helyes a beruházás kivezetése? Kérem a helyes könyvelési tételek bemutatását. Válaszát előre is köszönöm!

Ingatlan-értékesités Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó értékesiteni kivánja a vállalkozásban 1996-ban aktivált üzletét. Anno ő áfásan vásárolta meg, vagyis az áfát visszaigényelte, de jelen esetben az áfa-figyelési időszak már lejárt. Kérdésem elsősorban a kivonásra vonatkozik, vagyis a könyvelésből való kivezetés hogyan történik? Köszönettel: Fazekasné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs