163 találat a(z) kiküldetési rendelvény cimkére

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy lehet-e alkalmazni a kiküldetési rendelvényt olyan estben, amikor a munkavállaló saját autóját használja a céges munka érdekében, és nem a székhelyre megy be (munkába járás), hanem otthonról, egyenesen a cég által meghatározott ügyfélhez megy dolgozni? A kérdés igazából arra irányul, hogy utóbbi eset munkába járásnak számít-e (tudtommal az nem elszámolható)? Köszönettel: Vasvári Erzsébet

Kiegészítő tevékenységű társasvállalkozó költségtérítése Kérdés

Tisztelt Cím! Kérdésem a következő: kiegészítő tevékenységű társasvállalkozó, aki az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte, ha tagi jövedelmet nem vesz ki év közben, részére belföldi kiküldetési rendelvényen fizethető-e saját gépkocsi használat után költségtérítés a NAV által közölt üzemanyagárral?

Útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. ügyvezetője és egyben tulajdonosa szeretné elszámolni a cég érdekében felmerült üzemanyag-költségét a saját autóját használva. Kérdés, hogy kiküldetési rendelvényt lehet-e használni az üzemanyagszámla elszámolásával, és akkor a konkrét elköltött összeghez jut hozzá a tulajdonos, vagy útnyilvántartást kell-e vezetni a NAV üzemanyagárral és fogyasztási normával? Ha a megengedett mértékkel számolva tériti meg a cég a költségét, akkor fel kell-e tüntetni a magánszemély adóbevallásában, bevétele, kiadása ugyanannyi lenne, nem keletkezne jövedelme, de meg kell-e jeleníteni a bevallásban? Ekkor érinti-e a magánszemélyt a cégautóadó bevallása és megfizetése? Köszönöm válaszukat. Vajdáné Cserveni Andrea

Betéti társaság tagjainak kiküldetése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy betéti társaság tagjai (beltag, kültag) belföldi kiküldetési rendelvénnyel számolhatnak-e el saját gépkocsi-használatot üzleti célú útjaik megtérítéséhez, melyhez saját gépkocsijukat használták? Elszámolható-e kiküldetési rendelvénnyel a gépkocsi-használat akkor is, ha a tag személyesen közreműködik, de mivel más vállalkozásban heti 36 órás munkaviszonnyal rendelkezik, a bt.-től nem kap díjazást, és nem fizet járulékot? Van-e különbség a személyesen közreműködő beltag és a személyesen közreműködő kültag belföldi kiküldetési rendelvénnyel történő gépkocsi-használatának elszámolása között? Keletkezik-e valamelyik esetben cégautóadó-fizetési kötelezettség? A saját gépkocsi fogalom meghatározás alatt a házastárs gépkocsiját is lehet érteni? Köszönöm válaszukat!

Cégautó helyett kiküldetési rendelvény Cikk

A cégek tulajdonában lévő személygépkocsik után már évek óta kötelezően cégautóadót kell fizetni akkor is, ha ezeket az autókat magáncélra egyáltalán nem használják. Megéri cégautót tartani? Érdemes mérlegelni.

Kiküldetési rendelvény elszámolása Kérdés

KFT vezetőjét konkrét ügyben és konkrét helyre kiküldetési rendelvény alapján kiküldték. Üzemanyag elszámolása és napidíj elszámolása a jogszabálynak megfelelő mértékkel lett meghatározva és kifizetve.Kell-e cégautóadót fizetni.? Ebben az esetben fel sem merülhet a magánhasználat.Köszönöm válaszukat.

Repülőjegy költségének elszámolása Kérdés

Tisztelt Adózóna!Ezúton szeretnék Önöktől segítséget kérni az online lefoglalt repülőjegyek elszámolhatóságával kapcsolatosan. Társaságunknál rendszeresen előfordul külföldi kiküldetés, amely során a kirendelt munkavállaló repülővel utazik, amely jegyet interneten keresztül foglal le. A kiküldetéshez minden esetben készül kiküldetési rendelvény, amelyen a repülőjegy költsége szerepel, illetve az elektronikus repülőjegy is kinyomtatásra/megőrzésre kerül. Azonban sajnos nem minden esetben tudunk róla számlát kapni, kérésünk ellenére sem, a repülőjegyen pedig a munkavállaló és nem a munkáltató adatai szerepelnek. Elégséges-e a kiküldetés a repülőjegy elszámolhatóságához vagy mindenféleképpen ragaszkodnunk kell a számlához és Társasági adó alap növelése szükséges? Jellemzően az EU-n belüli utazási szolgáltatást veszünk igénybe.

Kiküldetési rendelvény - cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő!Egy cég (Kft. Bt.) kiküldetési rendelvénnyel az ügyvezető gépkocsi használatot számol el. (A gépkocsi az ügyvezető mint magánszemély tulajdonában van.) Az első kérdésem az lenne, hogy az elszámolt km túl lépi a havi 500 km meg kell-e fizetnie a cégnek a cégautóadót? A második kérdésem, hogy ha az elszámolt km nem lépi túl a havi 500 km, akkor is meg kell a cégautóadót fizetni? Válaszát előre is köszönöm!

Kiküldetési rendelvénnyel való elszámolás lehetséges-e Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság alkalmazottja a saját tulajdonába autóját használja hivatali, üzleti utakra, de ő csak a tulajdonos és édesanyja szerepel üzembentartóként a forgalmiba feltüntetve, illetve a kötelező biztosítást is az üzemben tartó fizeti, így a saját tulajdont nem tudja igazolni a biztosítás befizetett csekkével. A kérdésem az, hogy ilyen esetben kiküldetési rendelvény kiállítható-e és cégautó fizetési kötelezettségek a munkáltató társaságnak keletkezik-e? Előre is köszönöm a segítségét.

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Egy újság és szórólapterjesztéssel foglalkozó cég megbízási jogviszony keretében foglalkoztatna embereket, akik a megadott településekre naponta elszállítanák és szétosztanák az újságokat és a szórólapokat. Mivel ez saját gépkocsival történne, a gépkocsival kapcsolatban felmerült költségeket kiküldetési rendelvény alapján számolnák el. Kérdésem az lenne, hogy kiállítható- e ilyen esetben kiküldetési rendelvény, ha a megbízási szerződés tárgya újság és szórólap szállítása. Ha nem, milyen esetben állítható ki?

Külföldi kiküldetés nyomtatványa Kérdés

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha munkavállalónkat külföldi kiküldetésre küldjük, akkor elegendő-e az általunk kreált?

Használhatjuk saját autónkat adómentesen, minimális adminisztrációval Cikk

Manapság a munkát keresők autó nélkül már nem boldogulnak, mert az állásajánlatok nagy részénél feltétel a saját gépkocsi és a vezetői jogosítvány. Csakhogy az autózás egyre költségesebb, az pedig nem mindegy, hogy a kiadásokat adózott pénzből kell-e fizetni, vagy csak bonyolult adminisztrációval lehet velük az adóalapot csökkenteni. Ráadásul már harmadik éve, hogy a magánszemélyeknek is cégautóadót kell fizetniük, ha személygépkocsi-használat címén költséget számolnak el. Létezik egy költséghatékony megoldás.

Új cégautóadó: méltánytalanságok, mentességek és az ellenőrzés Cikk

Legyen igazságosabb és átláthatóbb – ez volt a kormányzat szándéka a február 1-jétől bevezetett új cégautóadó-rendszerrel. Ám ez sem mentes a méltánytalanságoktól, például az egyéni vállalkozók egy része rosszabbul járt. Hogyan ellenőriz az APEH és alkotmányos-e ez a típusú vagyonadóztatás?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégnév változása

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31