115 találat a(z) kiskereskedelem cimkére

Vetőmag, hobbiállat kiskereskedelem Kérdés

T. Szakértő! A 4776 TEÁOR tevékenység milyen engedélyekhez, illetve extra nyilvántartásokhoz kötött?

Vendéglátó kiskereskedelmi tevékenység jövedéki szabályozása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vendéglátó egységnek, ahol jövedéki termékeket értékesítenek végső fogyasztók részére, milyen jövedéki szabályozásnak kell megfelelni, milyen engedélyekkel kell rendelkezni? Milyen bevallási kötelezettségei keletkeznek? Köszönöm szépen a segítséget előre is.

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom Cikk

2017. májusban az előző év azonos időszakához képest a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,0, naptárhatástól megtisztítva 5,4 százalékkal nőtt – jelentette a KSH.

Bővült a kiskereskedelmi üzletek forgalma Cikk

2017 áprilisában az előző év azonos időszakához képest a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,2, naptárhatástól megtisztítva – főként a húsvéthatás miatt – 1,7 százalékkal nőtt.

Új szabályok a kiskereskedelemre: egyeztetni akar a tárca Cikk

Egyelőre nincs tervben a kiskereskedelmet érintő jogszabályok módosítása – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön.

Pénztárgéphasználat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó fő tevékenysége Dísznövény-és virágtermesztés. Ezen kívül még Virág-, koszorú-, dísznövény-kiskereskedelem (477601 TEÁOR) és Műanyag-, háztartási cikk kiskereskedelem (475905 TEÁOR). Nem zárt terű üzletben szeretné végezni a tevékenységet, hanem a saját udvarában. Szükséges-e pénztárgépet használnia ezen tevékenységek végzésekor? Köszönettel.

Pénztárgép helyett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó vagyok, szeretném felvenni a következő tevékenységeket: 479102 Csomagküldő internetes kiskereskedelem 478201 Textil ruházati termék piaci kiskereskedelem 477107 Gyermekruházati kiskereskedelem 477813 Ajándék kiskereskedelem Ezek sajnos pénztárgépköteles tevékenységek. Döntésem szerint számlát állitanék ki minden vevőmnek, ekkor tényleg mentesülhetek a pénztárgéphasználat alól? Mely nyomtatványon kell ezt bejelentenem a NAV-nak? Milyen határidővel? Milyen nyomtatványon kell utána adatot szolgátatnom? Milyen határidővel? Köszönöm előre is válaszukat.

Nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma Cikk

2017. januárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 4,8, naptárhatástól megtisztítva 3,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – jelentette a KSH.

Nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma Cikk

2016 decemberében a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 2,8, naptárhatástól megtisztítva 3,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – közölte a KSH.

Kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen Cikk

Kötelezettségszegési eljárást indított szerdán az Európai Bizottság Magyarországgal szemben, mert úgy látja, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kiskereskedelmére vonatkozó nemzeti szabályok ellentétesek az uniós joggal. Egy másik eljárásban a testület a városi zajártalommal szembeni megfelelő fellépést hiányolja.

Pénztárgép és számla Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egyéni vállalkozó kiskereskedő pénztárgépet üzemeltet. A kereskedelmi tevékenységén kívül zenei tevékenységet is végez, amiről számlát ad. Kérdésem, hogy ebben az esetben a zenei tevékenység számláját be kell-e ütni a pénztárgépbe, vagy adatot kell szolgáltatni a számláról a NAV-nak, vagy egyszerűen csak elég lekönyvelni?

Ezek kerültek a NAV célkeresztjébe Cikk

A kiskereskedelmi forgalomba kerülő termékeket a behozataltól a boltok polcáig, a weben hirdetett árukat a beszerzéstől a házhoz szállításig ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az év végén. A nagy- és kiskereskedők a megszokottnál is többször számíthatnak ellenőrzésre, hogy az ünnepek előtt ne kerüljön forgalomba adózatlan árucikk.

Infláció, kiskereskedelem, ipari termelés: ezt mutatják a legfrissebb KSH-adatok Cikk

Októberben átlagosan 1 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak, mint egy évvel korábban. Szeptemberi adatok szerint tovább nőtt a kiskereskedelmi forgalom, miközben visszaesett az iapri termelés – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Használtcikk-kiskereskedelem, és az áfa? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. belföldi magánszemélyektől vásárol vételi jeggyel használt műszaki cikkeket. Ezeket javítás után boltjában értékesíti, szintén belföldi magánszemélyeknek. Erről pénztárgépes nyugtát ad. Sem a beszerzés, sem az eladás során nem számít fel áfát. Árrésről nem vezet nyilvántartást és az árrés után sem fizet áfát, ezt az értékesítést az áfabevallás 004-es sorában tünteti fel. Az áfatörvény XVI/2. alfejezetének alkalmazásáról nem nyilatkozott. Hogyan kellene helyesen eljárnia? Válaszát előre is köszönöm!

Az üzemanyagköltésünk nőtt a legjobban Cikk

A Központi Statisztikai Hivatal ma közzétett adatai szerint augusztusban 5,8 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nők 40 gyes

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szolgálati idő

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Munkaidőkeret rendkívüli munkaidő, pótlékok

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs